Just keep on walking...

Igår var jag fruktansvärt trött, tog mig en sovmorgon och slöade enda fram tills J kom hem. Pratade även med Elin på Skype vilket var jätteroligt!! Skönt att skype funkade riktigt bra för en gångs skull (måste va något fel på min familjs skype, inte min) och vi hann prata rätt så länge innan det plötsligt bröts, men det är sånt som händer. Det gjorde mig iaf glad att prata med henne!

Det blev en "pizza and movie"-night igår då D hade en vän på besök, så var trevligt! Var dock fortfarande väldigt trött så var rätt så glad när filmen äntligen var slut och jag kunde gå och lägga mig, ville ju inte gå ifrån mitt i filmen. Man måste ju se klart en film man har påbörjat!!

Idag så har jag inte ens börjat jobba än, D ska iväg ikväll istället så börjar inte jobba förrän ca.16.30 så det är ganska nice! Ska iofs jobba till 03.00 men det låter värre än vad det är. J går och lägger sig vid nio tiden och sedan kan jag bara slappa tills jag vill gå och lägga mig. Ganska skönt att kunna sova när man jobbar!!


Imorgon blir det en tidig morgon. Kl.5.00 ska jag befinna mig vid Shady Grove metro station för att där bli upphämtad av Karolina. Vi ska sedan bege oss till Emma för att från henne sedan ta oss till Virginia beach. En heldag med bad och sol väntar på oss, är väldigt efterlängtad måste jag säga!! Jag ser verkligen fram emot det och hoppas verkligen på att solen tänker hålla sig framme även imorgon. Vore lite komiskt om den nu efter dessa veckor helt plötsligt skulle försvinna bara för att jag ska ta mig till stranden för första gången här.

Ska försöka ta lite foton imorgon också, är väldigt dålig på det här med fotograferande men antar att jag måste skärpa mig!! Ska verkligen försöka!

Borde kanske äta lite lunch, skulle ha behövt äta den för ett tag sedan men då var jag ute och for så hade inte tid. Kanske finns några rester kvar i kylskåpet....


Over and Out

Vilse...

Herregud vilken kväll jag fick igår!! Var faktiskt lite rädd där ett tag... Jo det va så att igår skulle jag ta mig till Rio för att se på bio med en svensk tjej. Jag hade ställt in gps:en och jag visste ungefär vägen så det skulle inte vara några som helst problem att ta sig dit, trodde jag... Någonstans på vägen dit så visar gps:en att jag ska svänga vänster vilket jag gör men då blir det på något sätt fel och jag kommer upp på en stor motorväg som till en början är helt ödslig, det är verkligen bara jag där! Nu börjar jag bli orolig men tänker att det är bara att svänga av nästa avfart och ställa om gps:en igen. Men det kommer ju aldrig någon avfart! Jag tror att jag körde i över 10 min och ni kan ju tänka er hur paniken kommer smygandes mer och mer. Förstå min lättnad när jag äntligen kunde köra av vägen och stanna bilen och ställa om gps:en!! jag hade hamnat på totalt fel ställe, vette fan vad som hände men tillslut så tog jag mig till Rio, dock en kvart försent!

Men åter till syftet med hela kvällen. Jag gick på bio men en svensk tjej som heter Emma, som jag mailade lite grann med innan jag kom hit. Var roligt att äntligen få träffa henne och vi valde att se Bad Teacher, en rätt så rolig film faktiskt, helt klart värd att se! Är betydligt billigare att gå på bio i det här landet än hemma, fick betala 11 dollar vilket är ca 70 kr. Hemma kan man ju få betala nästan dubbla priset!!

Känner mig fortfarande lite konstig efter gårdagens äventyr så tror att jag ska undvika att köra i mörker ett tag framöver...

Hoppar nog över att träna idag, begav mig åter till gymet igår för att köra lite body step men när man har träningsvärk redan innan passet så känns kroppen lite sliten. Så ska nog vila den lite idag så all träningsvärk försvinner så är jag på och kör imorgon igen. Är ändå inga pass som lockar idag!

Har varit hos familjen i två veckor nu och jag börjar känna mig mer och mer bekväm i den här miljön och runt människorna. Känns ganska sjukt att tänka på hur lång tid man faktiskt har kvar här men jag försöker inte att tänka så utan tar typ en vecka i taget. Känns lättast så...

Är väldigt avundsjuk på min familj just nu som är ute och åker med vår husvagn. Jag vill också bo i husvagn!! Missade det förra året pga av jobb och nu i år, är två år sen jag sov i husvagnen senast, helt sjukt. Jag som är van vid att vara ute med den varje år, saknar det...


Hittade den här bland min bilder, vet inte vart den kommer ifrån, kanske jag som hittat den någonstans... Men blev iaf väldigt fängslad av den, skulle vara rätt så coolt att göra en väldigt stor förstoring av den och sätta upp på väggen!!

Undra om solen tänkte titta fram mellan molnen idag så att man kanske skulle kunna sola lite, har faktiskt inte gjort det en enda gång sen jag kom hit. Har aldrig varit så här blek en sommar så kanske är dags att få lite färg.. Får se om det ens går att vara ute, är så sjukt varmt men jag kanske har tur idag, vem vet!!


Over and Out


Social Security Number

Idag for jag iväg till Rockville för att fixa mitt social security number och vilken härlig väntan det blev. Fick sitta där i två timmar, vilket inte var särskilt kul men nu är det iaf fixat och borde komma på posten om ca två veckor. Så fort jag har fått det kan jag öppna ett bankkonto och registera mig på Montgomery College för att välja kurser.

Mest stolt över dagens trip är jag nog över att jag fixade köra dit och hem alldeles själv och råkade inte ut för några olyckor eller så, någon sväng fel blev det väl men ingen större fara. Lyckades även tanka för första gången idag men killen bredvid undrade nog vad jag höll på med när jag lyckades få igång bilens varningsblinkers och innan jag lyckades få av den!! Haha måste nog ha varit en syn det!!

Måste ju berätta vad som hände i söndags när jag var iväg i Lakeforest för att shoppa. Just när jag hade satt mig i bilen för att bege mig hemåt går mannen i bilen bredvid mig, som jag skulle tro är någonstans mellan 45 och 50 år, ut och ställer sig precis utanför mitt dörr. Han knackar inte eller så men jag märker att han vill något så jag öppnar dörren och frågar om jag kan hjälpa honom med något. Till svar får jag då:
- I know I am a stranger, but would you like to have a coffee with me?

Vad svarar man då liksom?! Jag ursäktar mig och säger att jag måste bege mig hemåt men då undrar han istället om han skulle kunna få mitt nummer, jisses!! Hallå fatta, jag vill inte!! Så jag tackar vänligt men nej tack och åker min väg. Mannen går tillbaka till sin bil och åker sin väg han med.. Haha ja konstiga saker händer här borta!!

Har sjukt mycket träningsvärk i kroppen idag, speciellt i rumpan!! Registera mig på gymmet igår så drog igång med ett träningspass på en gång, Total Body Conditioning, och det var verkligen hela kroppen, aj! Idag blir en vilodag men imorgon är jag fit for fight igen!!

Ikväll kommer min area director hit så ska träffa henne för första gången, får se hur hon är! Har bara pratat med henne en snabbis på telefon tidigare.

Får se vad jag och J ska hitta på resten av dagen, just nu vilar han men han lär nog vakna snart!


Over and Out

Storstädning

Pust och svett!! Är sjukt varmt uppe i mitt rum så det är ju verkligen inte att rekommendera att börja städa här!! Men D frågade om jag ville ha dammsugaren när den ändå var här uppe och klart jag tar den och sedan får jag världen ryck och börjar rensa i garderoben, slänger ut en massa kartonger, påsar etc som bara låg där och damma så nu har jag helt plötsligt en massa plats i den!!

Har fått dricka hyfsat gott kaffe för första gången i USA idag, vilket självklart var på Starbucks samt testat på frozen yoghurt.. Detta under vår promenad i Rio, vilken var väldigt mysigt då vi gick runt vattnet. Typ den enda lilla sjö jag sett hittills i detta område, saknar sjöarna där hemma!! I denna värme är man verkligen i behov av att ha en sjö i närheten som man kan svalka sig i men icke sa nicke... Michaela får gå runt och svettas om hon ska vara ute!!

Blev en shoppingrunda idag, kanske mer en planerat men vad gör det?! Kom iaf undan rätt så billigt måste jag säga!! Lär ju ha kostat nästan dubbelt så mycket hemma i Sverige... Men köpte bland annat en till fotoram (så nu kan jag snart få upp dem på väggen), två träningslinnen, två träningsbyxor, två tröjor och ett par flipflop. Tror att jag hamnade på ca 140 dollar (ca 925 kr), vilket jag måste va nöjd med. Hemma är ju träningskläder svindyrt!!

Har läst ut da Vinci koden idag så nu måste jag väl påbörja en ny bok snart!

Imorgon bär det av till gymet för att registrera mig samt träna lite, jag hoppas att det går så pass smidigt att jag kan gå på ett träningspass direkt, vore skönt för kroppen!

Fick bilder av mamma idag från i Midsommar så måste ju visa några av dem!!




Kommer att sakna mina syskon under det här året!


Over and Out

Rio

Ska snart bege mig iväg till Rio med D och J för en liten promenad runt där innan det blir allt för varmt ute.

Igår åkte vi till Lakeforest mall för att titta runt där samt så tog D mig till Rockville för att visa mig vart social security office ligger så att jag vet hur jag ska hitta dit i veckan. Måste nämligen åka dit för att fixa mitt social security number, man måste ha ett sådant för att till exempel kunna öppna ett bankkonto här.

Hade inget speciellt inplanerat igår så jobbade på kvällen... eller jobbade och jobbade, jag och J lagade taco och såg på Alvin och gänget så var en ganska slapp lördagskväll. Idag är jag dock ledig hela dagen men planerna är lite oklara för eftermiddagen/kvällen. Måste iväg och handla lite träningskläder och en fotoram men sedan skulle jag vilja gå på bio med vet inte om jag har någon lust att göra det själv, är svårt när man inte känner så många än så länge och de få jag känner är typ upptagna idag så kanske får bli bio själv...

Är det konstigt att gå på bio själv? Jag har aldrig förstått andra tidigare som gått på bio själv men det kanske inte är så konstigt, man ska ju ändå inte prata med varandra men samtidigt kan det kännas ensamt att inte ha någon sittandes bredvid som man känner.. Haha jag kanske överanalyserar det här nu!!

Måste komma ut och börja träffa lite folk, lite tråkigt att det är en hel månad kvar innan nästa aupairmöte, där lär man ju träffa en del...

Måste göra mig iordning innan vi ska åka!


Over and Out

All by myself

Rubriken stämmer ju faktiskt lite... Idag har Johan påbörjat sin resa hem till Sverige och jag ska nu klara av det här helt själv. Har varit en oerhört trygghet att ha honom här den första veckan men jag antar att det är dags för mig att göra det här själv. Men ett stort tack Johan för all din hjälp under den här veckan, jag är riktigt tacksam för den!!

Så hur ska jag sammanfatta den första dagen själv?! Den har varit rätt så lugn och man har märkt lite på J att han tycker att det är konstigt att Johan inte är här och han fortsätter att testa mig men jag får ge honom lite tid så kommer han att vänja sig vid mig.

Måste berätta att han säger mitt namn riktigt gulligt! Han vågar inte riktigt säga det högt utan viskar det nästan när vi frågar vad mitt namn är men han vet det iaf och det är inget lätt namn jag har så jag tycker att han är superduktig!!

Idag åkte vi alla tre till matbutiken för att storhandla för den kommande veckan, det var roligt att gå runt och titta vad de hade och vilka saker jag ville ha och äta så det känns som att jag kommer att fixa det ganska bra med maten här men det visar sig... Sedan for vi hem för att äta den första middagen tillsammans bara vi tre och måste säga att det kändes bra, kommer nog att trivas bra här!

Igår tog Johan med mig till hans gym så att jag kunde få prata lite med någon där och bli visad runt, så ska ta mig dit igen i början av nästa vecka och registrera mig så att jag kan komma igång med träningen, har väldigt ont i rygg just nu vilket troligen beror på för lite motion så kroppen behöver verkligen få börja röra på sig igen. Kommer att betala ca 27 dollar i månaden men är helt klart värt det!!

Det har varit otroligt varmt den här veckan, försöker verkligen hålla mig inomhus så mycket som möjligt! Idag har vi haft över 100 F* (haha hade inget tecken för grader men ni fattar vad jag menar), det är verkligen som att gå ut i en bastu och även om det blåser så fläktar det ingenting, saknar den svenska friska luften!!

D är lite chockad över att jag aldrig har fått en manikyr eller pedikyr så jag antar att det är något jag måste se till att få under det här året.

Fick mitt amerikanska nr idag så om det är någon som vill ha det, släng iväg ett mail eller något så fixar jag det :)


Over and Out


The Da Vinci Code

Jag är väldigt inne i min bok just nu, alltså da Vinci koden, tänkte att det var dags att läsa den men har svårt att slita mig ifrån den nu men måste försöka hitta på lite annat att göra också!!

Försökte prata med mor min på Skype men det gick inge vidare den här gången heller så jag fick istället titta på henne genom kameran och samtidigt prata i telefonen med henne, funkar det också men vore mycket smidigare om skype bara funkade som det ska göra!! Men var iaf mycket trevligt att prata med mamma :)

Igår körde jag bil för första gången i USA och vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta det hela. Till att börja med så var det svårt att köra bilen bara för att den var automatväxlad och jag är van vid manuell så jag ville koppla hela tiden, men antar att jag kommer att vänja mig vid det. Jag fick börja med att köra på en liten väg vilket var skönt, är lite osäker på när det kommer till att köra på den stora vägen som har så sjukt många olika filer men antar att det också är något jag kommer att vänja mig vid...
Kändes helt okej att köra och den enda stora missen jag gjorde var när vi kom hem och jag skulle parkera för att då glömde jag bort att jag inte behövde koppla och trappade hårt på bromsen så att vi tvärnitade, tur att jag inte kom i någon hög hastighet utan bara skulle parkera men lyckades skrämma både mig och Johan en hel del!!

Igår kom en vän till Johan över, Karolina, och åt middag med oss. Hon verkar vara en riktigt trevlig tjej som jag hoppas kunna umgås mer med under det här året!

Nehe man kanske skulle ta tag i den här dagen? Det är Johans sista dag samt att D kommer hem ikväll så får se vad vi hittar på...


Over and Out

Ihop

Imorse så tog grami och papi med mig och Johan till Ihop för frukost efter att J åkt till skolan. Det var roligt att åka till ett typiskt amerikanskt ställe som man bara sett på tv där det finns små bås och man beställer stora tallrikar med en massa mat på. Idag fick det bli ägg, bacon och blueberrypancakes, riktigt gott!!

J blir mer och mer van vid att ha mig runt sig men han försöker och testar vart mina gränser går men det är precis så som ett barn ska vara i början.. Han lär snart lära sig att jag kan vara väldigt hård med mina regler!!

Var härligt att höra J's skratt idag när jag sjöng ur three little pigs:

I built a house of stones
I built a house of bricks
I have no chance
to sing and dance
because work and play don't mix

Den versen har verkligen fastnat i mitt huvud!! Måste sjunga på något annat så den försvinner ur mitt huvud...

Nu ikväll så tog B och hennes man med oss på middag och det bjöds på italiensk mat, var härligt att få äta lite pasta igen.. Har saknat det!! Har även för första gången fått med mig maten hem i en låda så nu har jag mat till lunch om inte mer imorgon..

Det är konstigt det här med att få med sig maten hem i en låda för det skulle aldrig hända i Sverige. Skulle du be om att få med dig resterna hem i en låda på en svensk restaurang så skulle dem titta på dig som att du var en snål idiot.. Men här i USA så är portionerna så stora att de förväntar sig att du tar med dig resterna hem, och det är ju egentligen rätt eftersom du betalat för all mat. Det kändes lite konstigt att ta med våra lådor när vi lämnade restaurangen men nu så har vi ju mat till imorgon så det är ju alltid bra!!

Snart dags att ta sig iväg till gymet och skriva in sig där, får se om det blir imorgon eller senare i veckan!

Over and Out

Time to go to bed

Har precis gjort J redo för sängen och sagt godnatt för första gången och det gick rätt så bra, han va så sjukt trött så han orkade knappt göra någonting men nu så ligger han i sängen! Nu ska han bara somna också...

I morse så begav jag mig ut på en löprunda och OM det behövdes!! Efter att ha suttit stilla en hel vecka blandat med lite alkohol och mycket snabbmat så mådde inte kroppen så bra... Men nu jävlar ska jag komma igång igen!! Har kollat in hemsidan på det gym jag tänkt börja på och det finns en hel del träningspass som lockar, vill bara komma igång på en gång!!

Idag fick J springa i vattenspridaren ute på baksidan och det va verkligen något han gillade så det lär vi göra flera gånger.. Idag slapp jag springa där och bli blöt men nästa gång lär det vara min tur!

Är så otroligt skönt att Johan fortfarande är kvar och kan lära mig saker och vissa hur saker och ting fungerar, jag skulle nog vara ganska lost annars!!

Idag beställde vi hem pizza och jag måste säga att jag verkligen gillar pizzorna här! Vi går in på deras hemsida, väljer storlek på pizzan, vilka olika saker vi vill ha på och sedan så kommer the pizzaguy och knackar på dörren med våra härligt tjocka och goda pizzor.. haha detta var kanske inte så intressant att skriva om pizzorna men det va det som fanns i huvuder ikväll!!

Over and Out

Hawaiifest

What a weekend!! Jag tror nog att jag fått bästa starten på det här året om man ser till den sociala delen. Har inte hunnit umgås så jättemycket med familjen än och nu har D åkt på affärsresa, men J är hemma igen så nu ska jag fokusera på att lära känna honom och få honom bekväm med att ha mig runt sig.. Vi har finbesök av grami and papi de här dagarna så jag har kastats in i det direkt och får träffa alla men det är bara bra!!

Men åter till helgen.. I fredags tog vi metron in till DC och Chinatown för att köra en pubrunda, dock blev den inte så lång då det slutade med ett pubbesök och sedan snurra runt i chinatown någon timme för att sedan vänta på metron i en halvtimme. Inte det vi hade tänkt oss men kvällen var trevlig ändå och jag fick möjlighet att se mig omkring!


First night out in DC!!

Igår blev det ett besök till the mall och där införskaffades en adapter så nu är datorproblemet löst samt ett par träningsskor så nu är jag så redo att börja träna igen!
Sedan for vi iväg till Virgina för att besöka två svenska vänner till Johan och om vi blev överraskade!! De hade anordnat en Hawaiifest som var helt underbart dekorerad och underhållande! Det blev ett gäng drinkar och shots under kvällen men mår ändå förvånansvärt bra idag!










The new girl has a new name!

Till frukost idag åt jag min första american pancake with chocolate crisp, riktigt gott!!

Just nu känns det verkligen som att jag kommer att trivas bra här men jag får avvakta och se vad som händer, men det ser lovande ut och jag ska göra allt för att detta ska bli en så bra tid som möjligt!


Over and Out

Maryland

Är nu äntligen på plats i det som jag ska kalla mitt hem för det kommande året och första natten gick väldigt bra!

Flygresan till Washington gick förvånansvärt fort och sedan väntade 1,5 h bilresa till Montgomery Village. Väl på plats så gick vi ut och åt och OM vi åt! Det är sjukt stora portioner i detta land!! De vill verkligen att man ska gå upp i vikt!

Alltså jag och säkerhetskontroller går inte ihop. Jag blir alltid stoppad och de måste undersöka mig eller mina saker, på flygresan till New Jersey så kontrollera dem mig och på resan till Washington så ville de göra något med mina händer, vet fortfarande inte vad de gällde men jag fick sedan fortsätta och gå ombord på planet..

Det är så sjukt många nya intryck att ta in nu så huvudet snurrar runt runt och man blir helt slut men trots detta så lyckas jag inte sova så länge, visst får väl ändå 7 timmars sömn men önskar att jag någon gång kunde få några timmar till...

Är mycket som kommer att hända de kommande dagarna men jag hoppas på att jag snart kommer in i allt, men lär ju troligen ta tid innan det sker...

Lovade ju att visa lite bilder så får bli från besöket i New York!!


Missa inte frihetsgudinnan i bakgrunden!!










Ska nog ta mig en promenad runt området nu och se hur allt ser ut!!

Over and out


24 länder

Inte varje dag man får sitta i ett och samma rum med människor från 24 olika länder, är många olika kulturer som har samlats under samma tak som är redo att börja sitt au pair år.
Det roligaste är väl att ca 60% av de ca 130 personer som är här är från Tyskland så man hör tyska hit och dit fastän vi bara ska prata engelska... visst ska ju inte ljuga och säga att jag inte pratar svenska med en annan tjej från Sverige men jag går ju inte runt och pratar svenska med folk jag inte känner, vilket våra kära tyskor gör...

Har varit ännu en lång dag men den avslutades i ett gigantisk shoppingcenter där en ny adapter införskaffades så att jag kan ladda datorn. Men det visade sig att den inte heller verkar funka, vet inte riktigt hur detta ska lösa sig men det är ett senare problem!!

Morgondagen är fullspäckad timme för timme och på eftermiddagen flyger jag vidare till Washington DC och min host family. Pratade med David, fadern tidigare ikväll och han kommer och hämtar mig på flygplatsen imorgon och sedan ska vi gå ut och fira att jag har anlänt samt att deras nuvarande au pair, Johan fyller år så det ser jag verkligen fram emot. Är väldigt nyfiken på att få möta en 7-årig liten pojke också. Ska bli intressant att se hur han kommer att reagera på att ha mig där, förhoppningsvis bra!!

Pratade med la familia på Skype en snabbis idag, lovely!! Var härligt att få höra deras röster igen men nästa gång får de se till att fixa bild också, ett uppdrag till familjen!

Börjar redan bli trött på snabbmaten!! Det är ju bara fast food överallt, idag försökte iaf jag och emelie vara lite nyttiga och åt thaimat men ändå, ge mig ordentlig mat tack!! Detta är ju inte lovande för kroppen men hoppas kunna träna snart igen!! Min kropp gillar inte allt sittande hela dagarna...


Over and out

The Big Apple

Destination: United States of America

Shit nu är jag verkligen här, men kan ändå inte fatta det!!

Flygresan igår gick hur bra som helst och jag blev även godkänd och insläppt i landet vid passkontrollen, tackar för den!!

Bor nu alltså på Hiltons i New Jersey där vår kurs pågår hela dagarna, gårdagen anlände folk hela dagen men var rätt så ensam hela eftermiddagen/kvällen då min rumskamrat, som för övrigt är från tyskland, inte anlände förrän vid 22. Efter att ha varit vaken i närmare 24 h och haft en storm av olika känslor inombords så somnade man rätt så fort!!

Det jobbigaste med gårdagen var som väntat på arlanda när det var dags att säga hej då till familjen, var så sjukt jobbigt så jag inte visste vart jag skulle ta vägen, är jobbigt till och med nu när jag tänker på det, men jag lyckades ta mig igenom det och jag kämpar på!!

Idag blev det en guidad tur till New York, the big apple, vilket var helt fantastiskt!!! Att stå på Time Square när mörket låg över oss och allt ljus lös upp, det var riktigt häftigt! Ska försöka få upp en bild på detta så fort jag har lagt in bilderna i datorn!!

Nehe kanske dags att få lite sömn, väckningen är 6.00 varje morgon och sedan väntar en lång kursdag...

Over and out


Grillfest

Igår kom släkten på besök och då bjöds det grillfest! Mycket trevligt att alla kunde komma och att jag fick möjlighet att säga hej då till alla... Kommer att sakna släktträffarna under detta år!!

I fredags så trodde jag att jag började att få resfeber och igår när släkten var här och det börjades säga hej då så kändes det lite vemodigt, så därför var jag övertygad om att denna dag skulle vara jättejobbig men icke! Jag har istället gått tillbaka till läget då allt känns overkligt och orealistiskt, jag är verkligen hur lugn som helst. Kanske är bra det då jag vet att morgondagens hej då kommer att vara otroligt jobbigt... Vill inte ens tänka på det, är jobbigt redan nu..

Resväskan är iaf färdigtpackad och jag har 0,9 kg till godo så antar att jag måste vara rätt så nöjd med det!

De närmsta dagarna kommer iaf att se ut som följande:
Måndag 09.10: flyget lyfter från Arlanda och framför mig väntar en nästan 9 timmars flygresa till New York.

Måndag ca 12.00 (amerikansk tid): landar i USA och gör mig redo för passkontrollen och sedan en resa till New Jersey för att bo på hotell där i 3 nätter.

Tisdag-Torsdag: Introduktionskurs I New Jersey med andra Au Pairer från hela världen.

Torsdag 15.50: dags att flyga igen men då från New York till Washington DC för att äntligen få komma fram och träffa min Hostfamily.


Har en fullspäckad vecka framför mig och det är med nervositet, förtjusning och spänning jag nu ger mig iväg på mitt stora äventyr!! Vi ses om ett år Sverige!


Filmmys

Sista arbetsdagen gjordes igår och det kändes både bra och lite sorgligt, kommer att sakna barnen en hel del men sånt är livet.. livet går vidare, jag bjöd dem iaf på lite glass innan jag begav mig!

Igår blev det middag och filmmys hemma hos min kära Carro. Kändes väldigt konstigt att säga hej då... Tror att jag är på väg att fatta att jag ska åka nu, har ju inte riktigt gjort det innan...

Men är fortfarande väldigt lugnt och nu laddas det upp för grillfest med tjocka släkten idag, lär bli sjukt varmt denna sommardag!!

Ananaspajerna är iaf klara så har bidragit lite grann! Kanske borde hjälpa till lite mera nu!! Är tur att jag har såna underbara föräldrar som fixar och trixar med allt!!

Två jävla dygn kvar, är helt sjukt!!

Filmmys

Sista arbetsdagen gjordes igår och det kändes både bra och lite sorgligt, kommer att sakna barnen en hel del men sånt är livet.. livet går vidare, jag bjöd dem iaf på lite glass innan jag begav mig!

Igår blev det middag och filmmys hemma hos min kära Carro. Kändes väldigt konstigt att säga hej då... Tror att jag är på väg att fatta att jag ska åka nu, har ju inte riktigt gjort det innan...

Men är fortfarande väldigt lugnt och nu laddas det upp för grillfest med tjocka släkten idag, lär bli sjukt varmt denna sommardag!!

Ananaspajerna är iaf klara så har bidragit lite grann! Kanske borde hjälpa till lite mera nu!! Är tur att jag har såna underbara föräldrar som fixar och trixar med allt!!

Två jävla dygn kvar, är helt sjukt!!

Uttråkad!

Så jävla segt om dagarna på jobbet!! Idag hade jag två, TVÅ barn!! Är så jävla segt att jobba när det är så få barn, men vi roade oss genom att åka och spela minigolf.. räcker med att säga att jag inte vann...
Skönt att det var en kort arbetsdag iaf för att annars vet jag inte vad jag hade gjort..

Utmanade mig själv lite grann idag när jag var ute och sprang, vilket kändes jävligt skönt! Så nu har jag ännu en till runda jag kan springa. Poäng till mig!

Var tvungen att köpa lite praktiska saker idag och fan vad kronorna drar iväg då! Lite schampo, tvål, tandborste, tandkräm, hårspray och lite andra småsaker... nästan 300 kr!! Är rätt så sjukt hur lätt det är att göra av med pengar och detta var ändå saker jag verkligen behövde ha!!

Snart middag och sedan iväg för att kapa av håret en bit! Undra om fadern min vill leka hårfrisör sen och färga mitt hår?!

Myskvällar

Har haft två alldeles mysiga kvällar på rad!

I måndags blev det middag i gamla stan med elin och carro, italiensk mat och vin, me like! En massa prat och ritande på servetter, kan ju inte bli bättre! Sedan blev det fika med en underbar utsikt!

Igår blev det middag hos lina, god mat och fruktsallad bjöds det på och mycket trevligt sällskap!

Kommer att kännas tomt utan alla här hemma! I will miss you all!!

Tandläkarbesök blev det idag, inga hål denna gång heller, tackar för den! Skulle inte va så kul om jag skulle bli tvungen att borra lite i tänderna nu precis innan jag ska åka! Ikväll blir det att klippa sig, gäller att ligga i och hinna med allt innan det bär av.

Fick igår veta att jag bara får ha med mig en resväska och inte två, vilket jag hade räknat med! Har ingen större lust att betala extra för en resväska så ska försöka pressa ner allt i en väska, vi får väl se hur det kommer att gå! Känns mer värt att köpa en resväska där borta sen och betala extra för den på resan hem nästa år! Får helt enkelt köpa mig en ny garderob i USA!

Snart dags för en löparrunda innan det bär av till jobbet! Skönt att börja jobba 13 idag!

Arbetslös

Kom ju på här i fredags att jag var hemma och va arbetslös och hade inte alls semester, min anställning slutade ju den sista juni, vilket var i torsdags så hej arbetsförmedlingen! Eller? Undra om det kommer att kännas konstigt att gå till jobbet imorgon och inte va anställd utan vikare.. det visar sig imorgon. Blir iaf en veckas arbete till och startar givetvis veckan med en öppning, kanske dags att gå lägga sig snart då!

Har kommit igång med sista delen av projektet idag så nu är det inte mycket!

Har strykt en massa kläder nu på kvällskvisten och tvättmaskinen går varm hela tiden, känns som att jag packar så otroligt lite kläder för att vara borta ett helt år men måste ständigt påminna mig om att jag kommer att införskaffa mig en hel del nya kläder därborta om jag känner mig själv rätt! Har iaf lyckats gå ner till 7 par skor från 9 vilket är en framgång! Får väl se hur många det slutar med...

Imorgon blir det en sväng upp till stan för att hälsa på Elin och äta lite middag. Hoppas verkligen att min kära carro kommer med också!!

Skansen

Har i den klibbiga värmen varit på skansen med caroline! Vi har haft en mycket mysig dag med mosad nektarin i väskan, björnar som lekar i vattnet, vargar och lodjur som inte vill komma fram, picknick på en bänk och dockteater som vi lämnade efter 5 minuter. En mycket bra dag alltså!!

Har idag påbörjat operation packning och har ganska fort insett att detta kommer att bli svårt. Vill packa så lite som möjligt men är sjukt svårt att välja bland alla kläder och skor!! Kan ju bli ganska intressant hur detta kommer att sluta!

Nu börjat det lukta grillat här hemma så det börjat bli dags för mat!!

Dumleklubbor!

Fredagskväll - äter dumleklubbor som jag fått av dessi, spelat yatzy med familjen och tittar på delar av dirty dancing... ganska skön fredagskväll!

Fick bli en sväng till skhlm idag i den klibbiga värmen men har nu iaf införskaffat resväskor, hårfön och lite andra småsaker. Innan shoppingrundan va markus och cissi här på lite lunch, roligt att jag hann träffa dem en gång till innan jag far iväg!

Längtar till morgondagens skansenbesök med carro, mys!! kanske borde sova så man orkar upp imorgon bitti?

Börjar bli klar med projektet, har bara en del kvar att skriva men måste fundera lite mer på den innan jag kan sätta ord på det hela. I övrigt är projektet klart vilket känns skönt!

RSS 2.0