För långt borta för en kram..

Fick paket idag från kära familjen! Lyckades ju glömma laddare till min ipod hemma så mamma var så snäll och skickade hit den, fick även med ett lite fint kort där det stod "För långt bort för en kram", usch hur ska jag klara av det här året utan att träffa familjen och få ge dem en kram?! Saknar dem otroligt mycket!!

Är iaf glad över att jag kan använda min ipod igen!!

Begav mig till Motor Vehicles idag för att fixa ett amerikanskt ID, men visade sig att jag behöver ett statement från mitt bankkonto för att kunna få det, vilket jag inte får förrän i mitten på september så det sket sig... Får helt enkelt hålla mig till passet ett tag till. Har heller inte fått mitt bankkort än, men banken påstår att det är skickat så får väl avvakta och se om det dyker upp i brevlådan i veckan...

Har träningsvärk i kroppen idag efter gårdagens träningspass! Får se om jag ska försöka träna bort det senare ikväll eller om det blir en vilodag idag, beror nog lite på när jag slutar jobba. Tror att J ska till sin mamma ikväll så hon brukar komma lite tidigare, så kanske hinner med zumbapasset som är ikväll..

Lite lunch kanske innan the crazy monkey kommer hem från skolan!


Over and Out


First day done!

Första dagen på college avklarad.. hm låter större än vad det är, läser ju trots allt bara en kurs och tur är nog det för vet inte om jag kommer att tycka det är enkelt eller svårt än..
Idag var det iaf bara lite introduktion men vi avslutade lektionen med ett litet skrivtest och hur lätt är det?! Usch hoppas verkligen inte att min lärare kommer att kommentera det för varken texten eller språket var bra. Känns lite jobbigt att veta att man studerar med folk som har engelska som modersmål och troligen är betydligt bättre på att skriva än mig men jag får se det här som en utmaning. Är ju ändå här för att lära mig!!

För övrigt så var det inte så stor skillnad från studielivet i Sverige, samma grej bara att allt är på engelska!




Byggnaden där jag kommer att ha mina lektioner, Humanities Building.



Usch har varit en lång dag och känner mig rätt så slut... Hade en pojke som skrek och grät i ca 45 min idag för att han inte ville ta på sig skorna själv (håller på och lär honom) så kan väl säga att jag får träna väldigt mycket på mitt tålamod just nu... tips någon?! Han var väldigt trött idag efter första dagen tillbaks i skolan så kan säga att han sover väldigt gott nu!! Lär jag nog också göra snart...

Pratade med älskade mamma idag och tycker lite synd om familjen där hemma då alla verkar vara sjuka, ja alla förutom pappa förstås men det är så det brukar vara! Inga konstigheter med de!!

Håller just nu på att läsa sista delen av twilightböckerna så har lite svårt att slita mig från den just nu, får nog bli ett par sidor till innan jag somnar för kvällen.


Over and Out


College

Strax dags att bege sig till Montgomery College för min första lektion, ska bli väldigt intressant att se hur det går och om det är stor skillnad på undervisningen här jämfört med Sverige. Uppdatering kommer senare!!

Tropical Storm

Verkar som det enda vi i MD blev drabbade av var en tropical storm. Skönt att slippa den riktiga orkanen. Nu har det mest blåst en massa och regnet, lite som en riktigt höstdag i Sverige skulle man kunna säga. Förhoppningsvis slutar det blåsa snart så att solen kan komma fram igen, men får väl se när det händer. Det "värsta" är iaf över här och Irene har tagit sig vidare upp till New York där det har börjat bli översvämningar på vissa ställen..

Så vad gjorde jag igår? Typ INGENTING kändes det som!! D undrade varför jag inte begav mig ut och hittade på något, men hur lätt är det när vi inväntar en storm och ingen egentligen vill ta sig ut?! Jag åkte iaf till Starbucks ett tag för att sitta där och läsa. Känns som att Starbucks har blivit mitt gömställe när jag vill komma ifrån lite och bara vara ifred. Dricka en kaffe/kaffedrink och läsa en bok är perfekt! 
Det fick även bli ett biobesök för att fördriva tiden, Colombiana hette filmen jag såg och den var helt okej, vet inte riktigt om den var värd att se på bio men men det fördrev tiden iaf!

Idag är också en sån dag att fördriva tiden... Tycker inte om när de blir dessa dagar då jag inte har något att göra, man saknar familj och vänner lite extra mycket då. Men ska försöka ta mig till gymmet lite senare och sen får jag se vad som händer.

Ska försöka tänka på den kommande veckan för då händer det en massa roligheter. Imorgon börjar jag plugga på college, J börjar skolan igen och på fredag så drar jag, Karolina och Emma G iväg på en roadtrip. Längtar längtar extra mycket eftersom helgens planer blev inställda!!


Over and Out

En svart dag...

Ingen storm än så långt ögat kan nå... får väl se om den dyker upp. Hoppas verkligen inte det för jag vill hitta på något skoj idag!!

Och ja jag är redan uppe trots att det är min lediga dag. Har man en pojke i rummet bredvid som vaknar tidigt på morgonen så är det ibland svårt att somna om, men känner mig ändå ganska pigg så behövde kanske inte sova mer..

Tänkte att jag kunde visa lite bilder från min nya kamera som jag lekte lite grann med igår!!













Lite smått och gott blev det.. Lär mig sakta men säkert hur saker och ting fungerar på kameran. Har aldrig trott att jag var en person som tycker om att fotografera men kanske hade fel?!


Over and Out 

Bitter - check!!

Fan också!! Matchen vi skulle gå på imorgon är uppskjuten till oklart datum... jävla orkan som ska komma och störa i planerna!! Slår vad om att den inte ens kommer att beröra oss, vore riktigt typiskt!!

Så nu sitter jag här med en helt oplanerad helg, verkligen inte vad jag ville för morgondagen då jag vet att många av mina vänner njuter av den svarta dagen... Hoppas på att kunna hitta på något imorgon iaf!! Få i sig lite alkoholhaltiga drycker låter inte helt fel just nu..

Nehe är trött så kanske ska sova, kanske botar bitterheten lite grann...


Over and Out

Olympus Pen

Yes!! I'm as happy as a little girl!! Jag har nu köpt mig en ny kamera, check på den!! Är otroligt nöjd även fast jag inte ens har använt den än, måste ladda batteriet, men i mina tankar är jag jättenöjd för att den lär vara asbra!!

Så ni kan ju tänka er vad jag ska hålla på med hela kvällen, ska försöka lära mig så mycket som möjligt!!

Märker att folk hemma från Sverige börjar oroa sig för orkanen som hotar och jag kan inte påstå att jag är orolig, vet inte om jag borde vara det eller inte... Eftersom jag aldrig varit med om något sådant så vet jag inte vad jag ska vänta mig men de har iaf varnat för tropical storm i området där jag bor men det är inget tal om evakuering vilket jag vet att de begärt i vissa stater. Det är de delstater som ligger precis vid kusten som jag tror är mest hotade och eftersom jag bor en bit inåt så kanske vi inte blir drabbade lika hårt. Vad vet jag, tänker iaf inte att gå och oroa mig i onödan, vi får ta det som de kommer!!

Idag är det Emmas 21-års dag så ett stort grattis till henne!! Till hennes ära blir det att köpa öl imorgon under matchen (som jag verkligen hoppas blir av), måste ju fira att hon äntligen får köpa alkohol lagligt i detta land!!

Är ledig några timmar nu på dan innan det är dags att börja jobba ikväll, undra vad jag och J då ska hitta på.. Lutar nog mot att det bli en movienight!

Nehe nu kan jag inte hålla mig borta från kameran mer, måste undersöka allt!!

Till mina kära grisar hemma i Linköping, ha det så jävla kul imorgon på Svartan, önskar så att jag kunde vara där med er, det svider lite i hjärtat men vet att ni kommer att göra dagen grym!! Miss u all!!








Over and Out

The Help

Är precis hemkommen efter ett biobesök, idag blev det The Help och OM den var bra!! En film jag starkt rekommenderar folk att se, riktigt bra!!

Har även hunnit med ett träningspass på gymmet idag, blev att springa springa springa på löpbandet. Foten känns helt ok nu så kan köra på igen. Har även införskaffat ett par sandaler, nöjd eller inte vet jag inte än. Det lär väl märkas...

Är sjukt taggad inför fotbollsmatchen på lördag och jag har varit lite orolig under dagen att de ska ställa in den pga av Orkanen Irene som hotar, men de har bara flyttat fram matchstarten så det tackar vi för. Kl.14 på lördag då gäller det! Hoppas bara på att det blir uppehåll!!

Kanske ska göra mig redo för sängen, ögonen går snart i kors och börjar jobba 7 imorgon bitti så behöver nog sova..

Imorgon ska jag förhoppningsvis ha införskaffat mig en ny kamera (håller tummarna för att de fått in nya)!


Over and Out

Nature..

Vad händer liksom? Har denna vecka varit med om en jordbävning och nu hotar dem även med orkan... Man funderar lite på om man har gjort världen något ont eller så, hur stor är annars sannolikheten att allt detta börjar hända när jag kommer till detta land?! Vet att detta inte handlar om mig men känns som att man har gjort någon däruppe upprörd...

Förövigt har jag mest bara jobbat, jobbade hela kvällen igår och började jobba tidigt imorse.. vet inte riktigt när jag slutar men det visar sig. Får nog bli en sväng till gymmet när jag slutar, sen får jag se. Skulle behöva ta mig till ett mall och köpa mig ett par sandaler, är i lite behov av ett par men får se vad jag känner för.

If you are happy and you know it... Sången som spelas just nu här hemma, varierat med head, Shoulders, Knees and Toes!!


Over and Out

Tickets!

Igår köpte jag biljetter till en fotbollsmatch på lördag, då spelar D.C. United - Portland Timbers. Då blir det att fara in till DC med Karolina och Emma G, om nu Karolina lyckas ta sig hem från Aruba men det hoppas vi på. Blir ett bra sätt att fira Emmas 21-års dag också!!

Idag trotsade jag min smärtande fot och tog mig till gymmet för ett spinningpass, dock gjorde detta väldigt ont så vet inte om det var en så bra idé. Har även varit till ett post office idag samt suttit på Starbucks i någon timme eller så och läst lite samt druckit lite kaffe, mycket avslappnade måste jag säga! Börjar jobba och ca 10 min och jobbar sedan resten av kvällen, D ska iväg på konsert ikväll. Maroon 5 och Train spelar, vore kul att ha sett dem så jag hoppas på att han får det roligt.

Har varit lite dåligt med bilder vilket jag skyller på den trasiga kameran, och har ännu inte kunnat införskaffa en ny då jag igår kväll begav mig till Best Buy för att köpa mig en Olympus Pen men då hade de inga kvar utan försäljaren trodde att de skulle få in nya på fredag så blir att åka dit igen då och hoppas på att de fått in nya! Men lite bilder på mobilen hittade jag så ni kan få lite uppdatering!


Tack gode gud för Starbucks!


Så här fint kan man bygga när J och jag leker!


Mitt Student ID på Montgomery College


En mycket ansträngande arbetskväll!!


Min skadade fot, blå och svullen är den!! Känner att jag vill ha lite medlidande... haha

Oj nej men nu måste det jobbas!!


Over and Out



Jordskalv

Idag inträffades det ett jordskalv här, vilket sägs vara det största på östkusten på flera årtionden. Lyckligtvis så var det inte så farligt för oss, huset skakade en del men ingen skada skedd och vi mår alla bra. Men kändes lite obehagligt och det tog ett tag innan jag förstod att det var ett jordskalv, trodde först att J lekte med bokhyllan så att flaskorna skakade!! Haha va ju inte riktigt så...

Min dataexpert till kusin har idag hjälpt mig så nu fungerar äntligen det trådlösa igen, så jävla skönt!! Är typ extra glad idag bara pga av det!

Något som gör mig mindre glad är att jag lyckades slå i min fot på något sätt så min lilltå började blöda en massa och har typ asont på utsidan av foten, den är lite svullen också. Hopaps verkligen att det går över snart, är typ rädd för att jag inte ska kunna ha ett par skor på mig och kunna träna...

Har precis avslutat ett skypesamtal med min kära vän Karolina. Saknar henne en massa och önskar att hon fanns lite närmare mig tillsammans med hennes lilla pojke, saknar det charmtrollet också! Även om det är hur underbart som helst att prata med familj och vänner hemifrån så är det även lika jobbigt... Det är jobbigt att få höra vad de gör och veta att man själv missar det. Inte för att jag på något sätt skulle byta bort USA och det här året mot någonting just nu så är det enda jobbigt...

Något som är lite extrajobbigt just nu är att veta på lördag så är det en väldigt mörk dag i Linköping som jag verkligen skulle vilja delta i, framförallt för att träffa alla goa vänner därifrån men får istället tagga för nästa år, tur är väl att den mörka dagen alltid återvänder varje år!!

Fick pengar idag och det känns aldrig fel!!

Skulle egentligen gå på bio med Emma B ikväll men hon har fått förhinder så funderar på om jag ska åka ändå... Va faktiskt inte så farligt att gå på bio själv men vet inte riktigt om jag orkar.. annars funderar jag på att åka till Best Buy och köpa mig en kamera! Svårt val....

Smider planer inför lördagen....


Over and Out

I can see the light!

Problemet med det oidentifierade nätverket är fortfarande inte löst men har nu kopplat in nätverkskabeln så kan iaf använda internet här hema nu men måste sitta precis vid tvn för att kunna använda det.. Fick tag på min kusin så han ska hjälpa mig mer imorgon så jag hoppas verkligen på att detta kan lösa sig!!

Fick ett underbart tips av min kära vän Elin idag om en kamera! Har som sagt känt mig lite osäker på att köpa en stor systemkamera, vet inte om det är min grej, men då berättade Elin om sin kamera som är typ en modell enklare och mindre än en systemkamera och känner mig riktigt sugen på att köpa en sån nu. Den är även betydligt billigare (nästan halva priset jmf med kameran jag tittat på) och det lockar en del.


Känns som att den här modellen kan passa mig så blir nog till att ta mig en sväng till Best Buy den här veckan! Tack Elin för tipset!!

Är lite extra glad här på kvällskvisten då jag precis fått klartecken att jag kan åka med Karolina och Emma G på deras roadtrip första helgen i September. Ska bli grymt kul och går redan nu och längtar!! blir en trip från fredag-måndag, längtar längtar längtar!!

Om en vecka börjar jag plugga och J börjar skolan igen, ska bli härligt med lite rutiner!!


Over and Out

I'm alive!!

Vilka jävla dagar jag haft!! Måste förklara varför jag inte har skrivit något! Detta beror på att min dator inte längre vill ansluta till internet där hemma. Har inte kunnat komma ut på internet sedan i torsdags vilket förklarar den bristande uppdateringen. Men nu sitter jag iaf på Starbucks med en kaffe i handen och här vill min dator ansluta till internet så det är jag mer en glad för!

Så vad har hänt de senaste dagarna förutom mitt lilla datorproblem?!
I fredags blev jag helt ledig men gjorde inte så mycket under dagen, begav mig till campus för att köpa lite kurslitteratur för 91 dollar(!) och sedan blev det en sväng till gymet. Kvällen spenderades i Germantown med Karolina och Emma B. Vi åt middag på EN, en asiatiskt restaurang och sedan såg vi filmen One Day, faktiskt förvånansvärt bra och jag gillade slutet. Sånna filmer är så mycket bättre än vanligt traditionella där alla lever lyckliga i alla sina dagar...

Jag hade länge sett fram emot lördagens au pair meeting men OM jag blev besviken. Var faktiskt rätt så deppig efter. Vi skulle dansa zumba tillsammans med ett annat cluster så om alla var där borde vi ha varit minst 60 pers. När zumban började var vi 3 där, TRE!!! Min area director hade inte heller dykt upp än, vad är liksom detta?! Under passet droppade min area director och 5 andra au pairer in men hallå vad är detta? Innan passet var slut så hade min area director åkt så hann inte ens säga hej till henne. Är det så här dessa träffas ska vara? Varför har man då dem ens? Lär ju inte lära känna några andra på dem mötena iaf!!
På kvällen jobbade jag, väldigt ansträngande. Kl.9.30 sov J och jag satt i soffan med ett glas vin i ena handen och en skål popcorn i andra och tittade på "Remember the Titans". Rätt så skön kväll...

Igår, söndag, blev det en sväng till Lakeforest mall med Emma B. Lite shopping och lunch blev det, vilket förbättrade mitt humör från gårdagen. J och D var iväg hela dagen till D's föräldrar i York så var skönt med lite egen tid. Åkte även till Best Buy för att söka efter en systemkamera. Tror att jag har hittat vilken jag vill köpa men är ganska mycket pengar, får räkna med ca 850 dollar för kamera, väska, minneskort etc. vilket motsvarar ca 5600 kr. Är det värt det? Kommer jag verkligen att använda kameran så mycket? Vill tro det, vill iaf inte ha en liten digitalkamera igen och jag måste ha en ny kamera snarast!! Blir nog att åka iväg och köpa mig en i veckan!

Försöker att få tag på J's mamma för att veta när jag behöver börja jobba på Labor day, Har fått möjlighet att åka på Roadtrip med Karolina och Emma G samt två vänner till dem och jag vill verkligen följa med så hoppas på att jag får tag på henne snart men är inte det lättaste när hon nu är ute och reser! Men ska försöka till jag får tag på henne!!

Är ganska skönt att sitta här på Starbucks och bara skriva och surfa runt på internet. Ingen som känner mig utan jag kan bara sitta här och ta det lugnt, dricka mitt kaffe som nu börjar bli kallt.. Men har några timmar kvar innan jag börjar jobba, blir jobb 16-23 idag, vilket är skönt. Har kunnat tränna på förmiddagen så det är avklarat.

Försöker även få tag på min kära kusin så att han kan hjälpa mig med mitt datorproblem men han verkar vara lite svår att få tag på... Hjälp söker snarast! Hur fixar man ett oidentifierat nätverk? Känns som att jag testat allt men inget verkar fungera...

Får se när jag får möjlighet att uppdatera igen..


Over and Out

High five!

SÅ JÄVLA SKÖNT!!

Kom äntligen iväg till college idag och efter många turer fram och tillbaka så är jag nu registrerad till engelskakursen jag ville läsa och så har jag både betalat kursen samt fått mitt studentID.. Så under hösten blir det att åka till campus måndag, onsdag och fredag för att plugga och det känns jättebra trots min bristande studiemotivation. Jag är mest glad över att jag kommer ut ur huset och gör något och får möjligheten att träffa folk!

Hann även med att bege mig till banken idag så har nu öppnat ett konto och kortet kommer nästa vecka så humöret är på topp nu! Detta firades med en kaffe på Starbucks!!

Väntar nu mest på att jag ska börja jobba vid 1 pm och sen jobba resten av dagen och kvällen, har dock ledigt hela helgen så ska försöka styra upp lite planer. Det enda jag har inbokat är aupairmötet så har rätt så mycket tid att fylla upp!!


Over and Out


Johnson

J har gått runt och sagt ordet Johnson i två veckor nu och jag har inte förstått varför tills igår då D frågade honom om det var hans imagination friend och självklart är det de!! Är lite svårt att få honom att förklara det men det förklarar iaf varför han har gått runt och sagt det namnet en tid nu!!

D säger att J har blivit more crazy sen jag kom och jag vet inte om han driver med mig eller inte, troligen men jag har svårt att se hur han har förändrats, ska försöka observera honom lite extra de kommande dagarna!! D påstår även att jag och Johan gör många saker precis likadant men han vill inte ge mig några exempel, han försöker mest driva mig galen genom att gå runt och fundera på sånna här saker.. Kanske är för att både jag och Johan är från Sverige och är bäst, fråga J!
Johan lärde honom en hel del bra saker, säger man till J : Sweden is? så svarar han: best! Smart unge!!

Har haft ett par dagar nu då min energi har varit ganska låg och jag mest går runt och funderar och tvivlar på saker. Är även sjukt trött hela tiden!! Får sånna dagar ibland och dem är inte så roande men förhoppningsvis är jag på topp snart igen! Körde ett pass Latin Cardio igår vilket hjälpte lite grann så ska nog försöka dra iväg ikväll när J har åkt till sin mamma och köra ett träningspass igen!!

Börjar känna mig lite stressad över college, registrering etc. då jag inte kunnat registrera mig än pga att jag måste ta mig till campus och lämna in lite papper först, vilket jag inte har möjlighet att göra förrän torsdag och platserna till den kurs jag vill läsa blir bara färre och färre.. Så stresshalten ökar just nu en del i kroppen!!

I helgen väntas mitt första au pair meeting vilket jag verkligen ser fram emot! Ska bli roligt att få träffa alla de andra au pairerna från mitt område!!


Over and Out

Union Jack's

Igår kväll blev det en sväng till Bethesda och en pub som heter Union Jack's för att fira Emmas 21-års dag! Det var ett trevligt ställe och jag måste säga att jag hade rätt så kul men det var lite surt att jag inte kunde dricka.. var ju tvungen att köra hem sen från metron. Men men var roligt att komma ut och vara social, prata med folk och dansa. Har saknat det!!

Här i USA tycker många människor att det är konstigt att man inte dricker trots att man ska köra. De tycker att det är ok att dricka ett par öl och sedan köra lite senare, vilket i min värld är konstig. Jag drack två öl tidigt på kvällen och körde sedan hem senare på natten och det var på gränsen tycker jag. Är lite märkligt hur man ser olika på saker ibland!

Är fortfarande lite bitter för att min kamera är sönder. Måste ta tag i att köpa en systemkamera nu men vet verkligen inte vilken sort man ska köpa, är inge vidare på sånt där!

Upptäckte igår att jag har glömt laddaren till min Ipod hemma i Sverige, väldigt smart måste jag säga så nu är det helt död! Bad iaf mamma att skicka den så förhoppningsvis dröjer det inte så länge tills jag får den!

Idag har jag bara slöat och suttit framför datorn och kollat på serier och filmer. Känns lite segt och ensamt men samtidigt otroligt skönt! Ska väl börja jobba om någon timme eller så är väl bäst att njuta av lugnet och ensamheten innan det är dags att ta hand om crazy monkey, mitt smeknamn för J!


Over and Out

Tourist in DC

Äntligen lyckades jag och Emma B komma iväg till DC för att turista lite, har försökt ett par gånger men alltid något som lyckats komma i vägen. Nu kom vi iaf iväg och vi hade en mycket trevlig dag måste jag säga! Tänkte visa er dagen genom lite bilder



Första stoppet blev Lincoln's memorial!








Vi fortsatte sedan till The Vietnam Veteran Memorial Wall..




Sedan började det regna och givetvis hade vi inga paraplyn med oss så blev att ta skydd under ett träd


Blöta och med införskaffade paraplyn begav vi oss till The White House.





Washington Monument blev nästa anhalt!


Vi besökte National Museum of Natural History, kan inte påstå att vi kollade runt så mycket men vi gick iaf in! Är på detta museum, En natt på museet utspelar sig!


Ett silverträd är alltid intressant att skåda!


Sista bilden togs på u.s capitol då min kamera sedan gick sönder så nu har jag verkligen en anledning att köpa mig en system kamera, kan verkligen inte vara utan en här!! Dock måste jag påskynda det köpet lite nu!!


Det var den dagen, vi gick även runt lite i chinatown och så för att sedan bege oss hemåt med värkande fötter!! Så nu sitter jag här rätt så slut men måste strax in i duschen för sedan ska jag bege mig till Bethesda för att fira den Emma som jag träffade i veckan på college! Ska bli roligt att komma ut lite, blir dock väldigt nyktert för min del eftersom jag måste köra hem från metron sen.. Önskar verkligen att jag bodde lite närmare metron!!

Over and Out


Tired

Förstår inte varför jag är så jävla trött hela tiden!! Har ändå sovit över 9 h inatt men är fortfarande trött... är inte riktigt likt mig. Kanske är för att man inte gör så mycket under dagarna, känns som att man bara går runt och latar sig och leker lite grann. Drömmer iofs väldigt mycket just nu så vet att det påverkar min sömn rätt så mycket!!

Blev iaf bio och middag med Karolina igår. Vi såg "The Change-up" och det var en helt okej, smårolig film men kanske inte helt värd att se på bio. Skulle nog inte ha kollat på den på bio hemma i Sverige med dem biopriserna!! Trodde iaf att jag skulle spy i början av filmen, för er som har sett den så tror jag nog att ni vet vad jag menar!!

Juste måste ju berätta en till sak som hände igår! Jag träffade en svensk tjej på Montgomery College under mitt gruppmöte. Hon är också au pair och har varit här i 6 månader, hon bor i Bethesda vilket är ca 30 min härifrån. Hon verkade väldigt trevligt och gissa en gång vad hon hette! Givetvis Emma!! Tycker att det är lite komiskt att 3 av de 4 svenska tjejerna jag mött här i DC heter Emma.. Men men hon berättade iaf att hon fyller 21 år på lördag och bjöd med mig att komma ut och fira med henne och hennes vänner. Så funderar faktiskt på att försöka ta mig dit imorgon kväll, vore skoj!!!

Tror att jag ska äta lite glass, J ligger och vilar och jag är rätt så uttråkad! Måste nog hämta tvätten också!!


Over and Out


Back home!!

Slutade vid fem idag så tog då mitt pick och pack och drog "hem" så är nu tillbaks i mitt rum bland alla mina grejer vilket känns skönt. Vet att jag egentligen skulle vara i Potomac tills imorgon men B kommer ändå och lämnar oss här vid 9 imorgon så kunde lika väl åka tillbaks idag. Nu väntar jag mest på att Karolina ska sluta så att vi kan g ut och äta och förhoppningsvis hinna med att se på bio!!

Tänkte att ni kunde få lite bilder från veckan! Måste höra med D om jag får lägga ut några bilder på J så så länge får ni nöja er med bilder på mig!


Jag och J är ute och leker i lekparken!




Vi åt "nyttig" snabbmat!!


J ville leka vid fontänen!


En ganska trött och uttråkad tjej vid lekparken!

Idag begav jag mig till mitt möte för att få mitt testresultat och måste ha gjort bra ifrån mig för hamnade i den grupp med bäst resultat så hade möjlighet att gå göra mattetestet om man ville. Nu ville jag inte det för att jag äe inte intresserad av att läsa några sånna kurser men var roligt att veta att man ändå har möjlighet om man vill. Nu kan jag iaf registrera mig till kurser så det känns skönt! Tänkte att D ska få kolla över allt lite innan jag slutför något!!

Nehe nu måste jag bege mig, Karolina har slutat nu!!


Over and Out

Tränat!!

Gjorde som jag lovat och tog mig tiill gymet idag. Trodde dock att jag skulle sluta vid 14.30 men va visst 16.30 men hann iväg och träna ändå innan jag började jobba vid 19 igen. Nu har jag iaf slutat för dagen. Äter lite choklad och tänkte nog se på en film innan det är dags att sova. Det var den träningen men orkar inte bry mig om det!! 

Imorgon blir det upp tidigt för 8.15 har jag ett möte inbokat på Montgomery College. Ska få mitt resultat från testet jag gjorde i fredags så att jag vet vilka kurser jag får och inte får söka. Borde inte vara några problem att läsa en engelskakurs men man vet ju aldrig. Ska bli skönt att få lite information så att jag kan registrera mig till en kurs iaf. Ska bli intressant att se vad slutsumman kommer att hamna på, är lite dyrare att studera på college men man får ett bidrag på 500 dollar av sin värdfamilj så får se hur mycket jag behöver betala sen...

Imorgon blir det troligen middag med Karolina och ev bio. Beror lite på när vi slutar jobba men ska bli roligt att komma iväg och göra något annat. Åker troligen tillbaks till D's hem efteråt och sover där så kommer J's mamma och lämnar honom där på fredagsmorgonen. Sedan kommer D hem framåt fredagskvällen så då kan man börja gå tillbaks till gamla vanor igen... som att komma iväg och träna lite oftare...


Nehe film va det!! Undra vilken jag ska välja...


Over and Out

Organic food

Den här dagen har känts mycket bättre än gårdagen. Känns nu helt okej att vara i ett nytt hem med nya människor, men saknar ändå "mitt hem"... idag kom jag iväg från huset i ett tag iaf, åkte tillbaka till Montgomery egentligen för att träna men tiden blev så knapp så åkte bara till huset för att hämta lite rena kläder och sedan tillbaka till Potomac.

J's mamma tog med mig och J samt hennes mans föräldrar ut på middag nu på kvällen. Vi åkte till ett ställe som hette Elevation Burger som gör all mat organiskt. Allting görs från scratch vilket gjorde att maten kändes fräsch även fast det var snabbmat. De hade iaf väldigt goda hamburgare så kan tänka mig att äta där igen om jag kommer hit och bor igen!! Tog lite bilder under kvällen men har ju inte med mig sladden till kameran hit så bilderna får vänta tills jag kommer tillbaks till D's hem.

Pratade med Emelie på skype idag och vi har börjat planera vår kommande trip till Niagara Falls. Kommer troligen att bli av i mitten på oktober så ska bara kolla upp så att jag kan vara ledig en dag där så ska allt nog ordna sig. Hoppas hoppas på att vi kan få ihop det!! Lite bilder för att bygga upp min längtan!









Nu måste detta bli av men det tror jag att det kommer att bli också. Gäller bara att jag kan få ihop det schemamässigt med D, hoppas på att vi kan komma fram till något bra. Ska kolla med honom i helgen när han kommer hem!!

Kanske borde sova lite, är helt slut. Tog ingen nap idag med J, känner att jag kunde ha behövt det. Får iaf lite sovmorgon imorgon. Börjar inte förrän 9, jobbar till 14.30 och är sen ledig fram till ca 19 då jag börja jobba igen. Imorgon ska jag verkligen ta mig till gymmet, inga ursäkter godtages!!


Over and Out


Potomac

Bor hos J's mamma med familj den här veckan i Potomac, Maryland. Känns lite konstigt att vara i ett nytt hus igen med nya människor att lära känna. Känslan är lite som att man börjar om från början, man känner sig lite ensam och förvirrad. Tur är väl att de är mycket trevliga och hjälpsamma så det kommer nog att gå bra den här veckan! Saknar dock redan mitt rum...

D ringde idag för att höra hur allt gick och att allt kändes bra, skönt att han undrar! Han kände tydligen att han övergav mig lite i helgen vilket jag inte kan påstå, fick ju följa med på picknicken i lördags och sedan underhöll jag mig själv igår. Det är inte meningen att han ska behöva sitta barnvakt och underhålla mig, hoppas inte att han känner så. Är bäst om jag ser till att sysselsätta mig själv så att jag kommer ut lite och får träffa folk!!

Har börjat smida lite planer med en svensk tjej som jag träffade under de första dagarnas introduktionskurs i New Jersey, Emelie som är au pair i New York. Hon undrar om jag vill följa med till Niagrafallet och dum är väl jag om jag säger nej. Så jag hoppas på att vi kan få ihop något och komma iväg på den resan, vore riktigt roligt!! Hur coolt är det inte att få åka till Niagrafallet?!

Upptäckte en helt underbar lekpark här i Potomac idag och om jag önskar att den fanns i Montgomery Village!! Den var riktigt stor med ett stor grönområde bredvid och det fanns hur många saker som helst som J kunde underhålla sig med (även jag).

Var oerhört skönt att få höra mammas röst idag när man inte är helt på topp i en ny miljö...

Har iaf internet här också så datorn kan underhålla mig de här dagarna!!


Over and Out


Westfield Mall

Det blev helt enkelt en shoppingrunda idag och en ganska lång en! Fyndade faktiskt en hel del till ett bra pris så måste vara nöjd med dagen! Pappas första fråga var om jag köpte några skor (undra varför?!) men det gjorde jag faktiskt inte!! Ska inte neka att jag kollade men köpte iaf inga...

Givetvis skulle det spöregna på vägen hem vilket gjorde att min motivation att åka iväg och träna försvann, så tvn har fått underhålla mig nu under kvällen. Tears of the Sun och Prison break stod för underhållningen!

Trodde att D att åkte iväg på sin affärsresa så förstå hur rädd jag blev när jag hörde att någon va på dörren och försökte ta sig in... hade inte lite panik där men var en otrolig lättnad när jag såg att det var D och hans gode vän.

Ska nog försöka sova lite nu. Imorgon bitti far jag iväg till J's mamma så vet inte hur det blir med internet den här kommande veckan. Det visar sig men blir kanske inte lika mycket skrivande!!


Over and Out

Shopping!

Hade planerat att åka downtown idag och turista lite med Emma B, men hon upplyste mig om att det skulle regna, åska och blixta idag så vi bestämde oss för att åka till DC nästa helg istället. Föredrar att ha lite bättre väder än så när man ska vara utomhus!!

Så vad ska jag göra hela dagen idag då?! Jag tror nog att jag ska bege mig iväg på en shoppingrunda!! Är alltid något man kan underhålla sig med och sen kan jag alltid ta en sväng till gymmet!

Blir iaf en dag för mig själv för D åker iväg på affärsresa idag och J är hos sin mamma. Jag ska åka dit imorgon för vi ska bo där fram tills på fredag då D kommer hem igen. Kan vara en bra möjlighet att få lära känna J's mamma lite bättre!!

Nehe äta lite frukost kanske?


Oven and Out

Picnic in York

Igår kväll blev det alltså middag och frozen yoghurt i Rio med några svenska tjejer. Hade en mycket trevlig kväll, hade ett ögonblick då jag skratta så att jag grät och inte kunde andas men som tur var gick det över!! Lite bilder från kvällen!


Karolina, Emma och Emma!


Rio!!


Hur ska man orka äta all mat?!



Har upptäckt att mina bilder är skitkassa med min lilla digitalkamera så jag funderar allvarligt på att införskaffa en systemkamera och det snarast!! De ska inte vara så jättedyra här i U.S så känner att det kan vara värt det, blir så mycket bättre bilder då!

Idag begav D, J och jag oss till York, Pennsylvania för picknick med D's släkt. Det var en trevlig liten tillställning i en fin park med en massa mat. Människorna här i U.S kan verkligen äta och om man frågar D så kan de verkligen göra det i York, vilket tydligen ska synas väldigt markant på folket där...Vad vet jag, en trevlig dag blev det iaf men var helt slut när vi skulle åka hem!!

Bestämde mig för att gå på bio ikväll, ensam. Sa till D att jag tyckte att det kändes lite deprimerande att behöva gå på bio själv, men tydligen så går han ofta själv på bio så han tyckte inte att jag skulle känna så, så då begav jag mig av för att se den sista delen av Harry Potter. Var inte så farligt att gå själv på bio men måste säga att det är mycket roligare om man har sällskap!

När filmen väl var slut och jag skulle åka hem så ösregna det ut, det verkligen vräkte ner och det gör det fortfarande. Fick lov att springa till bilen men var helt dyngsur när jag kom fram. Lyckades på något sätt ta mig hem på en liten väg i skogen. Är faktiskt lite stolt över mig själv för jag är inge vidare på att köra i mörker här än och då bådar det inte gott om det spöregnar samtidigt!! Det blir verkligen kolsvart här om kvällarna och är sjukt dåligt med belysning...

Satt och la in bilder från min mobil tidigare idag och måste ju visa denna klokrena bild från skansenbesöket med Carro W!! Tycker att den är så härlig!!




Over and Out

ESL Accuplacer Test

Sov jätteoroligt inatt så va inte alls kul när klockan ringde 06.30 imorse! Men vara bara o gå upp och göra sig redo, ett test skulle skrivas..

Som alltid när jag känner mig lite stressad angående tiden och hinna med allt, ev trafik etc, så är jag givetvis jättetidigt på plats. Var där redan kl.8 och testet började inte förrän 8.30. Tog inte så lång tid som jag trodde det skulle va utan var klar vid 10.30. Testet var helt okej att göra så hoppas på ett bra resultat så att jag kan välja vilken kurs jag vill. Resultatet får jag nästa torsdag när jag ska tillbaka för ett gruppmöte.

Längtar tills ikväll då jag slutar jobba och ska iväg till Rio för att äta middag med Karolina, Emma B och Emma G!

Funderar på att följa med D och J till Pennsylvania imorgon för lite picknick med D's familj. Han avråder mig dock då han tycker att det är väldigt tråkigt, men jag tror nog att jag vill följa med ändå. Kan vara trevligt att få se hur grami and papi bor. D's syster med familj kommer också så kan vara trevligt att få träffa dem med!! Det visar sig vad jag gör, har inga planer för morgondagen så allt kan hända!!

Sitter och tänker tillbaka lite på danmarksresan i våras med tjejerna. Hade så mysigt den helgen så måste visa lite bilder!











Lite nostalgi sådär en fredagseftermiddag som denna... Önskar att vi kunde åka tillbaka alla tillsammans igen!!

Känner att jag måste börja planera och strukturera upp lite planer för vad jag vill hinna med och göra under det här året. Måste ju tänka efter hur och när jag vill använda mina semesterdagar!!


Over and Out


Montgomery College

Idag fick jag äntligen mitt social security number så begav mig direkt till Montgomery College för att registrera mig. Börjar ärligt talat bli trött på alla papper som måste fyllas i hit och dit men det är bara o göra det, snart så är det över och allt är fixat! Bara College och bankkonto kvar nu... och så klart ett amerikanskt ID om jag vill ha det men tror nog att jag ska skaffa ett sånt, jobbigt att släpa runt på passet...

Men men är nu registerad och har bokat en tid för ESL Accuplacer testet som jag måste göra för att få reda på vilka kurser jag får läsa. Detta är alltså ett engelska test så jag håller tummarna för att det går bra! Som tur va fick jag en tid fort och ska alltså tillbaka till Campus Rockville redan imorgon bitti för att göra testet. Ganska skönt att få det överstökat. Upptäckte dock att jag måste ha med mig blyertspenna, vilket jag ingen har så blir en snabbvisit till affären innan testet. Ska vara på plats 8.15, så blir en tidig morgon!!

Igår så blev det middag på Pizza Hut med Karolina och Emma B. Trevligt med lite sällskap och skönt att komma ifrån huset ett tag!! Det blir nog middag ute imorgon också i Rio och då kommer troligen andra Emma och ansluter med oss också! Ska bli trevligt :)

Jobbar ikväll så J och jag har haft vår "pizza and movie"-night, lite mycket pizza just nu men så blir det ibland, ikväll blev filmvalet Aristocats.. det är hög underhållning just nu!! Nu ligger han iaf i sängen och jag sitter mest och väntar på att han ska somna. Borde väl fixa med lite grejer inför morgondagen, är en del papper jag måste ha med mig till testet.

Hann iaf med en sväng till gymmet idag så det var skönt att få göra av med lite överskottsenergi, därför behöver jag inte ha så jättedåligt samvete över pizzorna de senaste dagarna... Apropå pizzor så skriver Pizza Hut ut hur många kalorier det är i en pizza, VEM VILL VETA DET??? När jag väl väljer att äta pizza så gör jag det ju inte för att vara hälsosam direkt, så bort med kalorierna!!

Har börjat kolla på första säsongen av Prison Break idag, kände att den säsongen verkligen är värt att se igen. Älskade det programmet när det kom ut så nu vet ni vad jag sysselsätter mig med om dagarna!!


Over and Out

Zumba

Testade på zumba för första gången igår och kände inte riktigt den där glädjen som jag trodde att zumba skulle ge. Orsaken kan ju ha varit att det var sjukt mycket folk så man knappt fick plats samt att jag inte tyckte att instruktören var särskilt bra... Hoppas på lite mer glädje och en annan instruktör nästa gång!!

Känns som att dagarna blir rätt så långa nu när J inte är i skolan. Är svårt att hitta på saker då vi inte kan vara ute så länge om dagarna pga av värmen så istället sitter vi här hemma och ska försöka komma på något att göra. Det funkar ju men kan känna att det blir bättre rutiner och så när han är tillbaka i skolan.

Ringde till Montgomery College igår för att boka en tid för testet som jag måste göra men visade sig att jag först måste registerar mig hos dem, vilket jag inte kan göra förrän jag fått mitt social security number, så jag går mest runt och väntar nu. Förhoppningsvis så kommer det på fredag men man vet ju aldrig, känner att jag vill ha det så att jag kan fixa allt. Måste hinna göra testet innan typ den 16:e så har inte jättemycket tid på mig men borde lösa sig.... Tanken är iaf att läsa någon kurs i engelska under hösten, hoppas på att det kommer att finnas några platser kvar när jag väl fixat allt!!

Ikväll ska jag iväg och äta middag med Karolina och Emma. Dock är det många som heter Emma nu och detta är den Emma som jag mailade med innan jag kom hit och som bor rätt så nära mig, i Darnestown. Den andra Emma bor i Virginia så då är det lättare att hålla isär dem. Men ska iaf bli skönt att komma ut ur huset och hitta på något annat. Ska försöka att inte köra vilsen den här gången men tror att jag är ganska väl förberedd. Har studerat kartan på google så nu kommer jag att veta om gps:en visar fel!! Haha detta kan ju bli spännande....

Borde kanske städa toaletten och tvätta lite idag... får se om jag känner för det, annars får det bli imorgon!


Over and Out

Virginia Beach

03.50 ringde klockan i lördagsmorse och då va det bara att stiga upp och göra sig redo för att sedan smyga mig ut ur huset och köra till Shady Grove. Kl.5.00 hämtade Karolina upp mig på stationen och då började vår resa först till Emma i Virginia.

Framme vid Emma väntade oss nu en ca 3 timmars lång bilresa men den gick otroligt smidigt och vi var framme vid beachen redan vid 9.30 och skönt var väl det för då började det bli riktigt varmt ute.

Sola och bada gjorde vi hela dagen, tills det blev dags att äta middag vilket gjordes på Olive Gardens. Sedan for vi tillbaka till Emma för en sen bio, Crazy Stupid love blev det och OM det var ett bra val!! Bästa under hela filmen var när Karolina skrek rätt ut, HERREGUD!!! Kan väl säga att hon fick se lite magrutor... Love it, skrattade så sjukt mycket!!

Vi alla hade kroppar som var brända lite här och var men tror att vi alla var nöjda med dagen så vi somnade rätt så gott den kvällen!! Lite bilder från dagen:






Så skönt att vara barfota i sand igen!


Jag och Karolina kom fram till att vi alltid velat gräva ner någon i sanden, så...


Vi grävde ner Emma!




Killen som gav oss det roligaste på hela dagen! Kunde inte sluta skratta åt honom!!

Igår så blev det en lång sovmorgon innan vi for iväg till Ikea, yes har inte varit USA i ens en månad men har redan tagit mig till Ikea. Och det mest sjuka med det hela var att jag valde att äta köttbullar, potatismos och brunsås.. Någor jag aldrig väljer att äta hemma men kände att det var ett måste nu när jag var där men när jag åt det så kunde jag igen minnas varför jag aldrig väljer att äta det... det är verkligen inte så gott... Godare var dock det andra jag köpte, daim och marabouchoklad! MUMS!!

Nehe undra om jag ska få J och ta en napp, han är riktigt trött fastän han typ inte gjort något idag.. Hur går det ihop sig?


Over and Out


busy busy busy

Fullt fart den här helgen kan man säga!! Är första gången jag sitter vid datorn den här helgen för jag har varit på äventyr!

Är väldigt trött just nu så tänkte berätta om mitt äventyr imorgon istället så kan jag få upp lite bilder samtidigt. Men måste berätta att i fredags så beställde jag och J kinamat och då fick jag min första fortune cookie någonsin. Har faktiskt aldrig fått en sådan så tyckte att det var lite roligt och måste ju självklart berätta vad det stod!
"Your help will be needed in an embarassing situation"
Kan ju blir intressant att se om detta kommer att hända, inte för att jag är sådan som går runt och tror på sådant här men kan va kul ändå!!

Nehe sova lite så man orkar upp och träna lite imorgon! För övrigt så ser jag ut som en räka, jag är alltså inte röd som man vanligtvis blir utan ROSA på vissa delar av kroppen!!


Over and Out

RSS 2.0