Stendörren

Jagade bort alla måsten att åka och handla idag och drog istället iväg till Stendörren med Ida och figo. Kändes inte som att vädret tillät mig att vara inomhus i affärer idag, får vänta och ta det i helgen då det ska bli regnigt!

Är så jävla skönt att jag har kommit en bit i mitt arbetande mot mina fobier!! Har gått hur bra som helst idag och vara runt hunden som springer lös och hoppar upp i mitt knä, en klapp på axeln åt mig! Skulle vara så jävla skönt att bli av med det hela så man slipper försöka förklara för folk hur man känner för att de helt omöjligt kan förstå hur man kan vara rädd för deras lilla ängel till hund. JAG LOVAR MAN KAN!!! Men tänker inte gå in på den diskussionen idag.

Är sjukt trött nu och har en bränd rygg men är glad efter en skön dag vid havet!

Transformers

Idag bjöds det på bio och middag på Heron med mina kära syskon. Trots lite filmstrul i början så löste sig allt bra och vi var alla nöjda med filmen.

Blev en sväng till beachen med mor och far så har idag tagit årets första dopp, känns kanske som lite sent när juni snart är slut men så blev det i år. Tänkte att jag även skulle försöka sola bort min fula bonnbränna, gick väl sådär men vadå gud skapade inte heller världen på en dag så man kan ju inte förvänta sig så mycket.

Kom att tänka på en intressant sak idag. Jag har sagt en och en annan gång att jag har blivit väldigt sårad många gånger, och nu talar vi givetivs om killar. Men när jag satt och tänkte efter idag så kom jag faktiskt fram till slutsatsen att så inte alls är fallet. Klart man har känt sig ledsen och upprörd ett antal oräknliga gånger men aldrig riktigt djupt sårad. Ibland har jag valt att avsluta det hela för att känslorna inte fanns där eller för att det inte fungerade längre, och då kan jag ju inte påstå att det är jag som blivit sårad. Ibland har andra valt att dissa/dumpa mig och visst blev jag ledsen ett tag men aldrig riktigt sårad, vilket måste betyda att känslorna inte fanns där egentligen även om jag ville tro det.

Är jag förvirrad och rörigt eller har jag helt enkelt kommit på något om mig själv?! Jag röstar på det andra alternativet, jag har börjat inse att jag inte släpper in andra, och nu talar jag fortfarande om killar, tillräckligt djupt för att visa mig sårbar och riskera att bli sårad. Då är det mycket lättare att såra andra än att själv bli sårad.

Kanske nästa projekt att arbeta på? Att lära sig att släppa in andra riktigt på djupet!

Usch detta blev alldeles för djupt för denna kväll! Måste skriva klart inköpslistan till morgondagen för då ska det handlas grejer till resan!!


Jag säger inte farväl

Har börjat säga hej då till några, men förstår det inte riktigt... känns inte som att det kommer att dröja ett år innan vi ses igen, men är skönt att det bara är hej då och inte farväl. Vore betydligt värre.

Den senaste i raden att säga hej då till var dessi, I will miss you a lot!!

Gjorde sista arbetsdagen för den här veckan idag så nu blir det ledig resten av veckan, nice! Har iofs en hel del att fixa och trixa med men får koppla av lite ändå..

Har precis bokat in ett skansenbesök med kära caroline på lördag, ser jag väldigt mycket fram emot!!

Imorgon blir det bio för syskonen Andersson!


Two fucking weeks!!

Helt jävla sjukt att jag åker om två veckor, så här dags måndag den 11 juli så befinner jag mig i USA, fattar det fortfarande inte!!

Har börjat skriva en massa listor, "att göra", "att köpa" och "att packa", får väl se om jag får någon ordning på allt, hämtade iaf ut mitt pass idag och visumet sken så fint så det är färdigt att bocka av i "att göra"-listan!!

Imorgon får jag finfint besök av Dessi, ska bli mycket trevligt att träffa denna unga dam!

Vill du ligga med mig då?

Fuck vad trött jag är idag!! Har inte blivit många timmars sömn den här helgen trots bara intag av alkohol en dag. Lär ju inte vara den piggaste fröken imorgon, är kanske tur att jag har bytt pass och slipper öppna!!

Ikväll ska jag träffa mina underbara tjejer!!! Kommer vara sista gången vi träffas allihopa på väldigt länge så ska njuta lite extra mycket av deras sällskap.

Undra om man ska hinna med och framförallt orka en promenad innan det bär av mot lite födelsedagsfirande?

Känns lite jobbigt att jag inte har skrivit något alls på projektet i helgen, tur är väl att jag bara jobbar två dagar den här veckan! Har massa saker som jag måste fixa så gäller att passa på nu när man är lite ledig!

Heron

Kvällen bjöd på ett besök till Heron med Ida, och vi lyckades nog få me allt denna kväll!! Lite mat, filmbyte i sista minuten pga något fel på filmen samt ett blinkande STOP några meter från rondellen så var bara och stanna bilen. Inte det lättaste att komma på vad man ska göra när det står två frågetecken till tjejer och tittar ner i motorhuven, men vi fick hjälp och kom hem tillslut.

Nu är det lite filmmys i soffan med crazy kid, mysfaktor hög!

Blir till att hämta föräldrar och farbröder vid logdansen inatt, hoppas på att det inte blir allt för sent!

Midsommar

Midsommar här hemma var precis som den brukar va, trevlig, traditionsenlig och olycka vid brännbollen. Precis vad jag behövde, men vinet känns av idag!

Funderar på att ha en lugn kväll här hemma med crazy kid, känns ganska passande!!

Crazy kid

Nu har hon anlänt, crazy kid!! Ska ha henne här hela helgen så lär bli livat men ändå roligt.. gonna miss her when I leave!

Har nu beslutat mig för att vara hemma på midsommar, känns som att det passar mig bäst!

Hjälpte mamsen på viktväktarna idag, lätt att rekomendera vad som är gott av varorna när man aldrig smakat dem?! Skönt iaf att man kan stå till tjänst ibland, lär ju inte hända på ett tag framöver.

Skönt med långhelg nu och nästa vecka blir det bara jobb måndag och tisdag, sedan blir det ledigt ett par dagar. Riktigt nice måste jag säga, ska passa på att införskaffa alla saker jag behöver till resan dem dagarna.

Bara 18 dagar kvar, helt jävla sjukt! Fattar det fortfarande inte!!

En dag i taget

Jag försöker njuta av den sista tiden här hemma i Sverige men har upptäckt att det är svårt. Man blir mest sittande hemma och planerar resan istället för att ta vara på tiden och umgås med alla. Blir mest familjen jag umgås med, vilket känns som prio ett just nu, även om det är många andra jag vill umgås med också..

Hade en fruktansvärt huvudvärk idag på förmiddagen, tror att det satt kvar från gårdagens äventyr men nu har den släppt och jag börjar känna mig som mig själv igen!

Jag borde egentligen inte bry mig om hur det kommer att vara på jobbet till hösten eftersom jag inte kommer att jobba kvar där, men det är sjukt svårt! Jag vill att det ska bli så bra som möjligt, speciellt för barnen, och jag hoppas verkligen att dem får till det men tycker att det ser lite mörkt ut... Känns tråkigt att det är så många som ska gå runt och vara missnöjda.

Dags för lite melon tycker jag!!

Har svårt att bestämma mig för vad jag ska göra på midsommar, lutar mest åt att vara hemma. Kommer ju en massa folk hit så brukar bli väldigt trevligt!

Helvetesdygn

Helvete!!
Så kände jag från kl. 21 igår när jag upptäckte att det personbeviset jag skulle ha med mig till ambassaden var fel. Hur kul är det när skattekontoret i stockholm öppnar kl.9 idag och jag skulle vara vid ambassaden kl.9.30. Var så jävla säker på att jag inte skulle lyckas men på något sätt gjorde vi det, alltså jag och min underbara vän carro!!
Vi stod och köade tidigt utanför skattekontoret, in snabbt när de öppnade, får det rätta personbeviset, tar en taxi snabbt ut till ambassaden för att där sedan stå och köa i ca 1,5 timme utanför.. Jippi!! Men kom tillslut in, behövde bara vänta 40 min därinne och sen så var min visumansökan godkänd så nu får jag hem mitt visum nästa vecka, finally!!

Nu har äntligen all nervositet och oro släppt och istället känner jag mig helt slut och utmattad... givetvis skulle tåget på hemvägen bli inställd och ersättas med buss men det kändes ändå helt ok när allt annat tillslut hade löst sig, tur att jag inte behövde ta mig till jobbet nu på eftermiddagen, då hade det blivit lite jobbigt!!

Jag sitter nu här och vet inte riktigt vad jag ska göra, känner mig mest tom och orkar inte göra någonting... kanske är lika bra då!!

Men iaf, många pussar och kramat till carro, hon va min hjälte och stöttepelare idag!! Hade inte klarat dagen så bra utan henne!!

Motiverad

Vad har hänt?!?! Plötsligt så bloggar jag hela tiden igen!!! Skulle gissa på att jag äntligen har något att skriva om igen... Det senaste året har bara flytit på och jag har mest bara jobbat, har hänt lite roliga saker här och där, men ingenting i närheten av det som väntar mig. Mitt kommande äventyr har letat reda på min motivation och nu skrivs det ganska regelbundet igen. Är väl lika bra att vänja sig för jag har ju lovat väldigt många att jag ska skriva mycket här nu när jag reser iväg, så att jag kan hålla alla uppdaterade om vad som händer därborta.

Trotsade regnet idag och tog mig en promenad, behövdes verkligen efter att ha varit uttråkad större delen av dagen. Vad gör man liksom efter att jag och far har städa klart huset vid 12?!?! Har lyckats skriva ett par sidor till på projektet så det får jag väl vara nöjd med.

Snart ska jag fara iväg och hämta mor min vid tåget, hon har varit på kurs hela helgen i mitt andra hem, Linköping. Önskar att det var jag som fick åka dit och träffa alla igen innan jag åker men så blir det inte... Hoppas på att jag kommer att kunna träffa några av dem innan jag åker iaf!!

Juste!! Hur ofta har man mössa på sig den 19 juni?!?! Jag var tvungen att ha det idag när jag va ute och gick, regn och kyla är inte det roligaste att vara ute i så då åkte mössan på, men måste säga att det kändes väldigt deprimerande att behöva ta på den nu när det ska vara sommar. Men va är inte en svensk sommar utan växlande väder!!

Detta är ju sjukt!!

Kan inte riktigt fatta att jag åker om ca 3 veckor!!! Kommer att vara borta över ett år och kommer inte att få se nära och kära på bra länge... Är många som jag kommer att sakna sjukt mycket men känner att det verkligen är värt det, hur ofta får man liksom vara med om en sån här sak?!?!


U.S Embassy, give me my Visa and then I am ready to go!!!


Mat vill jag ha...

Pågående sysselsättning: matlagning med far min. Bjuds på lite grillat, tzatziki och sallad. Me like!!

Blev ett litet farväl igår. Sa hej då till min kära kollega Kerstin som jag jobbat med hela året, känns jättetråkigt att sluta jobba med henne men så är det ibland, man måste göra andra saker i livet också... Kommer även att sakna barnen jättemycket, man vill ju fortsätta och se hur de utvecklas och så.. Men har lovat allla på skolan att hålla dem uppdaterade om vad som händer med mitt liv på andra sidan jordklotet, ett besök när jag kommer hem har de också fått mig att lova och klart jag måste komma tillbaka och träffa dem igen!!

Blev att titta lite på fotboll idag, nu när de har fått konstgräs och allt, tror att det är år sen jag var nere på mossen och tittade på fotboll. Insåg faktiskt att jag saknar fotbollen lite grann trots allt... Träffade även på Lina och hennes busunge till son, mycket trevligt!!

Har iaf hunnit med lite av de saker som jag planerat för dagen, har exempelvis sprungit och börjat skriva lite på projektet så får lov att vara lite nöjd! Men måste kanske komma igång lite mer med projektet, har ingen lust att sitta och stresskriva det precis innan jag ska åka.

Nehe nu är maten nästan klar så börjar bli daga att duka fram!!


Äntligen helg..

Fredagkväll och en hel lugn helg väntas här hemma, två biatches är borta också så jag och männen har det extra lugnt här hemma!!

Kanske borde fixa projektet i helgen nu när man ändå har tid över? Kan ju vara värt att börja på det iaf!!

Upptäckte nu på eftermiddagen att mitt hår var väldigt tovigt, troligen orsakat av ett barn på jobbet som suttit och snurrat in sitt finger i mitt hår, behöver nog borsta igenom det lite grann!! Barnen är härliga men har lite konstiga idéer för sig ibland..

Kanske lite filmmys nu?

Är lite bitter över att det har regnat konstant hela dagen, har ju inte velat ut och springa då... fan också... Finns säkert dem som tycker att man kan trotsa regnet och bege sig ut ändå, men jag är inte en av dem, iaf inte idag.. Får bli att träna imorgon istället!

YES!!!

SÅ JÄVLA SKÖNT!!!!

Nu har jag äntligen lyckats boka en visumintervju, så jävla länge som jag höll på med den där sidan! Men nu är det fixat så får bege mig till den amerikanska ambassaden på tisdag, skönt att jag fick en tid ganska snart.

Känns som att allt håller på att lösa sig, får jag bara det där visumet på tisdag så är det bara att börja planera resan mer i detalj. Är så jävla förväntasfull!!

Ska upp och öppna imorgon igen så är väl bäst att gå och lägga sig snart...


Frustration på hög nivå!!!

Fan varför kan inte allt bara gå bra och flyta på?!?! När något äntligen löser sig så ska självklart något annat strula till sig!!! FAN JÄVLA VISUM!!!

Hoppas att saken ska lösa sig imorgon, annars kommer jag att få panik snart!!

När frustrationen var som värst så fick det bli ett träningspass för att skaka av mig allt, hade riktigt stor lust att bara slå på allt som fanns i min närhet där ett tag.... Men nu är jag lite lugnare!!

Imorgon tänkte jag leka hockeyspelare när personalen möter de äldsta eleverna i en brännbollmatch, kan ju bli väldigt intressant... eller?!?! Sedan väntas skolavslutning på kvällen så kommer att bli en väldigt lång arbetsdag imorgon.

Tänkte äta lite jordgubbar och melon nu!

för jag har tagit studenten...

Har hört studentsången bra många gånger den här helgen, studenter hit och dit, har knappt hunnit vara hemma. Snart är det dags att fara iväg på Fridas examensfirande också, ett stort grattis till Frida som har blivit sjuksköterska!!!

Igår när det va student så fick jag chansen att snabbt träffa på sara igen (är alldeles för länge sen vi sågs) samt att jag såg min gamla svenskalärare så var ju tvungen att gå fram och hälsa. Och otroligt nog så kände hon igen mig, trodde verkligen inte att hon skulle göra det så det var trevligt!!!

Visumansökan går otroligt nog framåt!! Fixade foto igår och ansökan på internet börjar bli klar så imorgon efter att ha kontrollerat vissa saker med organisationen så är jag redo att skicka in den så att jag äntligen kan få en intervjutid. Känns väldigt skönt att saker börjar fixa sig, kändes jävligt rörigt där ett tag...

Måste köpa ny resväska, den jag har är alldeles för liten!! Måste nog fixa en inköpslista på saker jag måste införskaffa innan jag far iväg...

Finally!!!

Äntligen kom all info på posten och vad händer då? Jo Michaela bli ännu mer förvirrad och stressad!! Är ju sjukt mycket saker man måste fixa för att få det här jävla visumet, fan är onödligt komplicerat!!

Så nästa steg är att ta mig till en fotograf som kan ta ett foto på mig, yes va kul!!

Men men i helgen blir det en massa studenter, det är kusinernas helg! Imorgon carolina och på lördag emil,
ETT STORT GRATTIS TILL ER TVÅ OCH ALLA ANDRA!!!

Dags att reda ut alla frågetecken...


back to work!

Blev att återvända till arbetet idag efter en 5-dagars ledighet, både skönt och jobbigt måste jag säga. Vore inte helt fel att få vara ledig i det fina vädret men var ändå skönt med lite rutiner igen. Och med rutiner kommer även träningen tillbaka så är nöjd efter två dagar med löpning. Fan vad träningen påverkas när man reser bort!!

Hade räknat med att få en massa info på posten idag eftersom det egentligen skulle ha kommit i fredags men icke, så nu är jag lite halvt irriterad och stressad för att jag vill komma igång och fixa med allt inför resan. MÅSTE komma med posten imorgon!!

Har för övrigt en sjukt ful bonnbränna på ryggen som kommer att bli svår att sola bort, vart fan gör du av hjärnan ibland Michaela?!?!

I helgen blir det en massa studenter som ska firas!! I dessa tider blir många nostalgiska och tänker tillbaka på sin egen student och önskar att de kunde vara där igen, jag kan inte påstå att jag är en av dem. Visst va det en underbar dag som jag alltid kommer att minnas men jag skulle aldrig vilja gå tillbaka och göra den igen. Har upplevt alldeles för mycket efter för att vilja gå tillbaka i tiden!!

Numera ser jag bara framåt, har insett att det absolut inte är någon idé att se tillbaka och ångra sig eller önska att man gjort något annorlunda. Livet är alldeles för kort för det!!

Nu får det bli lite Sverige-Finland, börjar ju bra med 1-0!

5 veckor!!

Är precis fem veckor kvar innan jag landar i USA!!! Me like a lot!!

Man borde kanske ta upp bloggandet lite mer då för att kunna uppdatera folk om vad som händer i ens liv, istället för att skicka tusen olika mail som egentligen innehåller samma sak? Värt att fundera på!!


Sjukt skönt att vara ledig idag också, nice med en 4-dagars arbetsvecka. Ser dock inte riktigt fram emot morgondagen då det är överinskolning igen, brukar bli lite rörigt.. men men efter imorgon så är det avklarat!!

snart dags att ta en löprunda, på tiden att röra lite på sig igen efter denna långhelg!!


BLÄ!!

Är bakis... anda gången den här veckan.. är inte van vid att dricka flera dagar i veckan längre, va andra tider när man levde studentlivet!!

Linköping fick sig ett sista besök innan jag far iväg. Känns sjukt konstigt att jag inte kommer att åka tillbaka dit på över ett år, så va verkligen blandade känslor igår morse när jag satte mig på tåget för att åka hem... kommer att sakna många men vissa känns det sjukt jobbigt att jag inte kommer att träffa dem på länge..

Igår var det gnestadagen och självklart bjöds det på bra väder, gott att dricka och trevliga människor att umgås med. En bra dag helt enkelt!!!! Men nu är det jävligt skönt att man är ledig imorgon också, skulle vara sjukt jobbigt att gå upp och öppna imorgon efter dessa dagar.


Nehe dags att fortsätta vara bakis!!

RSS 2.0