time for NY!

Har nu packat det sista och börjar nu bli redo att dra iväg på nya äventyr!! Ska bli så jävla skoj!!

Drar om ca 30 min så antar att vi hörs och ses nästa år allesammens!!!

Hoppas att alla får det awesome på nyår, för jag vet att jag ska ha det grymt :)


Over and Out

Panik!!

Gud höll verkligen på att få panik idag!! Satt och pratade med familjen på skype då Bodil ringer. Hon och de andra tjejerna åkte upp till NY idag och stötte på ett STORT problem när de skulle checka in! Visade sig att hotellet har en sjukt hög tax så nu skulle vi behöva betala nästan dubbelt så mycket än vad det var sagt från början.. Helt sjukt då hotellet är dyrt från början! Dessutom krävde hotellet att de skulle betala nu när de checkade in och så mycket pengar hade de inte tillgång till just då.. Som tur var kunde de lösa det.. Men vi hade egentligen inte så mycket alternativ än att ta det då allt annat är fullbokat så det enda alternativet för dem va att åka hem, vilket inte är ett alternativ egentligen! Skulle ju ändå behöva betala en skyhög avbokningsavgift. Så nu får vi alltså betala dubbelt så mycket men antar att vi får ha dubbelt så roligt istället!!

Räknar verkligen ner nu och har börjat packa väskan men är inte lätt att veta vad man vill ha på sig!! Lite bilder för att ladda upp!!







Nej försöka sova om en stund och sedan blir det ett par timmars jobb imorgon förmiddag innan bussen avgår vid 14!


Over and Out

Bättringsväg

Ja detta går ju iaf i rätt riktning!! Känner mig bättre idag men inte helt frisk än.. Typ 75-procentig som D sa!! Är fortfarande förkyld och lite halvseg men hoppas på att må bättre imorgon och ännu bättre på fredag!!

Känns som att det enda jag har i hjärnan just nu är New Year's Eve och New York!! Har inte hänt så mycket på sistone utan har mest jobbat så ska bli så otroligt skönt och roligt att komma iväg och göra något helt annat och umgås med lite tjejer!! 

Jag och J begav oss ut till lekparken idag efter att ha suttit inomhus i ca 2 dygn. Var otroligt skönt med frisk luft! Tog mig även iväg till mallet för att införskaffa lite smått och gott. Blev bland annat en klänning som kan vara en potentiell outfit till nyår!! Me like!! Rätt så sött med blå överdel och svart underdel! Inte ofta jag väljer att bära blått så tänkte att det kunde vara kul med lite omväxling!!

Ska nog fortsätta kolla på mina serier nu! Har precis avverkat några avsnitt av Grey's och ska nu fortsätta med min nya show, Paradise Hotel Norge! Haha vet att det är patetiskt men har så svårt att slita mig när jag väl börjat kolla. Dessutom är den norska versionen mycket bättre än den svenska, likaså den danska!! Lite te och de sista lussekatterna till det passar nog fint!!


Over and Out

Final grade?

Hipp Hipp Hurra till min kära farfar på hans 70-års dag!!! Hoppas att du har det toppenbra borta i värmen och att det blir ännu mer firande när hela tjocka släkten kommer ner till er!! GRATTIS!!!

Vill även ge ett grattis till mig själv då jag precis fick reda på att jag fick ett A i betyg i min kurs. Så jävla glad över detta!! Finally, I did something good!!!

Annars då?! Jo är fortfarande sjuk... inte så stor förändring sedan gårdagen, halsen börjar kännas bättre. Är väl det enda.... Blir lite längre arbetsdagar nu när J är julledig från skolan men eftersom vi båda är dåliga, eller han börjar bli bättre, så tar vi det ganska lugnt om dagarna. Hade hoppats på att vi kunde gå ut en stund idag så att vi kunde få lite friskluft men givetvis har det regnat hela dagen!!

Har nu slutat jobba men kvällen spenderas här hemma. Måste ju ta det lugn så att jag blir frisk så fort som möjligt!!! Ska vara i toppform på fredag har jag bestämt!!


Over and Out

Det var den julen..

Jaha så överlevde man alltså denna jul!! Men det knappt eftersom både jag och J nu är sjuka..

I lördags, på julafton så åkte vi alltså upp till York till D's föräldrar. Väl där blev vi bjudna på mat och sedan skulle hans föräldrar iväg till kyrkan för lite julmässa så bestämde mig för att följa med dem, var länge sen jag besökte kyrkan, blir ju inte så ofta då jag inte är så troende av mig. Det var trots min brist på tro väldigt trevligt och fint i kyrkan. Mycket sång och när väl prästen pratade en massa om gud etc. så fokuserade jag istället på att studera kyrkan och människorna. En sak under gudstjänsten vad väldigt fint: alla fick ett varsitt ljus när man kom som vi senare tände och så släckte de ner kyrkan. Det var alltså alldeles mörkt och alla stod med ett lysande ljus i handen och sjöng "stilla natt", mycket vackert faktiskt!

På juldagsmorgonen var alla klockor ställda på 06.00 för att vi skulle hinna med att öpnna julklappar etc innan våra frukostgäster kom vid 8-tiden. Dock så sov vi inte till 6 då J stackarn hade feber under natten och vid 5-tiden tyckte han att det var dags för alla att komma upp så han sprang runt i huset och ropade "good morning" och "wake up".. Haha ja vad gör man? Bara att kliva upp så vid 5.30 var alla uppe så det var bara att börja med julklappsutdelningen eftersom tomten hade varit där under natten! Fick lite olika presentkort som gjorde mig väldigt glad och tacksam!!

Frukostgästerna döck upp och det bjöds på stor frukost med lite allt möjligt. De stannade till 13-tiden innan de behövde fara vidare. Vi var alla rätt så slut så det blev lite sömn, tv-tittande och läsande innan julmiddagen serverades senare under dagen. Till middag bjöds det bland annat på skinka, potatismos och sötpotatis! Skinka är tydligen vanligt att äta här under julen, vissa äter kalkon också!

Blev en trevlig och lugn jul, vilket var skönt! Eftersom J var sjuk och jag började må dåligt igår så var det nog precis vad vi behövde! Vi for hem senare på kvällen och nu är vi alltså hemma igen! Mår väl inget vidare idag med en täppt näsa, halsont, hosta, huvudvärk etc... Blir en dag på soffan!

Har iaf varit ute en liten sväng idag då jag behövde bege mig iväg till DSW för att köpa mig ett par heels till nyår, älskar verkligen den affären!! Det är en stor affär fylld med bara en massa skor för bra priser!
Dessa köpte jag idag och är riktigt nöjd, de är otroligt sköna att gå i!


Fick ju traditionsenligt denna i julklapp!


Hoppas att alla där hemma hade en underbar jul även om snön lyste med sin frånvaro, ni verkade ha fått stormen Dagmar istället men hoppas att den inte orsakade allt för mycket skador!!

Nu ska jag hålla tummarna för att jag blir frisk i veckan för på fredag bär det av mot New York för att fira nyår, längtar!!


Over and Out

Merry Christmas!

Julafton är här och dagen började med ett skypesamtal med alla där hemma.. och om de var många!! Hela familjen var samlade framför datorn då vi alla skulle öppna våra julklappar.. Hoppas att de blev nöjda med sina!! Själv blev jag nöjd då jag fick det jag önskade mig, kanske inte så svårt då min lista var väldigt kort i år.. Fick en mycket intressant bok av mina syskon " Jag är Zlatan Ibrahimovic".. Ska bli intressant att läsa!!
var även roligt att få se och prata med alla släktingar igen, verkligen roligt att få se era ansikten och höra era röster igen, saknar er alla!!

Hade hoppats på att kunna se Kalle Anka live på svtplay och till en början såg det lovande ut då jag kunde följa nedräkningen tills det skulle börja, men när det väl var dags så skulle jag självklart inte kunna titta.. FAN! Hade hoppats på det, vad är en jul utan kalle liksom?! Får roa mig med sista avsnittet av adventskalendern istället!

Har under morgonen även hunnit med en promenad, duschande och packande så börjar bli redo att fara. Vi ska väl börja färden mot York om ca 1 timme.. Vet inte riktigt vad som väntas där och vad vi ska göra men ska bli skönt att komma iväg och få börja firandet av julen här.. Just nu blir det bara att man sitter här och tänker på allt de gör där hemma... Men ja é int bitter!

Nej man kanske borde äta lite lunch innan vi ska åka.. eller kanske ska nöja mig med chokladtomten som familjen skickade?! Haha helt otroligt att den kom fram hel!!

Merry Christmas everyone!


Over and Out

Dan före dan...

En dag kvar.. eller ja kanske borde räkna två dagar här eftersom man firar på juldagen. Men jag tänker räkna en dag eftersom jag får öppna familjens julklappar imorgon, som jag väntat! Har varit jobbigt att ha dem liggandes här utan att få öppna dem!

Har börjat känna nu på kvällskvisten att det kommer att vara konstigt att inte få fira jul med familjen. Pratade med dem på skype idag och de hade just klätt julgranarna och julskinkan stod redo. Detta är egentligen min favoritdag på hela julen så har varit jobbigt att inte få vara hemma och uppleva den med dem.. Att jag dessutom inte får någon skinksmörgås detta år gör saken ännu jobbigare!!

Några av alla de saker jag kommer sakna detta år!


Jullunchen med tomtegröt och ett antal skinkmackor!


Släktingar som har svårt att hålla sig ifrån sina julklappar...


Julbordet


Väntan på Kalle Anka (samt svensson svensson)


Tomten kommer på besök..


Julklappsspelet!


Rivaliteten under spelets gång..

Så kanske en uppdatering över dagen?
For iväg för att bli bjuden på lunch av D idag samt hjälpa honom med julklappshandlandet till J. Sjukt mycket folk ute idag, varför är alltid alla ute i sista minuten?!

Har jobbat några timmar och har precis avverkat en middag. Ska nu fixa till de sista julklapparna så är jag nog redo för morgondagen! Då ska det faras till York men kan nog hinna med en uppdatering till innan dess!!


Over and Out

Julkort

Fick världens bästa julkort på mailen idag av familjen, helt klockrent!! Gjorde verkligen min dag!! Miss u all so much!!

Idag kan jag inte påstå att jag har gjort mycket. Tog faktiskt en liten sovmorgon idag och för en gångs skull så lyckades jag sova på morgonen, måste ha varit trött.. Annars så har det varit gym och jobb idag.

Hann också med att baka en saffranskaka som faktiskt blev helt okej!!

Fick ett härligt meddelande på fb från kusinen min och han tycker att det äe dags för mig att komma hem nu så att vi kan fira en traditionell jul. Förstår hur han känner... Skulle vara helt underbart att få fira en vanlig jul hemma men skulle samtidigt inte byta bort detta så får stå ut detta år med att jag missar julen där hemma. Får istället försöka uppleva en amerikansk jul vilket ska bli rätt så intressant.

Helt sjukt att det är julafton om 2 dagar!! Mycket weird.. Det enda som håller min julkänsla uppe är när jag varje dag sätter mig framför datorn för att titta på adventskalendern, it's really good this year!

Går runt här hemma och väntar på att jag ska få besked från min kurs vilket betyg jag fått. Resultatet skulle ha kommit igår men fortfarande ingenting.. börjar göra mig lite irriterad och frusterad.. vill ju veta!! Aja inte mycket att göra åt men gillar inte att behöva vänta..


Over and Out

Skolbesök

Blev inget skrivande igår då jag kom hem sent efter en middag med Bodil och två andra au pairer, Janya från Tasmanien och Ayla från Tyskland. Det är dem tjejerna som jag ska till New York med över nyår så vi tänkte att vi skulle träffas alla över middag. Det var en trevlig kväll med middag på The CheeseCake Factory, dock blev det ingen cheesecake vilket dem är kända för. Får bli nästa gång!!

Idag så har jag varit och besökt J i hans skola. Det var roligt att få se honom i en annan miljö men det var nog lite konstigt för honom att ha mig där, blev lite svårt för honom att fokusera men det är förståeligt! Han är riktigt duktig i skolan och han kan mycket mer än vad man tror! Det var även roligt att de andra i hans klass vågade sig fram till mig och ville att jag skulle läsa böcker etc. för dem.
Behövde bära denna fina skylt under besöket!!



Efter skolbesöket åkte jag iväg och uträttade en massa ärenden så nu tror jag att all julhandel är klart! Bara några saker som ska slås in och sedan är allt fixat, skönt!!

Fick precis en härlig nyhet hemifrån som gör mig oerhört glad!!! I'm so happy right now!!!

Nej nu är J snart hemma så bäst att gå ner och vänta!

Kan ju få denna bild också. De är riktigt goda men lite fail att de sitter fast i formarna!!



Over and Out

Knäck

Dagens uppdrag? Göra knäck...

Var lite orolig hur det skulle gå eftersom ingredienserna inte är riktigt samma här som där hemma. Hur ska jag beskriva resultatet... Smaken blev faktiskt väldigt likartat, dock kokade jag nog knäcken lite för länge så den blev lite väl hård. Pappret fastnar i knäcken också så det är jag inte så glad över!! Får väl ändå se detta som ett hyfsat bra resultat!!

Så vad har jag roat med mig resten av dagen? Jobb jobb och jobb... Hann dock med ett skypesamtal med min bästaste carro så det förgyllde verkligen min dag!

Känner inte att jag har så mycket att säga idag... vet inte varför. Just nu flyttar det mesta på och jag försöker att inte tänka så mycket på att julen närmar sig. Är egentligen lite svårt att få någon julkänsla här och ärligt talat så försöker jag att inte få någon. Tror att jag skulle börja sakna julen och familjen där hemma alldeles för mycket då. Julen är en viktig tid för mig att spendera med familjen så vill nog förtränga att den närmar sig och att jag inte kommer vara med familjen...

Nej nu blir det lite Grey's Anatomy!!


Over and Out


Americans...

Hej och hå vilken kväll det blev igår!! Had so much fun!! Jag och Bodil visste nog inte riktigt vad vi gav oss in i... Blev en helkväll i verklig amerikansk anda. Amerikansk mat, öl och en massa sprit, red solo cups, pit fire, hockey, football... ja listan kan göras lång!


Denna bild får stå för gårdagen då jag givetvis glömde min kamera hemma! Får försöka få några av bodils bilder!!
För övrigt så hade Bodil den absolut mest tacky christmas sweater igår så tror nog att hon vann. Att det blev hennes födelsedag vid midnatt gjorde bara saken bättre!!

Idag så for vi till Emelie för att boka Miami och Bahamas så nu blir det verkligen av!! 14 mars flyger vi mot Miami, I'm so excited!!!

Är hemma sedan ett par timmar men har ingen ork att göra något vettigt med denna dag. J och D kom nyss hem så vet inte om vi kanske ska äta middag snart eller nåt. Tidigt i säng blir det iaf för är sjukt trött!!!


Over and Out

Tacky Christmas Sweater

Sitter nu hemma hos Bodil och vi ska snart gøra oss redo før kvællens æventyr.. Ni førstår nog på bokstæverna att jag ær hos en norsk!! Ser fram emot en kvæll med amerikaner, american food and kegs, spænnande!! Lær dock se vældigt ugly ut men det bjuder vi på!!

Har spenderat alldeles før många timmar på metron idag. Førseningar hit och dit, hate it!! Kom iaf ivæg på mitt au pair meeting idag, vilket innebar iceskating. Som tur var hade de hockeyskridskor så kunde åka lite grann. Dock var det vældigt ostadigt men skyller på både skridskorna och isen!!

Nej får bli mer uppdatering imorgon før nu måste jag børja gøra mig redo!!


Over and Out

Weird...

I denna stund sitter Karolina på flyget på väg hem.. När Emma åkte var det en tröst att Karolina va kvar, men nu är de båda borta... känns skumt!! De har verkligen funnits runt mig från allra första början.. Känns lite som att man är ett barn igen och ska lära sig att stå på egna ben... haha om det make no sense!


Just because I will miss u!!

Har alltså påbörjat min lediga helg.. Kvällen spenderades med att se den nya Sherlock Holmes-filmen, vilken var riktigt bra! Gillade den starkt, rekommenderas att ses!

Idag har jag sprungit runt i affärer för att hitta en jultröja. Imorgon ska jag nämligen iväg med Bodil på någon fest där temat är "tacky christmas sweaters"... Inte det lättaste men tror att jag hittat något jag kan ha på mig iaf!! Jag får improvisera lite helt enkelt!!
Innan jag far till Bodil imorgon så väntas ett au pair meeting. Tror att vi ska fika och åka skridskor på någon uterink.. Borde kanske känna mig mer lockad av att åka skridskor men tror tyvärr inte att det kommer bli så kul.. Får se vad för skridskor de ens har och lånar ut. Jag dör om de tänker tvinga på mig ett par vita skridskor, ja alltså ett par konståkningsskridskor. Never in my life!!

Vad ska jag göra mer i helgen?! Jo på söndag blir det att åka till Emelie för då ska vi boka vår resa till Miami och Bahamas som går av stapeln i mars. Längtar massor redan!!!

Är sjukt trött så borde sova, trots att det är fredagskväll. Haha inte det lättaste att vara pigg när vi numera har en liten pojk som springer marathonslopp på övervåningen under nätterna. Att han dessutom öppnar dörrar hit och dit hjälper inte för sömnen heller. Är förhoppningsvis bara en period han är inne i men var lugnar innan han kom på hur man klättrar över hans grind.. Tur för honom att han är så pass söt!!

Nej sömn tack!!


Over and Out


Manikyr

Har idag fått mina första manikyr någonsin!! Haha D har skrattat ett par gånger åt mig för att jag aldrig fått en manikyr tidigare, vilket han får väldigt ofta.. Jaja oskulden är tagen och blev rätt så nöjd även om jag tyckte att de gjorde en konstig form på naglarna. Kan tänkta mig att gå dit snart igen och då dessutom få en pedikyr.. Är sjukt skillnad på priser här och i Sverige. En manikyr kostar mig runt 100 kr här!!

Har alltså spenderar dagen med Karolina, lunch åt vi också och gav DSW ett besök.. Råkade komma hem med ett par skor efter att ha fått en massa rabattkuponger från Karolina.. men är ett par vinter/höstskor pappa så behövde dem!! 

Detta var sista dagen med Karolina vilket kändes märkligt. Höll på att glömma bort att säga hej då till och med!! Kändes som att vi ses ju om någon dag eller så men så är det ju inte.. Hon far hem imorgon vilket hon är värd efter ett år här! Men vem ska roa mig om dagarna nu?! Får hitta andra sätt att roa mig på men kommer inte vara riktigt samma sak...

Fick en väldigt trevlig nyhet från farfar idag så det måste jag tacka och bocka för. Gjorde mig verkligen jätteglad och förvånad så ett stort tack ska du ha!!

J är hemma sedan någon timme så nu ska det jobbas resten av dygnet!!


Over and Out


Portfolio

Portfolio inlämnad -check!
Kurs därmed avklarar - check!

Så jävla skönt att jag är klar med kursen och att jag har fixat det! Kul att gå tillbaka och läsa vad jag kände efter första lektionen..
Första dagen på college avklarad.. hm låter större än vad det är, läser ju trots allt bara en kurs och tur är nog det för vet inte om jag kommer att tycka det är enkelt eller svårt än..
Idag var det iaf bara lite introduktion men vi avslutade lektionen med ett litet skrivtest och hur lätt är det?! Usch hoppas verkligen inte att min lärare kommer att kommentera det för varken texten eller språket var bra. Känns lite jobbigt att veta att man studerar med folk som har engelska som modersmål och troligen är betydligt bättre på att skriva än mig men jag får se det här som en utmaning. Är ju ändå här för att lära mig!!

Är stolt över att jag antog utmaning och antagligen kommer få ett riktigt bra betyg dessutom! Får betyget om ca 1 vecka så hoppas hoppas på det bästa!!

Är oerhört stel i mina axlar och nacke så är i väldigt stort behov av massage....någon?!

Måste skriva ett stort GRATTIS till Karolinas stora kille som blir 3 år idag!!! Kan inte förstå att han redan hunnit bli 3 år och känns lite tråkigt att jag missar hans dag... har ju varit med på de två första.. får ta igen det nästa år!!

Har beställt D's julklapp idag så nu måste jag bara bege mig iväg och köpa till J... vet inte riktigt vad jag ska ge honom, men borde inte vara så svårt om jag bara beger mig ut och letar!! två kakburkar och knäck måste fixas också, sen är jag klar med julhandlandet!!

Har precis ätit middag då D kom hem tidigare idag... nu har jag krypit ner i min OnePiece och sängen och är redo för dagens avsnitt av julkalendern!! Kanske borde plocka fram lite av det godiset som familjen skickade? Skumtomtar skulle kunna passa bra till!! Fast borde kanske spara dem till julafton...

Imorgon blir det sista dagen med Karolina här, sedan beger hon sig mot Sverige på fredag... det var konstigt när Emma åkte men nu kommer det bli ännu konstigare när de båda är borta. Är konstigt hur nära man kan komma människor på så kort tid...


Over and Out


Stay Strong!

Åh fick ett stort och tungt paket på posten idag!! Var på väg att börja läsa på lappen när jag inser att "fan jag får ju inte läsa vad det står!" Kom alltså ett stort paket fyllt med en massa godis och julklappar... är så sjukt nyfiken på julklapparna men måste vänta mer än 1,5 vecka innan de får öppnas... stay strong Michaela!!

Helt klart det bästa med paket var kaviar tuben!! Så sjukt underbart gott så nu har jag smockat i mig två knäckebröds mackor med kaviar, vad jag har saknat det! Förstå att det var över 5 månader sen sist!!

Har precis varit på bio med Karolina och Angela. Kvällen till ära såg vi på New Year's Eve. Var lite passande eftersom det va Karolinas sista film i usa för ett tag. Jag blev även sjukt taggad inför mitt kommande nyårsfirande i New York.. Längtar Längtar Längtar!!

Är helt sjukt att Karolina åker hem om 3 dagar.. I will miss her!!

Borde nog ta och läsa igenom mina uppsatser för imorgon är det examensdag och då ska portfolion lämnas in! Wish me luck!!

Man kanske borde proppa i sig lite godis innan det blir dags för sängen?


Over and Out

Christmas Tree

Har börjar bli dålig.... hade ont i halsen både igår och imorse, har börjat hosta en del och förkylningen är på väg, jippi!! Men känner mig ändå duktig som skippade gymmet idag för att kunna bli frisk.. har ju en tendens att bege mig dit fastän jag inte borde ibland!!

Pratade med Kristin på skype idag och blev oerhört glad för nu är det bestämt att hon kommer hit i början på nästa år. Hurra!!! Ska bli så sjukt kul att träffa henne så får nog bli en sväng upp till NY för att träffa henne där och förhoppningsvis kommer hon hit till mig på besök också, längtar massor!!! Vi ska även försöka (eller nej vi ska) gå på en NHL-match!!

Idag har varit en riktig slappar dag känns det som även fast jag har jobbat.. kanske är för att jag känner mig lite hängig! Jobbar iaf kväll idag så har precis gett J ett bad och nu är han nerbäddad i sängen!

Lovade ju bilder på vår julgran! Tycker att den är fin och enkel, passar mig bra!





Är sjukt att det är jul om mindre än två veckor!! Måste nog sätta fart med att handla julklappar till värdfamiljen, även om jag typ redan vet vad jag ska köpa...

Nej nu ska jag nog fortsätta kolla på Grey's Anatomy! Har börjat enda från början då de har alla säsonger på Netflix, älskar verkligen Netflix! Ska nog fortsätta äta på min cheesecake som D överraskande köpte hem till mig igår, är faktiskt riktigt god men säkert sjukt onyttig! Lite te till för förkylningen kan nog vara bra!


Over and Out


Luciatåg

Sitter nu och dricker en kopp te med smak av pepparkaka och jag känner att den svenska julen sprider sig inombords!! Var verkligen gott, måste testa det med glöggsmak snart också!!

Är nyss hemkommen från Ikea med karolina! Lite glögg och julkola inhandlades. Under vår lunch där så kommer det helt plötsligt in ett luciatåg, mys!! Var roligt att jag fick se ett luciatåg i år och att få hör några sjunga på svenska, fick lite julstämning då faktiskt!!

Igår var det alltså DC med Karolina och Angela. Var Karolinas sista helg i DC så givetvis fick det bli ett besök på Vapiano och sedan gick vi runt och kollade på olika julgranar och julbelysning som de satt upp lite varstans! Lite pics!


Ett försök till att se seriösa ut...


Men våra rätta jag kom snart fram..




Karolina letar efter Emma!


Men hon fick nöja sig med mig!


Den groteskt fula julgranen vid vita huset!!

Kvällen avslutades sedan hos Karolina med film tillsammans med hennes värdbarn. Fick dessutom se deras sjukt stora julgran som de höll på att dekorera. Har nog aldrig sett någon ha en så stor julgran hemma och de var tvungna att använda stegar för att kunna klä den, sjukt!
D var och fixade vår julgran igår också och har nu klätt den och som tur är så ser den inte ut som en typisk amerikansk julgran, den är väldigt enkel. Får försöka ta någon bild någon dag och visa den!

Nej nu ska jag försöka boka bussbiljetter till New York och sedan blir det jobb resten av dagen..

Juste har varit i usa i 5 månader idag - check på den!


Over and Out


Lediga dagar!

Woop woop!! Blev ledig hela dagen igår och är helt ledig idag, nice!! Skönt när man får några dagar så där då och då :)

Igår var verkligen en riktigt bra dag, av många olika anledningar!
1. Fick ett mail från Irene! Hon berättade lite allt möjligt och om att hon och farfar snart drar iväg till Gran Canaria. Måste säga att det känns lite tråkigt att missa farfars 70-års firande när hela släkten åkter ner för att fira honom.

2. Hade en härlig dag i Rio med Karolina och den nya au pairen i hennes familj.

3. Fick ett paket på posten av familjen Ekman som gjorde mig jätteglad! En massa te som luktar svensk jul och godis, mums!!



4. Hade en mycket mysig och trevlig kväll med Bodil! Vi har nu lyckats boka ett pass till nyår också så nu är vi så sjukt taggade för att åka!! Vill ha nyår NU NU NU!!

Nej nu ska jag nog ta mig en liten promenad ute i solen och sedan framåt dagen så blir det DC med Karolina och Angela!

Juste måste säga grattis till Staffan som fyllde år igår! Hoppas du hade en bra dag!!


Over and Out

Jävla bil!

-Vem är den där idioten som kommer körandes med vindrutetorkarna på fastän det är sol ute?! Ja juste det är ju jag!!

Jag och min bil är verkligen inte menade för varandra! Nu är den inne på verkstaden igen..

Lämnade in den innan gymmet idag, va på gymmet i 2 h, skulle sedan hämta upp den men då är visst något trasigt i den så de behövde fixa till den... så fick ta mig en långpromenad hem... Lär ju inte behöva träna något mer den här veckan!!

Tycker att årets julkalender är rätt så mysig... älskade kommentaren i gårdagens avsnitt "En vill inte göra sig märkvärdig eller så, men nog har en tjänat som barnpiga, ja både barnpiga och husa, och det är åt ärovördiga familjer." haha klokrent... även om det i verkligen livet inte behöver betyda någonting. Vissa människor har en ibland en tendens att inte kunna saker som de borde kunna trots att det är jobbet med det i flera år. Men ska inte gå in på det nu!

Nej nu kommer J snart hem och då blir det jobb i några timmar innan D kommer hem. Senare ikväll blir det att hämta upp bilen igen, skönt att inte behöva vara utan den flera dagar!


Over and Out

Destination: Sweden

Jaha då var lådan med julklappar äntligen postad och nu på väg till Sverige! Men är sjukt vad det kostar att skicka paket egentligen... men vad gör man inte för att familjen ska få sina julklappar!!

Det finns tillfällen i livet som är intressanta...
1. När D ställer frågan "Michaela, why don't you have a boyfriend?" Hm ja.. vad svarar man på den frågan liksom?

2. När vindrutetorkarna plötsligt inte går att stänga av... jaha vad händer då när det slutar regna? Ska de fortsätta gå fram och tillbaka då?

3. När J tappar en tand och väljer att svälja den istället för att spotta ut den.. ja inte får han någon guldpeng av tandfeen!

Märks det att jag är uttråkad?! Har sjukt långtråkigt och är fruktansvärd trött på det konstanta regnet som aldrig vill ta slut! Det mest roande idag var nog morgonens spinningpass, skype med familjen och kvällens samtal med Karolina..

Får nog bli ett Glee avsnitt innan jag kryper till sängs!


Over and Out

Ho Ho Ho

Julen närmar sig med stora steg!! Har nu fixat de allra sista julklapparna till la familia så nu är de inslagna och paketerade så nu ska paketet bara lämnas in på posten imorgon!

Är så kul att säga Christmas eller Santa Claus till J för till svar får man alltid Ho Ho Ho, haha är lite charmigt!!

Min kropp har en härlig men samtidigt jobbig träningsvärk så skulle nog behöva lägga mig ett bad och bara få flyta iväg och inte känna något! Men så blir det icke, träningsvärken får tränas bort under morgondagens spinningpass istället!!

Köpte en ny kalender idag efter att ha varit utan en sedan juli.. Förstår inte varför jag varit utan en så länge, kalendern har tidigare typ varit min bästa vän!! Har väl kanske inte känt behov av att ha en här men nu kände jag att det var dags!!
Fick bli denna från Barnes&Noble!!


Vet faktiskt inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig med resten av kvällen... kanske borde föra in alla födelsedagar etc. i kalendern? Lär ju ta mig ett tag iaf..


Over and Out

Christmas gifts

Vädret pendlar verkligen här!! Förra veckan fick jag skrapa rutorna på bilen för första gången och då två dagar i rad! Igår och idag har jag gått ute i bara tjocktröja och halsduk... weird...

Nu är det måndag igen och dagarna bara flyger fram känns det som. Igår var det jobb hela dagen men gjorde inte så mycket fastän det va söndag. Brukar annars bara jobba kväll på söndagar men kan vara skönt med lite variation ibland också!!

Igår så bokades det hotell i New York över nyår, halleluja!! Ska bli så grymt kul!!! Ska alltså åka dit med Bodil och två vänner till henne, can't wait, I'm so excited!! Times Square here we come!!

Har köpt en massa presentpapper och skaffat kartonger idag så nu ska julklapapr slås in! Paketet måste skickas nu i dagarna för att familjen ska få sina julklappar till julafton!!

J kommer hem om någon halvtimme så då blir det jobb resten av dagen!


Over and Out

Georgetown

Blev en heldag i Georgetown, DC igår. Jag mötte upp Emelie för att gå på den svenska "julmarknaden". Blev dock lite besviken för hoppades på kunna köpa en flaska glögg men givetvis fanns det ingen. Fick nöja mig med att handla lite svenskt godis, bland annat lakrits fiskar. Så sjukt gott att äta riktig lakrits igen!!

Blev alltså lite svenskt tema under dagen, sedan lunch och tittande i affärer innan Bodil slöt upp med oss på kvällen! Då blev det bio och middag. Vi valde att se My week with Marilyn och den var faktiskt rätt så intressant och kan verkligen tänka mig att Marilyn Monroe var en speciell människa och det var nog inte många som verkligen förstod sig på henne!

Hade en trevlig dag med trevligt sällskap men var oerhört trött när jag äntligen kom hem, är faktiskt fortfarande trött fastän jag lyckades sova rätt så länge idag, iaf längre än vad jag brukar nu för tiden...

En morgonpromenad är nu avklarad och jag ska alldeles strax börja jobba. Blir jobb hela långa dagen!!


Over and Out

Brinnande dator

Skrev min sista reflektion och därmed sista arbete idag under min lektion. Alla arbeten är alltså skrivna nu och det enda jag har kvar är att några uppsatser ska korrigeras innan dem ska in i min portfolio, som alltså är vår slutliga examen. Känns väldigt lovande då vi fick tillbaka en massa arbeten idag och på den stora uppsatsen vi fick tillbaka så fick jag 96/100 så är oerhört glad!! Efter lite räkning så har jag nu ca -48 poäng i kursen och får jag inte mer än -100 så kommer jag få ett A. Hoppas Hoppas Hoppas!! Skulle göra mig så glad om jag lyckades men vet att det är några arbeten till som ska rättas men möjligheten finns så tycker alla ska hålla tummarna för mig!!

Hade ett mycket intressant skype samtal med la familia idag. Vi hade det jättetrevligt då jag helt plötsligt först hör någon av dem ropa "det är ett stort svart hål i bilden" och för att därefter höra någon annan ropa "datorn brinner". Haha de lyckades alltså bränna upp datorn samtidigt som de pratar med mig och även om det är sjukt tråkigt så kan jag inte låta bli att se det komiska i det hela. Förlåt familjen men kunde inte hålla mig från skratt när vi hade lagt på! Hoppas att ni fixar det med försäkringen:)

Det är nu fredag kväll och jag har varit ledig under kvällen. Är nyss hemkommen efter middag och promenerande i Rio med Karolina. Vi hade en mycket trevlig kväll men vi saknade den tredje musketören...

Imorgon är min lediga dag så ska möta upp Emelie i DC för lite Swedish Christmas Bazaar. Hoppas på att det ska bli trevligt, tror att det kommer bjudas på ett luciatåg också! Senare under kvällen ska jag nog möta upp Bodil, blir nog bio för vår del! 

Ska nog krypa i sängs för tänkte försöka orka upp för lite zumba imorgon bitti!!


Over and Out

December...

Sjukt att det är 1:a december idag!!

Så vad har jag haft för mig?
Igår var det både klass och jobbande som vanligt. Skrev min sista uppsats under lektionen och det gick helt okej. Jag och J roade oss på eftermiddagen med att baka muffins med äpple och kanel. De blev faktiskt förvånansvärt goda!!
Kvällen spenderades i Rio. Först blev det en fika på Starbucks med Jennifer, den franska tjejen. När hon hade åkt hem bestämde jag mig för att gå och se den senaste twilight-filmen, vilket var ett bra val! "Råkade" även handla en stickad väst i väntan på bion... kunde inte motstå, den var så sjukt mysig!

Nu är jag nyduschat efter att ha spenderat förmiddagen på gymmet. Är så sjukt skönt att ha kommit igång med träningen igen. Har varit lite halvdant de senaste veckorna men nu rullar det på igen och känns som att jag börjar få tillbaka lite energi igen. Vet inte hur mycket vitamintabletterna jag äter hjälper men jag tänker tänka postivit och säga att de och träningen hjälper!!

Nej nu ska jag fara till banken för att sätta in lite pengar. Kanske blir ett stopp på starbucks också innan det är dags för jobb resten av den här dagen!


Over and Out

RSS 2.0