Seeeeg..

Ibland kan jag allt vara lite seg med grejer, typ som att få upp mina bilder på väggen... Men efter 6,5 månad har jag alltså lyckats få upp dem även om det ser lite dåligt ut... Tog bara några av alla de hål som Johan skapade innan mig. Haha orkar inte riktigt bry mig om det, huvudsaken är att de nu är uppe!!


Reetta tog en betydligt finare och bättre bild på oss från chocolate festivalen så tänkte att ni kunde få se den också!

Älskade att det fanns banan och jordgubbar som man kunde doppa i chokladfontänen!!

Har egentligen inget att säga om denna dag för den har varit rätt så händelselös. Ett par timmar på gymmet och sedan lite jobb. Jobbade lite längre idag då D behövde stanna på jobbet lite längre, men gjorde inget då jag ändå inte hade några planer för kvällen...

Imorgon ska jag möta upp Rikke under dagen för att åka till Black Hill Regional Park, hoppas på att det ska vara fint där!!


Over and Out

Chocolate Festival

Måste säga att jag är oerhört nöjd med att jag jobbade igår kväll även om jag missade ett roligt swedish house party, men så är det ibland. Får tänka att istället för att göra av med pengar så tjänade jag 80 dollar extra.

Idag blev det upp hyfsat tidigt för att fara till Virgina, närmare bestämt McLean. Där väntade en chocolate festival. Bodil hämtade upp mig och en finsk tjej, Reatta, på metron och väl på plats mötte vi även Emelie och Maria.. Blev faktiskt förvånad över att det var en bra "marknad", hade inte väntat mig det!! Fanns choklad precis överallt så både jag och Bodil var lite i extas!! Bäst av allt var chokladfontänen de hade, absolutly love it!! Var tvungen att gå dit två gånger, vet ju aldrig när man kommer att få äta ut en chokladfontän igen liksom...

En dag då ska jag allt ha mig en egen chocolate fountain...

Hade ju givetvis inte med mig kameran så får bli ett par kassa bilder från mobilen!

Chocolate Fountain!


Reatta och jag njuter av chokladfontänen!!


Man kunde välja mellan mjölkchoklad och mörk choklad men höll mig till den mörka!


Dagens inköp! 3 chokladgrejer till mig och en lollipop till J!

Är riktigt trött idag, kan bero på att det inte blivit så jättemycket sömn den här helgen, trots att jag bara har jobbat.. Därför får det nog bli en kväll på soffan med lite film!! Kan möjligen bli en eller två chokladbitar till, vem vet!


Over and Out

Resor...

WOOOOOHOOOOOOO!!!!
Har idag bokat en massa flyg och resor med Emelie! Nu blir det verkligen av!!! Är inte helt klara med bokandet (en tour kvar att boka) men nu händer det verkligen!! Ge mig 13 juli då vi far ut på äventyr!!

Nej ska passa på och slappa och njuta nu innan jag ska fara till J's mamma om några timmar för lite jobb. Har laddat upp med filmer och choklad så J och jag ska ha en riktigt myskväll!!!


Over and Out

Groupdate!

Började dagen med lite träning innan jag for iväg till starbucks för att möta upp Jennifer. Var roligt att träffa henne igen och det glädjer mig att hon börjar komma över den värsta hemlängtan!! Ska försöka träffa henne nästa vecka igen.

Idag fick jag en jättetrevlig överraskning då det blev ett gruppsamtal med Frida, Kristin och Elin på skype. De var alla 3 hemma hos Frida så det va jätteroligt att få se dem alla tillsammans även om det fick mig att sakna dem ännu mer! Tyvärr så va mottagningen dålig så de hörde mig inte så mycket men jag var mest glad över att få se deras ansikten igen. Gjorde verkligen min dag!!
Bara för att de inte vill och för att jag saknar dem så mycket så tillägnar jag dem denna bild!


Tycker att det är lite komiskt att kolla på nya och gamla bilder. Jämför jag de bilder innan jag började universitetet, när jag pluggade i linköping och efter att jag tog studieuppehåll så kan man se en rätt så stor skillnad på min kropp. Haha helt sjukt egentligen hur mycket jag gick upp under studietiden men skyller det delvis på alkoholen!! Blev ju en hel del festande då och träningen fick mindre prioritering. Men känns som att jag har ändrat det sen dess så känns som att den kroppen jag en gång hade finns inom räckhåll igen även om det är en bit kvar!! Vet att jag kanske borde ändra lite på mina matvanor om jag vill gå ner i vikt men så viktigt tycker jag inte att det är så för mig räcker det med träning. Så länge jag trivs med mig själv så tänker jag fortsätta äta det jag vill!!

Haha därför är det komiskt att det blev en pizzakväll för mig och J. Har inte jobbat en fredagskväll på evigheter så var på tiden att J och jag hade en "pizza- and movienight"! Den ungen älskar verkligen pizza!! Frågor man honom vilken sort topping han vill ha på sin pizza så får man till svar: peperoni... mushrooms.. onion... cheese! Haha han vet vad han vill ha!!

Imorgon förmiddag kommer Emelie hit och då ska vi boka delar av sommarens resor!!  Ska bli så sjukt roligt att bok dem, då ska det verkligen bli av!! HURRA!!!

Pratade lite med syster idag på skype och det var skönt att höra att hon kommit fram till familjen och att allt verkade bra.. Är iofs lite svårt att säga nu ibörjan. Är lite så som D sa till mig när jag kom hit: de 3 första månaderna är som smekmånader, alla är lite extra trevliga innan man börjar visa sitt rätta jag... haha är väl på sätt och vis sant!! Men tror att hon kommer att få det hur bra som helst!! Wish her the best!!


Over and Out


Äppelkaka

Benen var otroligt sega idag när jag körde Trek och Core&Stretch, kroppen ville inte riktigt. Men tänker ignorera det med spinning och bodypump imorgon. Att ignorera saker kan vara bra ibland!!

Vi hade massa äpplen hemma så jag och J (...okej jag) bestämde oss för att baka en äppelkaka. Typiskt nog ska det inte ha något välfungerande ströbröd i detta land (inte vad jag har hittat iaf) så givetvis så fastnade halva kakan i formen... Men den smakade ändå bra så jag och J glufsade i oss!!

Idag flyger syrran över till California för att träffa sin värfamilj!! Hoppas på att hon får det bra "on the other side". Fan nu är vi ju långt ifrån varandra igen. Var kul när hon var i NY att veta att det faktiskt inte är så långt emellan oss!! Men men nu ska jag försöka sikta in mig på att försöka hälsa på henne någon gång under våren. Hoppas hoppas!!

Har pratat med Kristin idag! Hon flyger till NY nästa vecka, HURRA!!!! Så vi har nu bestämt oss för ett hostel som vi ska bo på i NY, som jag även precis har bokat. Ska bli så oerhört kul att träffa henne igen, att överhuvudtaget få träffa någon hemifrån. LÄNGTAR!!!

Varken jag eller D kände någon lust för att laga mat idag så blev lite kinamat istället. Smakar aldrig fel!! Ska passa på och njuta av en ledig kväll nu för sedan blir det ett par arbetskvällar!! Så får nog bli lite mörkchoklad och tv-serier!!


Over and Out


Lindt

Idag mötte jag upp Rikke i Rio för en fika på starbucks. Var väldigt trevligt att träffa henne igen! Känns som att vi är ganska lika, finns kanske möjlighet att bygga upp en vänskap där!! Hade med mig mina engelskaböcker från min kurs i höstas då Rikke ville låna dem. Hon läser nämligen samma kurs som jag gjorde så tyckte det va bättre att hon fick låna mina istället för att behöva köpa egna. Är en god gärning jag gjort idag!

Vet inte om jag har skrivit om det men vet att det är några som undrat om jag fortfarande läser på college, och svaret är nej. Jag läste en engelska kurs under hösten men den är alltså slut nu. Den gav mig 3 av de 6 credits jag måste ta under detta år. Jag kände inte motivation för att studera en till kurs på college (är inte här för att plugga) så därför har jag tänkt göra det väldigt lätt för mig och åka iväg på en weekendkurs under våren som då kommer ge mig de sista poängen som jag behöver. Man gör då en uppgift innan man åker dit och är sedan där en lördag-söndag. Man lär sig typ ingenting på dessa kurser men som sagt, lättförtjänta credits!

Är typ superlycklig idag då jag fick en massa rewards på posten från DSW (skoaffär), så nu har jag 30 dollar off på mitt nästa köp! Snacka om att jag ser fram emot att shoppa skor nu!!!

Innan jag mötte upp Rikke idag så gick jag runt i Rio och kom helt plötsligt på när jag passerar Lindt-affären (som jag passerat sjukt många gånger tidigare) att det är ju de som gör min favoritchoklad!! Så var tvungen att gå in och köpa en!

Därför avslutas min onsdag på detta sätt:

Ha inte tagit mig ett glas rött på evigheter så var tvungen nu när jag äntligen hittat mörk choklad!

Boken på bilden fick jag av familjen Andersson innan jag åkte hit. I den skriver jag ner de lite större händelserna som sker här, inte så som jag gör här på bloggen där jag skriver om precis allt! Boken behövde iaf uppdateras och firandet av jul och nyår måste skrivas ner! Måste säga att jag är väldigt glad för att jag skriver ner saker som händer här. Tror att jag kommer vara oerhört tacksam för det om ett par år när man kanske inte minns allt så väl..

Nej fortsätta dricka mitt vin kanske!!


Over and Out


Träningsvärk

Usch!! Har sjukt mycket träningsvärk i mitt ass!! Inte blev det mycket bättre av att träna idag men aja man känner ju att man lever!!

Har idag bestämt mig för att jobba på lördag när J är hos sin mamma. Blir en jobbarhelg men känner att jag behöver börja spara lite på mina pengar och trots att det fanns ganska mycket som lockade denna helg så bestämde jag mig för att vara lite vuxen och tråkig och jobba istället. Så blir jobb både fredag och lördag kväll, söndagen är lite oklar men hoppas på att det inte blir jobb då, kan vara skönt med en dag ledigt (även om det är självförvållat att jag ska jobba alla dagar)!!

Kom äntligen iväg till posten idag så nu är lillebrors födelsedagspresent på väg hem. Hoppas på att den hinner hem i tid bara!! Den lilla skitungen blir ju 18 nästa vecka, helt sjukt!! Kommer ju kunna möta honom ute på krogen när jag kommer hem... weird!

Nej nu blir det att underhålla J ca en halvtimme till innan han ska bäddas ner i sängen!


Over and Out

Welcome little sister!

Åh kan äntligen säga att jag och syster är i samma land! Hurra!! Hon meddelade tidigare idag att resan hade gått bra och att hon nu va framme på hotellet. Hon känner väl att det är jobbigt och har en massa känslor inombords och jag förstår verkligen vad hon menar!! Har själv varit i den situation och den är inte rolig!! Helt plötsligt är man helt ensam i ett annat land och vet att man inte ska få träffa sina nära och kära på ett år men samtidigt så är man så sjukt nyfiken och nervös för allt som komma skall, det är jobbiga känslor att hantera. Önskar verkligen att jag kunde vara där hos henne nu för att hjälpa henne igenom det men detta är ändå något man måste rida igenom själv och får hon bara en god natts sömn så kommer det att kännas bättre imorgon. Så var det i alla fall för mig... Tänker på dig Rebecca!! Du kommer att få det så sjukt kul framöver :)

Har precis avslutat en lång arbetsdag. J hade ingen skola idag så har jobbat sedan 11. Är lite annorlunda från hur jag jobbar i vanliga fall men det är samtidigt skönt med lite omväxling ibland! Var ändå skönt att jag inte började förrän 11 så jag hann med en sväng till gymmet innan.

Pratade med min älskling Carro idag, så sjukt att jag inte har sett henne på över ett halvår nu!! Inte van vid det... 

Fick ett samtal idag från J's mamma om jag vill/kan sitta barnvakt åt J på lördag när han är hos henne. Kan ju sitta fint med lite extra pengar så får se hur jag gör, skulle svara lite senare i veckan!

Funderar på om jag ska orka med en bio ikväll eller om det kanske får bli en sväng till starbucks!! Eller göra som jag verkar göra för det mesta nu för tiden, stanna hemma...


Over and Out

Bröllop

Kanske dags för en uppdatering över helgen?!

Började gårdagen med ett väldigt långt samtal på skype med hela tjocka släkten som var hemma hos familjen för lite avskedsfest för syster! Var jättehärligt att få se allas ansikten igen och dessutom fick jag en helt underbar överraskning!! Min kusin ska gifta sig i sommar när jag kommit hem och som att inte det var nog så vill hon att jag ska vara tärna. Blev så sjukt glad att tårarna bara rann på mig!! Ska verkligen bli jättekul att få komma hem till allt detta. Är så mycket bra grejer som händer när jag kommer hem!!

Efter detta långa samtal bled det att fara till Bodil för att därifrån åka vidare till Leesburg för lite outletshopping!! Gjorde ett par riktigt bra fynd, bland att dessa träningskläder från Nike. Kostade mig ungefär 1100 kr, vilket jag inte ens skulle ha fått två plagg för hemma i Sverige.

Blev 3 st tröjor/jackor och 1 par löparbyxor, så sjukt nöjd!!

Efter shopping blev det att göra sig iordning för att gå ut och äta middag och dricka några drinkar!! Vi hade verkligen en sjukt trevlig dag!!

Kvällen bjöd bland annat på en "mudslide" på T.G.I. Friday's!!

Sov kvar hos Bodil och idag ringde väckarklockan alldeles förtidigt då vi skulle åka in till DC för att möta upp Emelie och Maria för lite planering av Miami/Bahamas. Så nu är vi rätt så säkra på vad vi ska hitta på under resan!! Kommer nog bland annat bli lite simmande med delfiner och pairsailing!! Sjukt spännande!!

Har nyligen avslutat skype med familjen. Har försökt hjälpa syster med det sista innan hennes resa imorgon bitti. Känns sjukt att nästa gång jag pratat med henne så kommer hon befinna sig i US också. Är så glad för hennes skull!! Hoppas på att hennes resa går bra imorgon och att hon kommer fram säkert!! Good luck little sister!!

Nu ska jag slappa lite innan det blir jobb vid 18-tiden!!


Over and Out


Being social

Tänkte eftersom det är ett nytt år så är det dags för mig att lära känna au pairerna i mitt område.. (de jag umgås med bor inte så nära mig så att man kan ses på vardagarna) Därför blev det ikväll bio med 3 tjejer som inte bor så långt ifrån mig.. Komiskt nog lyckades vi va från olika länder så vi hade en blandning från Sverige, Danmark, Tyskland och Lettland. Det blev en trevlig kväll då vi såg Red Tail som var en rätt så okej film. Kanske inte en favorit men ändå intressant att se!
Hoppas kunna umgås lite mer med dessa tjejer i fortsättningen. Kan vara skönt att ha någon att umgås med igen som bor nära en. Har inte direkt haft det efter att Karolina åkte hem så kan bli skönt om det ändras!!

De har under dagen varnat för att ett snö/regn oväder ska dra in över helgen och under bion så kom det, så blev en liten chock när vi kom ut och det plötsligt var vitt på marken!! Det enda som egentligen kretsade i mitt huvud just då var hur jag skulle lyckas köra hem!! Men genom att köra ca 25 miles/h så lyckades jag ta mig hem säkert men utan några vinterdäck så var det inte en särskilt säker tur.. Hur kan man inte ha vinterdäck i detta land?! Känns som att man får undvika trafiken så länge detta varar!!

Hoppas dock att detta väder är över imorgon då tanken är att jag och Bodil ska åka till Leesburg där de har ett stort outlet.. Snälla snälla sluta snöa!!


Over and Out

planering

Hmm ibland går det lite segt att göra upp planer med vissa... speciellt med såna som inte är från skandinavien.. Håller på att göra upp lite planer för imorgon kväll med några andra au pairer i mitt område men det går otroligt segt.. det ska velas fram och tillbaka innan något riktigt blir bestämt men nu tror jag att vi börjar få iordning på allt!!

Idag for jag och D iväg för att kolla lufttrycket i mina däck. Jag var nämligen iväg och försökte göra det själv igår men tror att jag lyckades släppa ut luft istället för att fylla på så var bäst att D kom och hjälpte mig. Men nästa gång så ska jag allt fixa det själv... Haha vet, är sämst på bilar men försöker iaf lära mig lite grann, iaf lite basic grejer. Passade på att fylla på lite olja också så nu mår gamla bettan bra!!

Pratade med bästa Karolina idag och saknar den kvinnan massor.. Blev så otroligt glad över att höra att hon fått jobb och att allt är bra med henne och Isak. Den pojken växer för övrigt alldeles för fort, han kommer ju att vara hur stor som helst när jag kommer hem!!!

Nej har varit arbete hela eftermiddagen och kvällen, men J var rätt så trött idag så vi slappade lite genom att se på film.. Skönt med lite mys ibland!! Nu sover han iaf och han somnade verkligen som en stock. Känner mit också rätt så trött så kanske får bli en tidig kväll!!


Over and Out

Knepigt...

Har upptäckt en sak som känns lite knepigt.. Eftersom jag skriver så gott som allt jag gör och känner här så vet väldigt många där hemma vad som händer i mitt liv. Detta är på ett sätt väldigt skönt eftersom jag då inte måste upprepa samma sak flera gånger om.. Det knepiga med detta är dock att jag inte vet så mycket om vad som försigår där hemma.. De enda jag i stort sätt har koll på är familjen eftersom jag pratar med dem hela tiden men känns som att jag inte alls hänger med i vännernas liv längre och det måste jag säga känns lite märkligt... Ska inte grubbla så mycket över det men känns konstigt att inte veta riktigt vad som händer i sina vänners liv..

Idag har jag skrattat en hel del åt J igen! Dock inte åt hans frustration över sina böcker utan över en mening D har lärt honom att säga.. Vi satt och spelade spel idag och när vi sen var klara och spelet ska plockas undan så blir han alltid lite ledsen men jag försöker alltid förklara att både han och jag samt spelet är glada. Till svar får jag då först "Happy" och sedan den härliga meningen D lärt honom "Life is hard"... Haha kunde verkligen inte sluta skratta åt honom, var verkligen för komiskt!!

D kom hem lite senare än vanligt idag så blev att vi beställde kinamat, vilket inte alls smakade fel i kistan!! 

Om exakt 8 veckor så kommer jag befinna mig i Miami för att sedan även fara vidare till Bahamas, can't wait!! Lite bilder på Bahamas bara för att göra min längtan ännu större!!








Over and Out




Pilates

Gud min kropp är verkligen inte skapt för att syssla med pilates!! Fy i helvete vad jobbigt det var idag! Är så skumt för att ena veckan när man kör det så känns allt skitbra och smidigt medan andra veckan så är man stel som en gammal kärring... Borde man inte gå framåt i utvecklingen liksom?!

Idag har jag iaf varit iväg till posten för att posta Elins paket, men fy fan vilken jävla kö det va!! Skönt att det iaf är skickat nu så att hon får sina saker snart. Hoppas verkligen på att den kvinnan kan ta sig till detta land under våren, vore roligt!! Hoppas även på att hon får med sig Malin, skulle vara så sjukt kul!!

Inget jobb ikväll men spenderar ändå kvällen hemma. Har skrattat lite åt J som är lite frustrerad över sina böcker. D har nämligen satt upp hyllor i hans rum så att nu kan J se alla sina böcker men inte nå dem.. Så nu står han inne på sitt rum och säger "books hiding" och "reach" för att samtidigt sträcka på sig med armarna upp i luften och försöka nå dem.. Haha jag har skrattat en del åt honom!!

Har kommit på mig själv hela dagen att jag går runt och luktar på mig själv, haha!! Alltså när man har smörjt in kroppen med en cream som luktar så sjukt gott så kan man ju inte låta bli att lukta på sig själv.. kanske är lite weird men kan inte riktigt sluta! vet inte om jag vill sluta heller, men ska försöka undvika det när jag är bland folk!!


Over and Out




Bath&Body

Begav mig efter ett träningspass till Montgomery Mall för att införskaffa de sista grejerna till Elins paket som nu är redo att skickas. Passade på att använda lite av mina presentkort från i julas så blev storshopping på Bath&Body Works. Älskar verkligen den affären!! Hittills i mitt liv så har jag inte tyckt att det varit så viktigt vilken sorts shower gel, body lotion, scrub etc. jag använder men efter att ha hittat denna butik med alla dessa härliga dofter så är jag såld!!
Slog till och handla detta idag!


Tänkte att jag skulle försöka mig på att ta en bild på hur jag numera ser ut i håret. Dock är det inte så lätt och jag hatar att ta egobilder men ni får stå ut! Som tidigare nämnt så är det inte så stor skillnad, bara någon centimeter kortare men lite mörkare igen!

(tycker allt att jag ser lite galen ut men får bjuda på det!)

J har varit ledig från skolan idag då det är Martin Luther King Jr Day idag. Dock var D hemma med honom under dagen så blev en vanlig arbetsdag ändå för mig och den pågår än även om J nu ligger till sängs!

Helt sjukt att min kära syster kommer till landet om en vecka och att hon då ska påbörja sitt äventyr... På ett sätt känns det som att jag också precis var där, på väg hit och nervös men samtidigt förväntansfull.. Helt sjukt att det är över 6 månader sen!! Är nervös och förväntansfull för hennes skull!!


Over and Out

Tysons Corner

Kom hem sent igår kväll efter att ha spenderar ett dygn tillsammans med Emelie! For alltså till henne i fredags kväll, och kvällen blev ganska lugn med prat, planerande av resor och chokladätande!

Igår, lördag, var tanken att jag skulle iväg och klippa mig och slinga håret. Vi hade blivit tillsagda att ringa samma dag för de inte kunde boka något innan, när vi då väl ringer igår morse när de öppnade så säger de att de är fullbokade. Förstå min besvikelse!! Men vi gav inte upp utan gjorde oss iordning och for till Tysons för att besöka hårsalongen ändå för att kolla om de hade något klipptid över, och trott eller ej så hade de det så fick iaf håret klippt!! Har dock bara toppat det lite så ser i stort sett likadant ut men någon centimeter kortare!

Resterande av dagen spenderades på Tyson. Det blev lite shopping ( hittade äntligen ett par jeans på levi's), middag och bio. Såg äntligen The Girl With The Dragon Tattoo! Hatar att behöva jämföra filmer men självklart tyckte jag att den svenska är bättre och Noomi gör rollen som Salander betydligt bättre! Dock gillade jag att de tog upp vissa grejer i den amerikanska versionen som de inte gör i den svenska och hade jag inte sett den svenska innan så hade jag säkert tyckt att denna var en riktigt bra film.

Nu sitter jag här hemma och väntar på ett skypesamtal med la familia. Har varit ute och gått på morgonen och varit iväg och uträttat lite ärenden. Blev bland annat att köpa lite hårfärg som jag ska slänga i håret lite senare. Har huset för mig själv då J är hos sin mamma och D är iväg på något.. Blir att slappa ett par timmar innan det blir att jobba ikväll!!

Beställde lite grejer från Bare Minerals i fredags, så sitter och väntar på bland annat dessa grejer! (är sjukt vilken prisskillnad det är på dessa produkter här jämfört med hemma, ska passa på och köpa så mycket som möjligt av deras smink nu när jag är här)




Fick ett sjukt bra pris på dessa ögonskuggor, 12 st för 39 dollar, 1 st kostar egentligen 13 dollar här så har gjort ett riktigt bra kap känner jag!! Ser även fram emot att få mina borstar som ska vara riktigt bra!!

Nej om familjen kan ta och logga in nu!!


Over and Out

Helg!

Slutat jobba och är nu redo att fara mot Falls Church och Emelie!! Får se när det blir uppdatering igen!!

TREVLIG HELG!!

Over and Out

samma visa..

Usch börjar känna att jag bara skriver samma sak om och om igen... dagarna är väldigt likartat just nu, träna jobba äta sova... Längtar tills helgen då det händer lite annat!!

Är inne i en period då jag är sötsugen hela tiden.. förstår det inte!! Brukar annars hjälpa när jag tränar men icke denna gång.. Eftersom jag ätit upp allt godis som familjen skickade så bakade jag och J kladdkakemuffins idag.. De smakar verkligen som kladdkaka så är lite farligt, vill ju bara fortsätta äta dem hela tiden!!

Ser fram emot imorgon kväll då jag slutar jobba och ska fara till Emelie, kvällen och natten ska spenderas hos henne. Sedan på lördag ska jag äntligen klippa mig!!! Är över ett halvår sedan jag klippte mig sist så har varit i stort beov av en klippning länge nu. Ska även passa på att slinga håret, är väldigt trött på håret så behöver något nytt och fräscht!! Spänd på att se hur resultatet blir!! Är lite orolig över hur pass dåliga eller duktiga frisörerna är i detta land, har hört både ris och ros om dem...

Har så sjukt mycket saker jag vill köpa just nu (och då har jag inte ens kommit till alla de kläder och skor jag vill ha) så vet inte hur jag ska lösa det ekonomiskt!! Måste nog prioritera lite men är så svårt... vill bara ha och ha samtidigt som jag vill hitta på en massa saker som inte är helt gratis... varför kan jag inte vinna ett par miljoner på lotto eller nåt?! Ett patetiskt problem jag vet men är typ det som kretsar i mitt huvud just nu!!


Over and Out


Halvvägs!!

I got these today, SO HAPPY RIGHT NOW!!



Har precis slutat jobba så borde nog ta tag i mitt rum som är ett litet kaos just nu! Har varit och handlat en massa saker som jag ska skicka hem till Elin så fort jag är klar med all handling. Hon hade en lång lista men jag ställer mer än gärna upp. Ägnar henne lite extra mycket uppmärksamhet idag då det är hennes födelsedag!! GRATTIS!!

Något annat jag ägnar en extra tanke åt idag är att jag idag har kommit halvvägs genom mitt år!! 6 månader idag - check!! Så konstig känsla att jag redan hunnit vara här i ett halvår!! Nu känns det nästan som att man ska åka hem snart, weird!! Får lite panik också över att jag ska hinna med allt jag vill, framförallt att jag ska hinna med att uppleva allt i DC.. får väl se om jag lyckas någorlunda!!

Allvarligt... 6 månader!!!


Over and Out

growing..

Fick äntligen skypa med min kära familj idag!! Så härligt att se och höra dem igen även fast det var lite bittert att se hur bruna de är... vill också va solbränd!!! men men om två månader då jävlar!! Var även otroligt skönt att höra att allt hade gått bra för syster på ambassaden så nu är hennes visum på väg!!

Känns otroligt bra med träningen just nu så har börjat köra dubbelpass vissa dagar. Är väldigt bra för att vara mig så jag hoppas på att det håller i sig och att jag fortsätter att vara motiverad!! Är ett bra sätt att sysselsätta sig på under dagarna samt att då spenderar jag inte mina pengar heller på shopping vilket är ganska lätt hänt annars!!

Fick ett mail av storkusinen idag vilket gjorde mig jätteglad! Så härligt att höra att allt är bra med dem alla!! Hon skickade dessutom med ett foto på hennes flickor och jag blev helt chockad, de har ju blivit så stor speciellt minstingen!! Lär ju inte känna igen dem när jag kommer hem, de måste sluta växa nu!!

Har nu fått bilderna från NYC så det får bli en liten bildbomb!

FRIDAY


Our ride for the night!


Enjoying our ride in the limo!!






The club for the night with a view over NYC!





SATURDAY/New Year's Eve











Tror att bilderna visar att det var en helt awesome helg!!


Over and Out

Snow again..

Den senaste veckan har känns lite märklig men tror mycket att det beror på att familjen har varit bortresta. Så hoppas nu på att det kommer kännas lite bättre nu när de äntligen kommit hem och vi kan börja prata på skype igen. Har inte sett deras ansikten på väldigt länge nu så känns verkligen som att det är på tiden!

Känns sjukt kul men samtidigt väldigt märkligt att om två veckor kommer min kära syster att befinna sig i samma land som mig! Hoppas att allt går bra för henne imorgon på ambassaden så att hon kan börja packandet och taggandet inför hennes äventyr!

Inget märkvärdigt som har hänt idag förutom att kylan äter är tillbaka och att det har snöat. Dock inget som ligger kvar på marken som vanligt! Får väl se hur länge kylan varar denna gång...

Har haft huvudvärk nu på kvällskvisten så därför tycker jag att jag va värd att öppna min sista påse djungelvrål! Så nu kan jag tycka lite synd om mig själv :)

Känns konstigt att jag redan har varit utan Karolina och Emma 1 resp. 1,5 månad!! WEIRD!! Miss them a lot...

PS. Mamma, kaviartuben är slut!


Over and Out

Bowling

Har precis varit på ett av mina aupair-möten och måste säga att jag börjar tröttna på det. idag var det iofs helt okej då vi spelade bowling och man faktiskt kunde sitta ner och prata med varandra.. men det tråkiga med det hela är att vi är 3 olika områden som träffas på dessa möten och det innbär att vi borde vara runt 50 aupairer, är vi så många på mötena? Idag tror jag att vi slog rekord då vi var runt 15-20 st.. Jippi! Förstår inte riktigt meningen med att jag ska gå på dessa möten då inga kommer dit och jag lär då heller inte känna några.. känns lite som I'm wasting my time!

men nu släpper vi bitterheten!!

Igår var jag alltså inne i DC med Emelie och Bodil samt en tjej från turkiet som Bodil känner. Vi åt lite middag och gick på bio. Hade lite allmänt trevligt sådär! Ibland är det skönt att man inte gör så mycket utan bara sitter ner, äter och pratar.. Mycket uppskattat!!

Har varit lite dåligt på fotograferandet den senaste tiden så igår kom jag faktiskt ihåg att ta med mig kameran!






Man kan ju inte riktigt tro att detta är en liten läsk!! Men är sånna storlekar de har i detta land!


Ready for Mission Impossible!



Har nu efter mycket pusslande lyckats beställa min och kristins biljett till NHL-matchen vi ska se i februari uppe i NY. Än så länge är de tydligen bara reserverade men om allt går som det ska så ska de nog vara på väg på posten!! Är så laddad, vill gå NU NU NU!! Matchen vi ska se är iaf mellan NY Rangers - Buffalo Sabres.

Nej nu får det nog bli lite film innan det blir dags att jobba några timmar ikväll!


Over and Out





Hello Weekend!

Hej helg, vi möts igen!!

Tror att jag börjar bli lite bortskämd att vara ledig så mycket på helgerna! Men jag tänker absolut inte klaga, det är trevligt!!

Igår kväll for jag in en sväng till DC för att möta upp Emelie. Vi skulle försöka få lite ordning på våra planer inför sommarens äventyr. Vi vet ungefär hur själva resan kommer se ut men vi måste bara kolla igenom allt, räkna lite och sedan blir det att boka om några veckor. HURRA!!! Hej Hawaii, San Francisco, Los Angeles, Las Vegas och Grand Canyon!!

Idag har jag inte gjort så mycket. Gick upp tidigt imorse för att bege mig till gymmet en sväng.. Resten av dagen har jag egentligen bara slappat. D och J har farit iväg till D's föräldrar. Så jag har kollat på män som hatar kvinnor, typ det jag sysselsatt mig med. Strax ska jag iaf ta mig ut ur huset för att fara in till DC och träffa Bodil och Emelie. Ikväll så bjuds det på lite middag och bio, ska bli mycket trevligt!!

Kan meddela att vi nu har gått från kyla och lite snö till mer än 10 plusgrader, härligt väder! Man vet aldrig hur mycket kläder man måste ha på sig, en överraskning varje dag!!

Nej bäst att göra sig redo!!


Over and Out

Bodypump

Är nyss hemkommen efter ett spinning- och bodypump-pass och kroppen vill typ...dö!! Haha nej inte riktigt så illa men har inte kört bodypump på säkert 2 år så känns att kroppen inte är van vid det längre.. Men nu jävlar ska kroppen tränas upp så får helt enkel vänja den vid det igen!!

Känner att jag inte har så mycket att skriva men är väl mest för att det inte händer så mycket just nu.. jag tränar, jobbar, sover och äter... that's it! Skulle väl kunna försöka hitta på lite annat också men har varit väldigt trött den här veckan så inväntar helgen istället.. som härligt nog börjar ikväll!! NICE!!!

Fick äntligen ett samtal från mamma igår så nu vet jag att det har de bra!! Är väl inte direkt förvånad när hon berättar att syskonen mina och kusinerna är ute och härjar om nätterna!! Men var skönt att få en uppdatering om hur de har det!!

Ett skypesamtal med Sara blev det igår också!! Var jätteroligt att få prata med henne igen.. Vet att vi inte hörs och ses så ofta men får försöka bli ändring på det (iaf att höras just nu innan jag kommer hem)! Är så glad för hennes skull att hon är färdigutbildad och har jobb och allt nu!! Kanske lite avundsjuk också när jag vet att jag har ett par år kvar på min utbildning!


haha förlåt Sara men denna bild var den enda jag hittade på oss två! Var verkligen sjukt länge sen denna togs!

Nej borde kanske ta en dusch och se vad denna dag har att erbjuda!


Over and Out


Chilly!

Börjar verkligen bli kallt nu!! Känns som att jag måste köpa lite varma tjocktröjor för fryser faktiskt när jag går ut! Igår så fick vi faktiskt lite snö här som la sig på marken, men självklart är det borta nu. Får väl se om det kommer någe mer!!

Måste säga att det är otroligt skönt att vara tillbaks till rutiner och träningen. Efter helgdagarna och sjukdom så är det riktigt härligt att vara igång igen!! Kanske är därför jag nu sitter här med träningsvärk i ben och rumpa efter cardio mix igår och spinning idag!

Idag är det jobb hela eftermiddagen och kvällen som gäller. Därför passade jag på att bege mig ut under dagen och ta en fika med Jennifer som är tillbaks i landet efter att ha varit hemma i Frankrike över jul. Nu när hon är tillbaka så är jag otroligt glad över att jag inte åkte hem under jul och nyår, vilket människor har undrat över. Nu när hon är tillbaka så har hon mer hemlängtan än vad hon hade när hon först kom hit.. även om hon hade en underbar tid hemma så ångrar hon sig lite nu.. Även om det är jobbigt för henne att ha så mycket hemlängtan så är jag glad över att jag inte är i samma sits (fastän jag saknar alla er där hemma massor!).

Känns lite märkligt att inte ha pratat med la familia på ett tag. De och tjocka släkten befinner sig ju på Gran Canaria (vilket jag är lite avundsjuk på) så blir lite svårt att pratas vid då.. Hoppas iaf på att de har en riktigt härlig, varm och solig semester!!!

Hittade detta blogginlägg från min area director som hon skrev efter vår senaste au pair träff:
Some of the au pairs really impressed me with their skating abilities.
Michaela, an au pair from Sweden was amazing on the ice. I came to find out that she grew up skating. Her whole family skates and she played ice hockey at home. Michaela said that where she grew up there is a lot of opportunity for winter sports. She also skis. Another interesting thing that I learned from her is that she never once had off of school for a snow day (even though one year it snowed from November to March). Can you believe that? I was amazed! Quite different from here!
Var lite intressant att läsa då jag inte tänkt på att andra kan lära sig saker om mig och min kultur.. har bara tänkt på allt jag kan lära mig från andra människor och kulturer!!


Over and Out


Bye 2011 and Hello 2012

Tänkte att jag i detta inlägg skulle ägna lite uppmärksamhet åt det gångna året och vad som nu väntar mig detta år!

När jag tänker tillbaks på året 2011 så kan jag faktiskt inte komma på något dåligt med det!! Det var ett år då jag mådde otroligt bra, var omringade av familj och vänner samt begav mig ut på ett stort och spännande äventyr!! Tänkte att jag skulle sammanfatta några av 2011's höjdpunkter!!

- Jag hade, tills jag valde att säga upp mig och bege mig ut på äventyr, ett arbete som jag trivdes väldigt bra med och som fick mig att inse att det verkligen är lärare jag vill bli. Fick möjligheten att ta hand om en underbar klass och lära känna många olika personer på arbetsplatsen som gav mig lite mer perspektiv på livet!

- Jag tog chansen och begav mig till ett av mina drömmars land, USA, för att bli au pair. Något jag absolut inte ångrar!! Jag skulle vilja säga till alla som känner sig sugna på att åka att... ÅK!! Man kommer absolut inte ångra sig och skulle det vissa sig att man inte trivs eller det inte funkar etc så har man iaf fått vara med om ett äventyr! Jag har under hösten börjar utforska landet och ser fram emot att upptäcka fler delar av det!

- Min underbara familj som jag älskar mest av allt! Skulle verkligen inte fixa allt detta utan deras stöd och kärlek. Stor kärlek och tack till er!! Även om det kanske var frustrerande att bo hemma ibland (mest bara för att jag har kommit till den punkten i livet då jag vill ha och behöver mitt eget boende) så finns det ingen plats jag älskar mer än när jag är hemma med er alla (eller jo kanske när vi är iväg med husvagnen och spelar en av alla dessa yatzy-omgångar).


- Alla gamla och kanske framförallt nya vänner. Alla mina vänner hemma i Sverige saknar jag verkligen sjukt mycket och känns märkligt att inte kunna umgås med er och bara prata en massa skit eller göra absolut ingenting tillsammans med. Känns otroligt skönt att veta att ni kommer finnas där hemma när jag återvänder. Sedan har vi alla nya vänner jag har lärt känna, framförallt sedan jag kom till detta land! Har träffat och lärt känna en massa härliga människor och fastän man egentligen inte har känt varandra så länge så snabbspolas vänskaper här på något sätt och det känns som att man har känt varandra betydligt längre än vad man har... Vill säga tack till alla mina vänner, både nya som gamla (vet att det låter konstigt att säga gamla men kommer inte på något bättre ord), för att ni finns i mitt liv!

- Det kanske allra bästa med detta år är nog alla de saker som jag har lärt mig om mig själv och hur mycket jag har växt som person. För ett år sedan var jag inte alls så säker och självständig som jag känner mig idag. Jag står med båda benen på jorden och jag kan ta hand om mig själv och är inte längre rädd och orolig för att bege mig iväg till nya platser i världen.. Så måste nog ge ett tack till mig själv för att jag har kommit så här långt i liv!!


Så nu har vi alltså påbörjat år 2012 och jag har så sjukt många saker att se fram emot!! Åren kunde ju inte börja bättre i NY men det glädjer mig att så mycket mer roligt väntar! Det känns också väldigt roligt att jag äntligen kan säga att jag faktiskt kommer hem i år. Även om det dröjer ca 7 månder, så är det fortfarande i år. Några av de roligheter som väntar:

- Syster kommer till usa och jag hoppas verkligen att både jag kan åka och hälsa på henne och att hon kanske kan komma till mig!

- Kristin kommer till landet i februari så ska träffa henne och gå och se en NHL-match!

- Drar till Miami och Bahamas i Mars med 4 härliga tjejer!!

- Hoppas kunna åka till Niagra Fallet någon gång under våren!

- När mitt år avslutat i Juli så far jag och Emelie till Hawaii och sedan till Kalifornien för att resa runt!

- Jag kommer hem och får träffa alla nära och kära!

Jag har säkert glömt att nämna en massa saker som hände 2011 och som kommer att hända 2012. Jag är iaf oerhört tacksam för det gångna året och har all anledning att se fram emot det kommande året och förvänta mig att det blir minst lika bra! So thanks and bye 2011 and hello 2012!!


Over and Out

Happy New Year!!

HAHA okej är kanske lite efter nu men kom inte hem förrän sent igår kväll och idag har jag varit helt slut och jobbat så har inte haft tid att uppdatera vad som hänt hela helgen men nu jävlar ska det bli uppdatering!!

Fredag
Satte mig alltså på bussen för att bege mig upp till New York.. Va en rätt så jobbig bussresa då jag inte kunde använda toaletten pga att så fort någon öppnade toalettdörren så stank verkligen hela bussen piss! Därför kunde jag knappt äta eller dricka något för ville inte bli mer kissnödig. Självklart skulle bussen då bli en timme försenad, jippi! Så blev över 5 timmar på bussen!!

Äntligen framme på hotellet så var det dags för mig och tjejerna att göra sig redo för kvällens äventyr! Kvällen var verkligen som en sjuk dröm! Vid Penn Station hämtades vi upp av en stor hummer limo, sjukt!! Blev en fullpackad limofärd runt i NY med en massa skratt, sjungade och alkohol!!! Eftersom jag inte har så mycket bilder än från kvällen så såg limousine ut ungefär som denna



Efter den härliga färden så blev vi avsläppta på en club som hade världens utsikt över hela NY, var riktigt häftigt och se!!

Lördag
Dagen börjades med en härlig sovmorgon innan jag och Bodil begav oss ut för brunch. Vi strosade sedan runt lite överallt, bland annat till Times Square men eftersom de hade spärrat av överallt så var det svårt att ta sig fram någonstant samt så var det sjukt med folk, kunde knappt ta sig fram!! Tack gode gud för att jag inte bor i den staden, skulle bli tokig!!

Middag åts innan vi behövde göra oss redo för New Year's Eve!! Snygga och redo begav vi oss till kvällens ställe som vi köpt biljetter till. Var både en lounge och bowling hall men eftersom vi hade köpt biljetter till VIP så slapp vi bowlingbanorna och hade sjukt kul istället!! Vi hade också missuppfattat våra biljetter då vi trodde att vi skulle få en flaska champagne och en flaska vodka att dela på under kvällen utöver den fria baren, istället fick vi 3 st av varje flaska!! Sjukt!! Kan säga att vi inte lyckades dricka upp allt trots att vi bjöd en massa andra på vårt dricka!!

Det blev ännu mer skratt, dansande och drickande den här kvällen men OM vi hade det kul!! Helt awesome!!! Janya lyckades även fixa så att vi alla fick en nyårkyss vid midnatt, haha va lite roligt för hon övertalade killen som hade hand om vårt bord under kvällen att göra det.. so weird!!

Några av de sjuka saker som hände under kvällen va en riktigt rolig portugisisk mamma som inte kunde någon engelska , en gråtande stor svart machokille och en kille som påstod att jag är hans framtida fru... ja verkligen en massa sjuka saker...

Söndag
Efter att behövt gå upp alldeles tidigt för att checka ut från hotellet så var vi alla som zombies... Emelie kom och mötte oss under dagen, hon och jag skulle göra sällskap på bussen hem. Kan inte förklara hur underbart skönt det va att sätta sig på bussen och få komma hem. Så otroligt skönt att äntligen få vara hemma igen och få sova ut!!

Helgen har verkligen varit helt awesome med helt underbara människor och med en massa skratt... Har varit som att leva lite som i en dröm och kommer absolut inte att glömma den här helgen i första taget!!

Några av de bilder jag faktiskt lyckades ta under helgen!


Janaya and I ready for our Limousine drive!


Brunch with Bodil!


Grand Central Station


Times Square with where the Ball drops behind us!


We really like guys in uniform!


Första flaskan med vodka är påbörjad och pimpad kvällen till ära!


Having a lot of fun!

Hoppas på att få resten av bilderna från de andra tjejerna så får komma en ny omgång med bilder från helgen senare!

Nej bäst att fortsätta jobba nu!!


Over and Out

RSS 2.0