ovanligt!

jaha nu sitter jag här igen och klagar, och vad klagar jag på? Jo just det som är det enda jag klagar på just nu, att jag är så sjukt trött och klockan är bara halv åtta!

Bara en dag kvar på vfu:n vilket både känns bra och dåligt. Bra för att nu slipper jag alla dessa långa dagar med att åka tidigt hemifrån, komma tillbaka till linköping med bussen för att direkt åka på mötet och sen är det mörkt när man kommer hem. Glad över att detta snart är över. Dåligt då eller snarare tråkigt är att jag inte ska få vara mer ute på skolan, bland eleverna och i klassrummet. Är ju ändå därför jag går här och utbildar mig en massa hejdans år för att sedan få stå där framme i klassrummet och då vill man ju vara ute på skolan så mycket som möjligt, iaf jag!

Pappa ringde och grattade mig för en liten stund sen, man kan alltid lita på att pappa kommer ihåg! Fick även ett grattis av Carro tidigt imorse så tack! Inte för att det är något speciellt men man ska alltid tacka när man får ett grattis...

Nu är mailet till Elin ivägskickat så nu ska jag bara slappa, blir nog lite te och idol...

Vikarien....

Lämnade hemmet strax innan sju i morse och var hemma strax efter sju nu på kvällen.........trött men sjukt nöjd med dagen! Lilla Michaela har lekt lärare hela dagen då mentorn gått och fått magsjuka! Är en sån känsla att gå runt hela dagen och bestämma själv under lektionerna och göra saker på mitt sätt utan att någon bedömer en även om det också är bra ibland!

Hosta hit och hosta dit, är trött på att gå och vara halvsjuk nu. Gör mig frisk nån gång!!!

Igår fick jag en liten "hemlängtan"-attack, är nog för att carro ska åka hem på torsdag. Även om jag va hemma förra helgen så vill jag åka hem igen....hemma försvinner alla dessa måsten och "att göra"-sakerna! Får väl hålla mig till tåls, åker inte hem förrän all helgona men jag pratade med mamma nyss och hon och pappa kommer ner en fredag innan dess så det blir mysigt, får väl se om de lyckas få med mina kära syskon!


Nu ska det kokas pasta till morgondagens lunchlåda!


var är min sko?

Precis varit nere i tvättstugan och slängt i tvätten, en promenad med malin har hunnits med också!

Min mentor ringde idag....hennes barn är sjuk så hon blir hemma imorgon, undrade om jag vill vika för henne, klart man säger ja! Är alltid bra att få vara så mycket som möjligt i klassrummet så ser det här som en möjlighet att få lite träning.....

Gårdagen var trevlig dock var jag alldeles för trött och sjuk för att stanna en längre tid så var hemma strax efter ett. Sluzk lämnade av mig och drog vidare till Hg, kände inte riktigt för det och det tackar jag mig själv för idag så jag inte är bakis, yes! Har lyckats städa och planerat lite lektioner, borde även plugga men får se om jag har någon ork kvar.....

vill bli frisk snart!!! snorar och hostar och slemmar......inte skoj!

AAAAAHHH

GÅ OCH DÖ!

Mitt huvud är alldeles för borta för att det ska komma ut  något vettigt ur det, inte för att det brukar göra det i vanliga fall heller men ändå!


Vilken kick!

Fortsatte mitt lilla projekt idag på vfu:n och kunde det ha gott bättre? Nej!! jag tror faktiskt inte det. Eleverna jobbade så sjukt bra, även de som aldrig brukar få något gjort och det var helt knäpptyst i klassrummet. Jag svär hade någon släppt en nål så hade man hört det! Det är just vid dessa tillfällen man förstår varför man vill bli lärare.... ibland kan det vara otroligt svårt att komma ihåg varför men det finns anledningar!

Borde försöka ge mig iväg och träna idag men man är så sjukt slut i både huvudet och kroppen när man kommer hem efter dem här dagarna att jag orkar verkligen inte. Ska försöka ta en liten promenad sen men just nu känns det som att det är tomma förhoppningar.......tror att jag kommer sitta fast i soffan resten av kvällen!

Juste är kravall ikväll och ska Michaela gå? Nej verkligen inte! Även om det skulle vara lite skoj så käner jag absolut inte för det.... ska försöka att inte dricka så mycket den här helgen, förutom på lördag då karin och elin har födelsedagsfest, då kör vi! Tills dess.......nyktert!!!

Åh nu känner jag dofter av mat.....snart kommer magen att börja kurra! Min lilla älsklings Carro står och lagar mat, hon är så duktig!

Elin va inte så nyfiken av dig! ;) längtar tills torsdag jag med!!!!

Rörigt!

Årets första lektion hölls idag på vfun.......det var kul.....tror att det gick ganska bra eller det gick rätts så bra, tyckte både jag och min mentor, iaf till en början, slutet blev lite rörigt men det får man väl räkna med när man har barn som varken kan sitta stilla, hålla tyst och är jättehungriga.... jag är nöjd! Vi fortsätter imorgon!

Hem ganska skapligt idag igen, sjukt skönt och väldigt ovant eftersom när man har vfu är man van vid att åka tidigt och komma hem sent.. möte har jag också hunnit med!

Grattis säger vi till pappa som fyller 43 år idag, ja må ha leva ja må han leva osv.... Kan ju inte säga att han blivit gammal för han är ju faktiskt fortfarande väldigt ung men om ett par år, då du!

Blev lite förvånad idag eller kanske snarare överraskad.... tror att det var positivt, har inte bestämt mig. Jag överlägger med Carro!! Hon säger nej och jag säger nja, får se vart det hela leder. Borde egentligen inte leda någonstans och jag har väl ingen tanke på att det heller ska leda någonstans men just nu känns det som att man inte vet med mig, allt kan hända!

Ska ta mig en riktigt funderare på det hela........ förhoppinngsvis så finns det inget att fundera över!


Pengar efterlyses!!!

Återigen vfu, dagen har varit rätt så bra, tror jag iaf! Jag och min mentor fick oss iaf ett gott skratt när eleverna övade på sina dialoger som de ska spela upp i engelskan, älskar ljudeffekterna dem har till!

Shit nu vill jag att det ska bli fredag för att mina pengar är verkligen slut, vad fan hände den här månaden? helt sjukt, inte likt mig! Men snart kommer pengarna och det ska bli skönt att vi får bostadsbidrag den här månaden också, sparar man ju lite pengar på!

Nästa torsdag så ska jag och Elin åka till ullared, jippi!!! Då ska det verkligen slösas pengar men det har jag bestämt att jag är värd! Ska bli sjukt kul, har faktiskt aldrig varit där så hoppas att det är så bra som alla säger.... shoppa shoppa shoppa!!!

Borde göra något men jag vet verkligen inte vad, jag bara sitter här... skulle vilja träna men eftersom jag inte är helt frisk, vilket jag iofs aldrig här psykiskt sätt, så får jag hoppa över det idag! kanske ska skriva på mitt reportage eller fortsätta läsa litteraturen som vi ska läsa men känner verkligen inte för det. Okej jag har saker jag kan och borde göra men jag bara fortsätter att sitta här!

Nu ringer mobilen!


VFU!!!!

Tillbaka........det var faktiskt jobbigt att åka hem igår, kanske för att det hände mycket skoj helgen som väckte gamla minnen till liv och som jag saknar sjukt mycket. Min högsta önskan är verkligen just nu att kunna vara på två ställen samtidigt!

Vfu i två veckor nu..... upp tidigt och hem sent, mycket pga att jag var tvungen att åka direkt till läxmöte när jag kom med bussen. Men har haft en sjukt irriterande och jobbig huvudvärk ända sedan jag vakna i morse, viserligen hade jag huvudvärk igår också men då var jag väldigt bakis!

Måste verkligen sova, huvudet dunkar och min kropp vill gå och hänga sig! Mår förhoppningsvis bättre imorgon..... föresten vill tacka Sluzk föräldrar för jättegott fika idag på mötet!

Hockey!!!!

okej jag kom hem eller snarare jag kom till Gnesta och åkte direkt till ishallen som föresten bytt namn vilket är förjävligt och skylten är asful! Men men Michaela hamnar på isen, fick spela back och kort fattat kan man väl säga att jag var bambi på hal is till en början, men ändå inte så illa som jag trodde och fruktade!

Vi förlora men jag hade sjukt kul och det känns skitjobbigt att jag inte ska spela något mer utan måste åka till Linköping imorgon igen..... fan varför kan man inte vara på två ställen samtidigt? Jag vill spela hockey! Nu säger säkert någon: "men gör det i linköping då!" Nej! ska jag spela hockey så finns det bara ett ställe som jag tänker göra det och det är i gnesta, så det så!

Idag är kusiner och kusinbarn här vilket är jättemysigt! en promenad ner på gnesta blev det, köpte glass, jag gick och  drack kaffe hos Markus och sedan mötte jag upp Elin som kom med tåget. Blev en fika på Gnesta strand, mycket mysigt och trevligt!

Känns väldigt bra att vara hemma igen, ingen ångest är så för att man saknar saker i linköping men är mycket kul som händer här hemma som gör det skoj samt att jag har saknat familjen. Syrran hämta mig med bilen igår i nyköping, spännande att hon har körkort nu men man inser också att man själv blir äldre......

kanske ska hjälpa mamma lite med maten, hon gör kladdkaka med mint ovanpå som luktar jättegott, mums!

Now I'm going home!

Bussen går om ca 1 h, om några timmar står jag på is igen och ska spela match, vad fan händer? Hur gick det här till? hur ska detta gå? shit jag är sjukt nervös men sjukt laddad, hoppas bara att lite balans finns kvar, klubbtekniken ska vi ju inte ens tala om, den existerar nog inte längre!

Ska bli otroligt skönt att komma hem, var länge sen nu..... en bussresa och en bilfärd sen är jag åter i Gnesta! fast nu är det ju inte direkt gnesta som lockar utan det eller snarare dem människorna som finns där! 


Yeah!

Tentan gick väldigt smidigt att skriva.....hade skrivit klart det mesta runt halv åtta igår så vad gör man då? Jo då undrar Dessi om man inte ska gå till Hg och ta en öl, det blev två!

fixat och ordnat med lite referenser nu på morgonen och varit på hemköp och beställt mat till barnkalas, bara knappt en vecka kvar nu!

Imorgon blir det hemfärd till familjen......ev även att spela hockeymatch, har inte riktigt bestämt mig om jag vågar ställa mig på ett par skridskor igen, är ju ändå 1,5 år sedan jag spela men tjejerna tjatar och måste ju medge att jag är bra sugen på att spela. Är sjukt avundsjuk på dem att de är tillbaka i ishallen igen med gamla tränare och så, fan varför kan man inte vara på två ställen samtidigt?

Nej äta lite lunch för att sedan bege sig till campus och lämna in tentan, shoppas kjolar och knästrumpor ska det också göras idag tillsammans med läx!


skriva i 24 h?

Nedräkningen har börjat, prick kl. 13 kommer hemtentan ut och då är det bara att köra! 24 h är det som gäller men hoppas att bli klar med tentan mycket tidigare, en öl på Hg ikväll vore ju inte helt fel!

Har tvättat nu på morgon vilket behövdes, ätit en brownie som jag bakade igår, varit och handlat.....även småixat med lite saker och nu tänkte jag ladda kroppen med lite energie genom att äta lite lunch så att det är bara och tuta och köra sen när klockan slåt ett!

Here we go........

Visst fan!

Så här kul hade vi i helgen! Lever på det än.....







Sjukt fokuserade tjejer!!!

Bakar!

Har ingen motivation för att plugga idag heller och vad gör man då? Jo man bakar! hela lägenheten doftar gott nu så kan man önska sig något mer för tillfället? Nja kanske lite pluggande men det hoppar jag över!

Hostan har blivit värre, har satt sig i bröstet men jag hoppas att det går över snart. Jobbigt bara att inte kunna träna, överlägger fortfarande om jag ska iväg och träna ikväll iaf men får se. Kanske borde vara klok men jag känner mig inte så klok just nu!

Har faktiskt gjort lite vettiga saker idag, fixat läxgrejer.... får se om jag tänker göra fler vettiga saker idag, har inte bestämt min än!

måndag..

Hostan har kommit tillbaka, är hes och är irriterad i halsen....... hur mår jag? Ganska bra faktiskt! stör mig inte så mycket på det som jag kanske borde göra vilket känns bra.... tror jag lever på helgens roligheter fortfarande att jag inte hunnit ikapp vardagen än.

Jag är lugn, kanske för lugn.... hemtenta på måndag och jag pluggar inte! Känns inte som att jag kan förberedda mig så mycket mer, har läst allt som ska läsas och struckit över det viktiga så borde gå bra. Svårt att plugga när man inte har en aning vad som kommer på tentan, vet bara att det är 7 frågor och vi har 24 h på oss att skriva den. Jag tar paniken på onsdag när jag får tentan, onödigt att stressa upp för tidigt!!!

Nu ringer mamma!

grejer hit och dit!

Draget var det som gällde i helgen, vilket ofta innebär mycket alkohol och skoj!

Folk som drack fullvinskiss var en rolig sak, folk får skylla sig själva när man varnar men kul var det! Gömma saker och köra rakt på är grejen.........det är bara att köra rakt på!

Lärarna vann troligen sitt första drag genom tiderna vilket var extra roligt, suz och elin hoppade i tinnerbäcken vilket jag hade roligt åt. Vi for hem till elin, laga mat, drack sprit och spelade tvspel i över 6 h, bra grej! stackars människor som var tvugna att stå ut med 4 galna tjejer som spelar tvspel och som är så inne i spelet att man inte får kontakt med dem.......allsång blev det också på köksgolvet med dumlemuffins och glögg!


Idag mår jag rätt så bra och har till och med lyckats förberedda min redovisning till imorgon så det kommer nog att gå bra! Ska nog gå och handla med carro snart, vi måste bara skriva en inköpslista...

Träningsvärk

började alldeles för tidigt idag (föreläsning kl.8) men måste väl vänja mig vid att gå upp tidigt igen, vfu imorgon och på fredag och då blir det verkligen inte någon sovmorgon!

Hemma och har pratat med mamma och storkussen, trevligt! Tydligen höll pappa på och såga ner mitt stora träd! eller nja kanske inte är mitt träd egentligen men är det träd som är utanför mitt rum och det skyddar så bra... speciellt mot grannens köksfönster!

Seminarium + möte i eftermiddag, hoppas att inte det blir allt för sent. Är jobbigt när man inte hinner hem emellan för att äta, får väl svälta då! när man talar om att svälta, just nu känns det som att jag håller på svälta av pengabrist, har lagt 640 kr på ett busskort idag. Detta är verkligen inte okej!!! Fastän man fick så mycket pengar den här månaden så har mina pengar bara flugit iväg, vart vet jag inte........eller jo jag vet till vad, alla ikeabesök och olika evenemang som man ska/har gått på.

Känns som att jag borde plugga men idag vet jag faktiskt inte vad jag ska plugga på. Har läst klart den mesta litteraturen och reportaget har jag ingen lust att jobba med idag, tänker fortfarande!

hit å dit, hej å hå!

Har varit i skolan alldeles för länge idag! Eller egentligen gick jag så här länge i 3 år på gymnasiet men nu pluggar jag på universitetet och jag är inte van längre vid att gå hela dagar i skolan, orka! 2 h seminarium duger ganska bra för mig.

Skönt att mötet inte vart så långt idag heller för att humöret var inte på topp efter en lång och egentligen ganska tråkig dag, har dock lärt mig en hel del så det är ju alltid positivt! Fick bra respons på det lilla som fanns av mitt reportage så det är jag nöjd med!

Något som jag är sjukt onöjd och ganska sur över är min handledare på vfu:n. Har inte träffat människan än men just nu tycker jag inte om henne! Jag försökte ringa henne flera gånger förra veckan men lyckades aldrig få tag i henne, lämnade dock ett meddelande om att jag ringer på måndag igen, alltså idag. Ringer och hon är på lektion (samt att hon som svara var dryg), så jag får veta när lektionen är slut och tänker återkomma då. Ringer igen (samma dryga människa svarar) och min handledare har då gått på lunch. Jag frågar när hon kommer tillbaka men får till svar:
Hon har det faktiskt väldigt stressigt just nu så du får faktiskt skicka ett mail!

Nej men vad välkommen man känner sig! Det kommer ju bli skitroligt att åka dit på torsdag, hoppas hon är trevligare och mer engagerad än så här för annars kommer jag kräva att få byta. Känner mig inte sååå önskvärd idag! 

Tror att jag ska ta en promenad och rensa huvudet lite, orkar iaf inte plugga något idag.

morgonpromenad

sjukt så mycket bättre man mår av att få röra lite på sig igen! morgonpromenad med kära Carro idag igen, blåsigt men skönt!

sem + grupparbete står först på schemat idag sedan när kvällen närmar sig är det dags för festerifest, gilla! Borde nog hinna städa lite här hemma innan men får se hur mycket tid jag får över till det. Kanske plugga lite också men det är verkligen ett stort KANSKE!

Hur killar egentligen tänker är för mig och säkerligen många andra tjejer ett mysterium. Givetvis tror jag att killar tycker motsatsen men nu är jag tjej och tänker fokusera på killarna! Säger man en sak så uppfattar de en annan sak, hör man av sig så hör de inte alltid av sig tillbaka. Är det inte egentligen en självklarhet att man höra av sig? Sen att vi tjejer har den principen att "hörde jag av mig sist så är det fan i mig hans tur att höra av sig nu" är ganska sjuk, men så är vi funtade..... kan nån svara på hur killar tänker för ibland så förstår jag verkligen inte!


okej slut på gnäll och en dusch nu!

Är ni VERKLIGEN sambo?

Försäkringskassan ringde idag, jag blev lite förundrad när hon undrade om jag och carro verkligen var sambo.... det visade sig att jag och carro skickat in fel ansökningspapper när vi sökte bostadsbidrag, vadå det är ju inte lätt att veta? Nu är iaf alla papper rätt ifyllda och ett besök hos studentbostäder har vi hunnit med, dock lär det ju kosta oss 2000 men, hej vadå?

Boken är utläst och frågorna är besvarade inför morgondagen så jag känner mig rätt så duktig, ett lite, då menar jag väldigt litet utkast till reportage har jag skrivit men har inte någon ork att skriva mer på det idag, det får duga så länge!

nu är det repriser av grey´s anatomy så ska ta en välförtjänt paus!


Pluuuugga!!!!

Okej jag borde egentligen inte sitta här utan borde börja läsa, har sjukt mycket att läsa samt att skriva! hur fan ska jag hinna med allt? jag antar att detta är en del av att vara festerist....man kan inte fokusera helt på studierna utan man har andra förpliktelser också (fast det är jävligt kul!).

Usch jag vill inte ens tänka på böcker och läsa för jag blir bara deprimerad! får jag bara några minuter till så ska jag sitta nästan hela dagen idag........ ska bara iväg en sväng till kalasmottagningen och hjälpa till med vår station, kom dit!

Har varit ute nu på morgonen och gått en liten promenad, det var både skönt och jobbigt. skönt för att jag inte har haft tid att röra på mig under två veckor nu, ångest så att det bara skriker om det! Jobbigt för att jag är fortfarande inte är helt frisk så var mycket hostande och slemande i halsen.

Okej nu har jag fått mina miuter, ska bara borsta tänderna och diska frukosten så ska jag läsa läsa och läsa sen, även skriva lite!

RSS 2.0