Sova

Är väldigt trött just nu så jag borde inte sitta här och skriva utan gå och sova istället, men ändå så sitter jag här. Jag, pappa, brorsan och lillkusinen har varit och tittat på djurgården-ssk, kul att titta på hockey men egentligen ingen vidare match. Blev mest irriterad på vuxna människor som inte kan bete sig och ska hålla på och hota andra och klackar som inte kan stödja sitt eget lag utan måste hacka ner på motståndarlaget och mucka gräl, är vi inte alla där för att titta på hockey? Jag vet iaf att jag är där för hockeyns skull och inte för att höra er skrika ut den ena dumheten efter den andra, väx upp är ett gott råd! Var iaf härligt att få sitta i en ishall igen även om jag helst skulle vilja befinna mig på isen och spela själv men just nu får titta på duga.

Busungarna är här och det är alltid lika roligt och underhållande att ha dem här. Minstingen kom så fint målad blå i ansiktet så man kunde ju undra vad hon hade gjort men den enkla förklaringen var att hon hade målat sig, gissa om att vi har försökt skrubba henne men det vill inte gå bort.

Känns sorligt och skönt att detta år snart är till ända då jag minns många bra och dåliga saker och ser fram emot ett mycket bra år, hopaps jag iaf. Åker till Linköping imorgon någon gång på dagen, har inte bestämt vilken tid än men ska bli så kul att träffa Malin och Elin igen, har saknat mina flickor, synd bara att Zara inte kommer dit. Men jag ser henne om någon vecka ändå så jag får ge mig till tåls. Kan ju gissa på att vi lär ringa och störa henne imorgon när vi inte är allt för nyktra, möjligen sjunga en sång eller två, det brukar vi vara bra på!

Nåja Syster ryster vill ha datorn nu (längtar tills jag har internet på min dator igen) och jag ska ändå gå och lägga mig. Förhoppningsvis orkar jag läsa lite också, har börjat läsa ett öga rött (tror den heter så), lånade den av Suzan och igår kväll kom jag för mig att börja läsa den så nu är jag fast. Har inte kunnat eller orkat läsa något alls under hösten och jag märkte nu när jag började att jag verkligen har saknat det. Men men syrran ska få datan nu.... Gott nytt år på er alla om jag inte hinner skriva något mer innan år 2009!

Kommunikation

Kommunicera, kommunikation, visuella kommunikation, skriftlig kommunikation, muntlig kommunikation, kroppens och rummet kommunikation.....snacka om att man blir hjärntvättad på lärarprogrammet! vad jag en ser eller tittar på så tänker man kommunikation numera, vill så mycket att den här kursen ska ta slut så att man kan bli någorlunda normal igen! Har faktiskt varit rätt så duktig idag och dels skrivit klart mina texter i den skriftliga kommunikation och dels arbetat lite på mitt case. Skulle nog säga att jag nästan har kommit halvvägs på det så är ganska bra men har en hel del kvar. Usch vill inte jobba med det men idag funkade det ändå rätt så bra, var väl på rätt humör antar jag. Sen slutade jag och blev deprimerad istället, bra där! Någon som vill muntra upp mig?

Känns som att det ändå vart en bra dag, har hunnit med att ta en långpromenad runt "byn" också. Kom hem och gjorde lite pilates, gamla goa tider de! haha nej men det är konstigt hur allt bara kan kännas som förr när man kommer hem, det är nästan som om ingenting har hänt eller förändrats medan man varit borta. Lite skrämmande när man tänker efter...

Idag jämfört med sist jag skrev så har jag verkligen inte så mycket att skriva. Jag skrev det sist men skrev ändå en massa, kanske inte ska skriva så i fortsättningen. Slutar aldrig som jag har tänkt, kanske ni märkt av. Men iaf planerna för nyår har ändrats men ändå blivit bra. Destinationen blir linköping efter många turer fram och tillbaka. Middag och mys hemma hos Elin, det låter perfekt för mig! Inte minst när det ingår tacos, slutar aldrig eller jag kanske ska säga alltid bra! beror på hur man ser på det hela :)

Ska börja ladda för andra delen av sagan om ringen som börjar om en halvtimme, satt och tittade på första igår med delar av familjen och tänkte fortsätta med det ikväll. Var flera år sedan jag såg den första, sjukt mycket som jag har glömt bort. Men minnet är som det är....

Det var den julen

Hm har inte skrivit på ett par dagar och vet egentligen inte varför. Har nog varken haft lust, ork eller tid. Fast iofs har jag haft tid men valt att lägga min tid på annat än att sitta här och skriva men nu sitter jag är igen iaf. Är ensam hemma ikväll och det känns som att jag har spenderat alldeles för många timmar i soffan framför tvn så nu behövde jag komma därifrån och var går man och sätter sig istället? Jo vid datan.... Väldigt bra Michaela!

Vet inte vad jag ska skriva, har inte haft så mycket att tänka på de senaste dagarna. Finns inte lika många problem nu när man är hemma, känns som att man lämnade kvar de flesta i Linköping. Självklart har vissa förföljt en hem men jag försöker att undvika dem lite eller så har jag helt enkelt gett upp hoppet om dessa problem. Kanske är dags att säga ifrån nu och glömma.... vore väldigt skönt om man kunde glömma. Varför ska jag alltid hälta saker fram och tillbaka, kan någon svara på det? Kan bli tokig på mig när jag tänker för mycket och när jag väl inte tänker ja då är det någon annan som tänker och den tänker definitivt inte som jag hade tänkt! Jag vet att det här låter väldigt rörigt men bilden är mycket klar i mitt huvud, fortsätt ni att vara förvirrade.

Julen har ändå varit rätt så mysig. Julafton flöt på och tomten kom på besök, fick bland annat en resväska och pengar och ett par gåstavar så att jag kan försöka fixa till min rygg. Har känts bra i ryggen de här två dagarna när jag har gått med dem. Juldagen blev inte direkt som jag tänkt mig eftersom tanken var att vi skulle ha klassfest och gå ut men då ska givetvis jag bli risig igen och var tvungen att stanna hemma. Har redan gått ut en gång när jag varit sjuk och det gör jag aldrig om! Annandag jul har jag firat här hemma i min ensamhet medan familjen är bortbjudna på middag. Kände inte riktigt för att följa med utan nöjde mig med en lugn hemmakväll. Tittade på körslaget, rätt så okej. Tog mig lite i kragen idag och pluggade lite. Gav mig på texterna först så att jag bara har kvar caset att göra sen. Har kommit ungefär halvvägs med texterna så orkar jag och hinner så ska jag göra klart dem imorgon innan vi åker och grattar farfar.

Planerna för nyår ändras dem hela tiden. Hade bestämt mig för att åka till Tyresö och fira nyår med Carro, Elin och Frida men Elin drog sig ur och Frida och jag förlorade våra sovplatser, så nu vet vi inte hur vi ska göra. Ligger inte riktigt rätt till för att kunna skaffa sovplatser i närheten.... vi får väl lov att försöka hitta på något annat på nyår, men vad? Känns tråkigt när jag hade sett fram emot så mycket att vi tjejer skulle samlas igen och fira det nya året tillsammans. Var så länge sen vi alla sågs, men jag får nog tänka om lär ju inte hända den här gången heller.

Jag vet att jag inte ska döma och inte vara hård men börjar bli less på löften och saker som sägs som sedan inte hålls. Snälla säg inte saker till mig som ni sen inte kan hålla! Jag bryr mig nog inte så mycket om det bara drabbar mig själv men när det är fler inblandade så måste jag erkänna att jag blir irriterad och ledsen. Tyvärr är det inte första gången det händer men jag önskar bara att jag inte var så hjälplös! Jag vill hjälpa men vet inte hur och det känns inte som att hjälpen vill tas emot, tyvärr. Detta har blivit ett problem som jag inte vet hur jag ska hantera, så nu kanske det är jag som måste be om hjälp istället för att erbjuda hjälp?

Nu ska jag vara lite djup och säga att livet är inte lätt, det vet vi nog alla. Trots att vi alla vet det så är det ändå det vi hoppas på, att livet leker och att vi är lyckliga. Självklart vill jag också ha det men jag börjar tvivla på om jag någonsin kommer att få det. Givetvis kan inte hela livet vara en dans på rosor men kan inte allt vara lite enklare för en gångs skull? Inte en massa problem, bara några små oväsentliga problem som inte egentligen är några problem. Jag vet att ett sånt liv serveras inte på ett silverfat och vill jag ha det så får jag se till att skaffa det själv, ingen kommer att ge mig det! Min enda fråga är då: hur skaffar man sig det? Tror nog inte att någon har ett rätt eller fel svar på den frågan utan man måste nog hitta sitt egna rätta svar. 

Oj nu har jag varit djup alldeles för länge och ska nog dra mig tillbaka till soffan igen, känns lugnare och tryggare där. Inga problem alls, bara de som visas på tvn. Dem räcker gott och väl för mig ikväll, orkar inte tänka på mina egna en kväll som denna.



God Jul

Eftersom jag ändå är vaken så tänkte jag att jag kunde önska alla en God jul och ett gott nytt år!

tänkte även tilläga att jo Elin du är också rätt så spontan men inte uppe vid Zara och Malins nivå, sorry gumman :)

Dan före dan

Ja då var det snart julafton igen. Vi satt tidigare idag och prata om att tiden går så fort och att det nyss kändes som att det var jul. Varje jul sitter man där och tänker att nu är det ett helt år kvar till nästa jul men nu är man sitter man här igen. Jag kom och tänka på allt jag gjort det här året, jag har tagit studenten, varit i bulgarien, bott i Göteborg i två veckor, flyttat till Linköping och börjat plugga till lärare. Ett ganska händelserikt år skulle jag vilja säga, självklart har det hänt mycket mer men de är väl de saker som jag först kommer att tänka på. Men men nu ska jag inte bli så nostalgisk!

Idag så kom Markus och Cissi och åt lite smörgåstårta och fika, var sjukt gott med smörgåstårta! Var evigheter sen jag åt det sist... Det var iaf var trevligt att träffas och umgås lite, blir inte så ofta numera eftersom jag flyttat. Har även hunnit med en hel del idag, var hos Carro och hämtade ett presentkort som tog hem åt mig, jag har handlat de sista julklapparna och pyntat julgranen. Kvarstår gör endast några få inslagningar och första skinsmörgåsen, har längtat i flera månader efter den! Det är nog min favorittradition när vi tar den första skinksmörgåsen familjen tillsammans, kvällen innan julafton. Då vet man verkligen att nu är det jul!

Jag har funderar en hel del på mina könslor de senaste dagen och jag blir så förvirrad när de svänger hela tiden. Ena dagen vill jag verkligen något medan andra dagen vill jag inte det, troligen för att jag inte vill hoppas på något och för att jag vet att vissa saker är ingen bra idé och borde kvarstå som en idé. Ibland tänker jag verkligen för mycket och borde bli mer spontan, ska nog umgås lite mer med Zara och Malin så att de lär mig! Men varför kan inte allt bara vara enkelt och gå som jag vill? Livet vore så mycket enklare då men samtidigt så skulle livet kanske bli tråkigt om allt gick som en dans. Ska nog ta och klura lite mer på det där! Usch tycker inte om när jag ska krångla till allt så mycket men ibland överanalyserar jag saker bara för mycket istället för att glömma dem och gå vidare. Varför kan jag inte vara som alla andra människor ibland? Fast det vore nog inte så roligt för att då vore inte jag jag och vem skulle jag vara då? Jag tror nog att man ska vara nöjd med sig själv (även om det inte är så lätt alla gånger) och tänka att världen vore tråkigare om man inte själv fanns i den ;)

Nej kanske ska ta tag i dem där sista julklapparna nu och slå in dem så att jag kan slappna av och ta det lugnt resten av kvällen.....

Julbord

Fastän julafton inte varit ännu så kan jag ju säga att jag är otroligt trött på julmat och blir nästan äcklad av tanken att äta ett till julbord. Har nu jobbat både lördag och söndag och har väl så gott som bara sett och ätit julmat. Lördagens natt blev väldigt lång då jag inte var hemma från jobbet förrän kl fyra efter en kväll med en kaosartad personalfest fär något företag. Jag och Madde stog i baren hela kvällen och när det kändes som att det hade gått en timme så hade det egentligen bara gått en kvart. Tur var väl att det var ganska rolig musik att sjunga med till och vi blev erbjudna väldigt många gånger att komma upp och dansa med dem och visst det hade varit kul men nu arbetade vi faktiskt, får bli en annan gång! Vi bevittna iaf det bästa partytricket när en lite äldre man först tog en vattenkanna och placerade den på huvudet och dansade, sedan bytte han ut kannan till en ölflaska och dansade vidare, sjuk balans han hade! Jag och Madde var väldigt oroliga för att flaskan skulle åka i golvet och vi skulle få ut och sopa upp glas för minst tionde gången den kvällen men han lyckades behålla flaskan på huvudet.  Igår blev inte vår personalfest så lyckad iaf inte för mig och Sofie eftersom vi var tvugna att jobba. Visst vi behövde inte göra så mycket under själva middagen så det var lätttjänade pengar men blev ite samma sak och man drack inte lika mycket så när de andra ville dra vidare hade ju inte vi någon lust med det efter att ha jobbat hela dagen så vi åkte hem istället. Nästa år tänker jag definitivt inte jobba!

Mina små älsklingskusiner har varit här sedan igår och ska hem senare idag vilket är jätteroligt eftersom jag inte hinner se dem så ofta längre. Vildare ungar får man leta efter! De ser väldigt söta och snälla ut men ack vad skenet bedrar, vilket vi har ganska roligt åt. Numera vet jag att sången staffan var en stalledräng osv sjungs:
staffan var en stalledräng och vattnar sina hjärnor

Den versionen tyckte vi var ganska komisk och gav oss ett gott skratt när minstingen sjöng den om och om igen.

Julafton närmar sig med stora steg och jag har handlat klart julklappar till familjen men har fortfarande kvar julklapparna till julspelat, måste komma på något bra och köpa till det. Var nere på "stan" eller snarare byn och handlade med familjen och kom på att jag kanske skulle uttnyttja ett presentkort jag fick förra julen som går ut imorgon. Resultatet blev ett startkit med mineralsmink, kunde köpa det eftersom mamma och pappa var skyldiga mig lite pengar. Känns bra att shoppa utan att behöva göra av med några pengar, vill jag kunna göra oftare!

Känner mig så jävla utmattad numera, vet inte varför. Visst nu har jag inte sovit något de senaste nätterna men känns inte som att det är bara därför. Måste komma på vad det är, är inget kul att alltid vara så seg och inte orka göra någonting. Får försöka ta det lite lugnt ett par dagar även om jag behöver plugga men jag får lov att skjuta upp det, iaf till mellandagarna.

Kanske ska vara lite social nu och umgås med min familj.....


Donera en rygg?

Finns det en del på kroppen som man skulle kunna ta bort skulle jag definitivt välja att ta bort min rygg. Är så jävla trött på den nu! Jag vet jag ska gå till vårdcentralen och kolla upp den men är inte så lätt eftersom nu är hemma och inte kan gå till vårdcentralen här utan måste vänta tills jag kommer tillbaka till Linköping eftersom jag numera är skriven där. Men men ryggen känns iaf lite bättre idag, så pass bättre att jag kan stå ut med den och gå och jobba ikväll. Mamma fick smörja in den lite så att jag inte har allt för ont men det skulle ju inte vara fel om någon skulle vilja ge sin rygg till mig eller iaf byta.

Då blir det att jag kommer iväg och jobbar ikväll och det känns både bra och dåligt. Det som är bra är att jag får pengar samt att jag tycker att det är kul att komma dit och jobba samt träffa alla där. Det dåliga är väl att man känner sig så ringrostig när man inte har varit där på länge och man är nervös för att något jobbigt ska hända eller att man ska göra bort sig på något sätt. Det löser sig alltid när jag kommer dit!

Usch den här dagen har varit lång men har egentligen inte gjort någonting, mest tittat på skidor på tv och göra allt för att inte belasta min rygg, om man nu kan finna ett sätt att inte göra det. Jag är redan nu trött och ska orka att jobba hela kvällen och halva natten, känns lite tungt faktiskt men får rycka upp mig lite!

Nehe kanske ska stryka min skjorta och packa ihop mina saker så att jag är redo att åka sen.....

Borta bra men hemma bäst

Jaha och då var det återigen jul och jullov och jag är äntligen hemma, har längtat hela veckan! På föreläsningen idag så satt jag bara och räkna ner tiden tills jag skulle få åka hem. Viktigt att nämna är att det hände en liten pinsam sak på föreläsningen idag, Michaela var lite glömsk och glömde bort att stänga av ljudet på mobilen. Detta är egentligen inte något konstigt eftersom det aldrig är någon som ringer till mig men just idag under föreläsningen var någon tvungen att ringa. Innan jag hinner lugna ner mig från min hjärtattack och få upp mobilen ur fickan så har hela salen hört den, den är inte direkt så diskret. Men men sånt som händer ibland, även den bäste gör misstag men jag lär nog vara extra noggrann i fortsättningen!

Känns hur skönt som helst att vara hemma, till och med så skönt att det första jag gör är att gå och lägga mig i soffan och somna. Familjen börjar sedan samlas och vi fikar lite kort innan alla återigen springer iväg åt alla håll, allt är helt enkel som vanligt :) Nu sitter jag här ensam hemma och väntar på att mamma ska komma hem så att vi kan äta lite ost och kex, var väldigt länge sen!

Jag borde inte vara förvånad men är det ändå då jag har fått ryggskott igen, ingen annan som är förvånad?! När jag äntligen börjat glömma bort min rygg och inte kännt av den på länge (kanske glömde bort den när jag var sjuk) så smyger den sig på en igen och nu sitter man här och kan knappt röra på sig. Det kan nog dels bero på att jag låg i soffan väldigt mycket när jag var sjuk vilket inte är det bästa samt att jag inte kunnat träna då heller eftersom jag varit sjuk. Inget bra det här! Pia lät inte så glad över att jag kanske inte kommer att kunna jobba imorgon pga det men mamma får smörja in den lite ikväll så hopaps jag att den är så pass bra att jag kan ta mig iväg och jobba. Behöver verkligen alla pengar jag kan få! Vet inte hur jag ska klara den här månaden när man får så lite pengar av csn, tycker inte om csn alla gånger men tur är väl att man bor hemma några veckor nu och kan leva lite på mamma och pappa, iaf i matväg.

Blev ledsen förut när jag sms:ade med Malin och hon satt ensam hemma i sin lilla lägenhet, dissad av alla. Önskar att jag kunde va hos henne eller hon hos mig så vi kunde peppa varandra och kanske ta en promenad, känner för promenader just nu! Jag tror nog att hon klarar sig ensam en kväll men känns tråkigt att hon ska behöva sitta där alldeles ensam, ingen som vill göra henne sällskap? :)

Undra vad jag ska hitta på nu innan mamma kommer hem? kanske borde fixa ordning lite med maten även om hon handlar med sig det mesta hem..... jag får fundera lite. Kan iaf inte sitta i den här datastolen längre, min rygg klarar inte av det! Önskar att jag kunde använda min dator så att jag kunde sitta i soffan eller nåt men har inget internet på den nu när jag är hemma så får stå ut med den här sega saken.

Jullov

Nu är det ca 2,5 h kvar innan jag får jullov och får åka hem, skönt att pappa kommer och hämtar mig så att jag slipper släppa på alla väskor på tåget. Jag kan verkligen se  mig själv försöka bära upp alla väskor för trappan till platformen som tåget avgår ifrån, vara jättevarm och på jävligt dåligt humör och undra varför jag var tvungen att ha med mig så mycket saker hem. Jag är hur glad som helst att min pappa kunde komma och hämta mig!

Igår kväll hade jag, Zara, Malin och Elin minijul hemma hos Elin, väldigt mysigt! Vi åt en massa mat och onyttiga saker samtidigt som vi kollade på sex and the city, mycket bra film... Var tråkigt att behöva lämna dem ikväll eftersom vi nu inte kommer att ses på ett tag, förutom jag och Malin då som har föreläsing tillsammans idag men ändå. Har vant mig vid att ha dem runt mig, de dyker upp lite här och var. Väldigt glad att jag träffa dem! Vi funderar på att ta en liten tripp runt i delar av Sverige nu på lovet då vi först ska hälsa på Malins andra hem och mitt andra hem, ska bli kul att få se hur hon bor och få visa Zara och Malin hur jag bor.

Känner mig ganska stressad nu, vet inte hur jag ska hinna med allt och alla på lovet och jag vet att jag inte borde stressa upp mig men gör det ändå. Jag är nog mest orolig för att jag inte ska ta tag i mitt case och de texter som jag måste skriva. Jag lär ju prioritera andra saker om jag känner mig själv rätt men på något sätt ska jag lyckas hinna med allt, är ju ändå mig vi pratar om, planeraren!

Usch va inte kul att gå upp tidigt nu på morgonen, men eftersom jag va hemma hos Elin igår hann jag inte packa så var tvungen att göra det nu på morgonen, är nästan klar. Bara lite småsaker som fattas men dem fixar jag sen efter föreläsningen. Pappa kan nog vänta ett par minuter, det lider han inte av.

Juste jag och Elin hade storstädning här hemma igår så nu ser det faktiskt skapligt ut här igen. Det kom också en man och fixade vårat avlopp i badrummet. Var sjukt äckligt att se hur han tog upp en gigantisk hårboll ur duchbrunnen, undra hur länge sen det blev rensat! Men nu är det iaf ordnat och vattnet rinner ner jättesmidigt. Han frågade oss även om trycket i vår dusch var dåligt och det har det varit och det förstod han för tydligen satt det nån liten skruv som försämrade trycket så den tog han bort så nu är det jättebra tryck i duschen och jag behöver inte längre stå en kvart för att försöka få ur schampoot ur mitt hår. Bra grej!

Innan vi firade minijul igår så gick jag och Malin på en liten promenad, dock inte i skogen den här gången för att det vägrade jag. Har ingen lust att gå vilse igen och ja jag vet Malin! Inget slår när jag eller vi gick vilse i tannefors! haha men vi hade väldigt kul även om det blev lite stressigt till föreläsningen. För att inte gå vilse den här gången gick vi istället runt i Ryd (även om det är lätt att gå vilse där också) och hade trevligt. Jag gillar verkligen promenader med Malin, är något speciellt med det, vi har alltid så trevligt och kan prata om allt. Vi får fortsätta med det efter jullovet!

Oj måste äta frukost nu om jag ska möta Malin tio i!

Vilse i skogen

Okej jag ska aldrig följa med Malin och Elin på promenad i skogen när det är mörkt ute igen. Jag borde ha anat att det inte skulle gå något bra även om det slutade bra tillslut. Vi började att gå på stigarna i skogen och de skulle givetvis inte gå på de stigar som var upplysta utan istället skulle det vara de mörkaste och mest geggigaste stigarna som fanns i hela skogen. Visst var det mysigt, trevligt och bra träning definitvt men kan vi välja stigar som vi hittar på nästa gång?

Var skönt att inte ha några lektioner idag utan bara grupparbete. Vi skulle analysera olika läroböcker och vi valde att analysera religionsböcker och mer speifikt texterna om islam. Var ganska intressant, fast vi var nog mer intresserade av själva innehållet och kanske inte sättet som de är skrivna av. Men det var trevligt att uppdatera uppgifter om islam, var ju inte så länge sen jag läste religion.

Jag är väldigt less på att vara trött hela tiden och det enda jagc egentligen känner för förutom att åka hem är att sova. Men jag var tvungen att ta mig i kragen idag och börja läsa all litteratur. Har varit rätt så duktig och är klar med alla artiklar i artikelhäftet och har nu bara  en bok kvar att läsa men orkar inte göra det idag! Känns iaf bra så att jag slipper gör allt på lovet,v känns som att jag skjutit upp tillräckligt många saker att göra på lovet, måste göra klart mitt case och skriva fyra texter samt att jag ska göra alla andra saker som jag planerat in, stressigt! Och julen ska vara en lugn och fridfull tid? Jo eller hur!

Känns inte som att jag kommer att komma upp ur soffan mer ikväll fastän jag måste börja packa och träna lite inför vår redovisning imorgon. Säger väl som  alla andra gånger att dett kan jag göra en anna gång! Nej men är egentligen inte något att öva på och jag hinner faktiskt packa imorgon även om det vore skönt att börja lite idag. Jag vill verkligen få jullov nu och åka hem och om jag börjar packa känns det som att jag snart ska åka hem även om jag vet att det är i övermorgon. Vill att det ska vara fredag idag!!!

Ringde till studentbostäder idag för att felanmäla vårt avlopp i badrummet. Har varit helt cp fastän jag har försökt rensat det så hoppas att det kommer någon i dagarna och fixar det. Är lite jobbigt att ha swimmingpool i badrummet efter att ha duschat.

Hmm är lite hungrig, ska nog ta något at äta.... mm kanske i lussekatt. Jag och Carro är verkligen bra på att göra lussekatter! Fast är jag hungrig kanske jag borde ta någonting annat? Jag får se vad som finns!

Jävla tv!

Jag och Elin som hade tänkt kolla på Body guard får titta på en svart skärm då vår kära tv inte vill starta, hatar den! Ska det vara så svårt att starts? Vi har försökt båda två flera gånger nu men den verkar helt enkelt ha gett upp, iaf för kvällen!

Vaknade i morse och mådde tillräckligt bra för att ta mig iväg till campus, väl där så lyssnade vi på den mest tråkiga och meningslösa föreläsning någonsin. Ingen av oss kunde förstå poängen med den och varför vi som blivande lärare behövde veta såna saker. Seminariumet efteråt var iaf det bättre då vi fick fyra olika genrer som vi ska skriva texter av. Det var en aning svårt att inte skriva berättande och beskrivande samtidigt eftersom man vill förmedla både och. Uppgiften är att skriva fyra olika texter som berättande, beskrivande, instruerande och argumenterande som ska handla om skolan på något sätt. Lite klurigt men absolut inte omöjligt! Känns som att det kommer att skjutas upp till jullovet även det. Har iaf bestämt mig för att försöka läsa klart alla litteratur innan jullovet börjar så jag helt kan fokusera på texterna och mitt case (som jag verkligen borde ta tag i!).

Carro har nu lämnat oss för i år och åkt hem på jullov, kvar finns jag och Elin som inte slutar förrän på fredag. Saknar henne redan men jag och Elin har det bra :) Det är sjukt hur van man blir att ha en person runt sig hemma hela tiden och plötsligt är den borta, fastän det bara är för ett tag. Kommer att bli konstigt nu under lovet när vi inte kommer att ses varje dag, har blivit en vana. Lär ju telefonterra varandra!

Jag satt och hade tråkigt här hemma förut när Elin var iväg och träna, så smsa Malin om hon ville ta en promenad med mig. Självklart ville hon det hon skulle bara ta sig hem från stan först. Först gick vi till hemköp för att jag skulle köpa överstrykningspennor så att jag kan börja läsa och sen gick vi på upptäcksfärd i Ryd. Det var väldigt mysigt och kul att träffa Malin igen, var ett par dagar sen nu. Var skönt att prata med henne, inte för att vi pratade om något viktigt utan precis om det vanliga som händer i våra och våra vänner liv, som vi alltid ältar fram och tillbaka, är ganska kul. Visst kan man tyckas bli trött på det hela, men oftast kommer man på något nytt som man inte tänkt på tidigare, det är bra det! Vi prata även om vad vi ska göra på torsdag när vi firar minijul, funderar på om vi ska kolla om det finns något ställe som är öppet. Jag och Malin känner starkt för att festa en sista gång innan vi alla åker hem över jul!


Nehe tvn vill fortfarande inte starta! Det blir nog en kväll utan tv, även om det inte borde vara en katastrof så är det de ikväll eftersom vi ville se Body guard. Någon idé på vad man kan göra istället? Börjar bli lite trött på datan......


Inte bra det här

Kan inte påstå att jag mådde mycket bättre idag än tidigare dagar så var hemma från skolan idag, kändes jobbigt har bara missat en en lektion den här terminen och det känns jobbigt att behöva vara borta mer. Jag vet att det inte är någon katastrof men vill ändå inte missat något, kan ju hända att man lär sig någonting! Kan väl sammanfatta dagen med att jag har sovit, tittat på tv, sovit, försökt äta lite grann samt lyckades ta mig till affären och handla lite eftersom det var min tur. Ringde och prata med mamma lite och det visade sig och så gott som alla där hemma också ligger sjuka, hoppas verkligen att de och jag hinner bli friska innan jag kommer hem.

Börjar längta hem nu och det ska bli skönt med lite lov. Tror att jag mest vill åka hem för att jag är sjuk samt för att Carro ska åka hem imorgon och håller på och packar för fullt. Jag vill också packa! Min resväska kommer hit imorgon med Carros mamma men börjar tvivla på att den kommer att räcka till alla mina saker. Kommer nog få ta en egen väska till alla skor, jag måste ju ha med mig vanliga skor, vinterskor om det blir kallt, träningsskor om jag får för mig att träna och finare skor till nyår och om vi ska gå ut, blir ett par stycken då.

Jag tror att det är dags att vi tar tag i vår lägenhet för den ser ut som ett stort kaos. Det behövs verkligen städas och när Carro kommer ut ur duschen och säger att det är sjö i badrummet så kan det nog vara på tiden, är troligen stopp i avloppet. Det lär ju bli trevligt att ta itu med!

Har pratat lite med Elin från min gymnasieklass idag och vi funderar på att dra ihop en klassfest nu under jullovet, vore riktigt skoj! Saknar henne och många andra från klassen och skulle vara kul att träffa dem och höra vad dem har för sig sådär ett halvår efter att vi tog studenten. Tiden går sjukt snabbt och ibland hinner man inte med alla andra utan bara sitt eget liv men det betyder inte att alla andra inte betyder något och att man inte saknar dem. Det är massor som jag saknar och som jag önskar att jag hade träffat mer och haft bättre kontakt med sen vi slutade men får försöka bättra mig, jag är inte mer än mänsklig! Sara prata om att det kanske var något på amazon den 25:e så det vore kanske något att dra ihop klassen till. Visst amazon är inte det roligaste stället men går jag dit med människor jag tycker om så blir det kul, det blir liksom vad man gör det till. Jag bryr mig inte så mycket om vad vi gör och hur vi gör det, bara vi lyckas samla ihop klasse under lovet och träffas!

Oj var visst hockey på tv. ska samla lite krafter och försöka titta på den en stund innan jag somnar igen, ni vill inte veta hur lång tid allt det här tog mig att skriva! Hoppas att jag mår bättre imorgon så att jag orkar ta mig iväg på föreläsningen och seminariet, vill inte missa en dag till!

Ingen bra kombination!

Man ska inte alltid lyssna på vad jag säger! Igår försökte jag trotsa att jag var sjuk och gå till hg på bartömning, det slutade inte något vidare. Kvällen slutade ganska snabbt och tidigt för mig och det är tur att jag har en så underbar bästa vän som Carro som tog hand om mig. Det jag har lärt mig den här helgen är att man verkligen inte ska dricka alkohol när man är sjuk då det inte är någon bra kombination! Jag vet att sådana kvällar kommer och jag är lyckligt lottad då jag inte har haft många men samtidigt så tycker jag att det är så pinsamt när de väl kommer, kan man inte lära sig av sina misstag? Jag vet att varje dag och kväll är inte den andre lik och att varje dag ger olika förutsättningar och vi kan ju kortfattat säga att gårdagen inte innebar de bästa förutsättningarna för mig.

Fördelen med att börja må dåligt på fyllan är att så fort jag lägger mig så slocknar jag jämförelsevis med annars när jag ska sova. Jag minns knappt att Carro prata med mig när jag hade lagt mig, så fort gick det att somna. Det var skönt att för en gångs skull somna direkt när jag har lagt mig samt att inte drömma någonting. Jag sov som en stock till kl halv fem då jag inte kunde andas för att näsan var så täppt och jag behövde upp och dricka och kissa. Carro måste ha vaknat när jag gick upp för hon kom också upp så vi satte oss vid vårt köksbord och började käka nachos på morgonkvisten, mums (förutom att vi blev illamående efteråt)! Tänkte att jag skulle gå och sova ett par timmar till men det ville säg inte utan jag var tillbaka på ruta ett med mina sovproblem och låg vaken till halv sju innan jag somna om. Jag hade en ramsa från filmen "mästerdektetiven Kalle Blomqvist" i hjärnan som inte ville försvinna när jag skulle sova:
Flyg fula fluga flyg, och den fula flugan flög
Flug fula fluga flyg, och den fula flugan flög osv.
Förstå att jag kände mig ganska störd! Har inte sett den filmen sen jag var liten men plötsligt när jag skulle sova så kunde jag inte få den ur huvudet, weird!
 
Idag har jag nästan mått sämre än tidigare, huvudet har snurrat, näsan har varit täppt, hostan har däremot gått över men istället har jag blivit väldigt illamående och vill bara spy så fort jag äter. Jag har ingen lust alls att åka på maginfluensan nu! Känns väldigt konstigt när man absolut inte vill spy men samtidigt känner att man behöver det för att lätta på illamåendet. Hade samma sak för ett par månader sen när jag var väldigt illamående hela dagen och det lättade inte förrän jag gick till toaletten och satte fingrarna i halsen, villket jag hatar! Får ta mig en funderare på hur jag ska lösa problemet idag.

Satt och tittade på alternativ till tatuering nu under kvällen. Har hittills inte vetat vad jag vill ha och har haft väldigt svårt att bestämma mig. Jag har velat tatuera mig i flera år nu men det blir aldrig av! Nu kan jag ha hittat en tatuering som jag verkligen skulle vilja ha men måste givetvis ta mig en funderare först samt hitta en tatuerar som är tillräckligt duktig för att klara av att göra den. Jag och Carro ska nog åka till strängnäs under jullovet och gå till en tatuerare där som vi vet ska vara jävligt bra. Jag har alltid velat ha en tatuering i svanken men med den här får jag fundera om och kanske tatuera in den på sidan av ryggen istället.

Den är så vacker så jag hoppas verkligen att det finns någon som kan göra den så pass bra att den känns levande och uttrycker de känslor som jag känner när jag tittar på den.

Ska nog ta och göra mig iordning för sängen strax så att jag får lite sömn och förhoppingsvis slipper det här illamåendet. Vill verkligen må bättre imorgon, orkar inte sitta på föreläsning och må så här!


Bartömning

Sjukdom kan inte alltid håll en borta från saker och det kan definitivt inte hålla mig borta från kvällens bartömning på hg! Visst i morse hade jag inte alls lust att göra någonting förutom att ligga på soffan och tycka synd om mig själv men så hade inte någon annan tänkt dagen för mig. Jag och Carro började dagen med en shoppingrunda som både var påfrestande psykiskt och ekonomiskt! Jag köpte visserligen nödvändiga saker såsom julklappar och nyårsklänning men det kändes väldigt mycket i plånboken.  När vi kom hem la jag mig helt utslagen i soffan och ville bara försvinna då mitt huvud bara snurra. Sedan började saker och ting hända och jag blev väldigt laddad för en kväll ute. Huvudet lär fortsätta snurra resten av kvällen men kanske av andra orsaker!

Har egentligen ingenting mer att säga förutom att jag ibland kan bli vansinnig på livet och människor. Varför kan inte saker gå som man vill och varför kan inte andra vilja samma sak som jag vill? Ibland förstår jag inte hur vissa människor tänker för att de säger saker men gör någonting helt annat, hur går det ihop sig? Kan inte människor bara stå för vad de gör och göra de saker de säger och inte tvärtom! Juste jag skulle sluta, måste fortsätta med mitt vin ochg vara social nu!


SJUK!!!

Tyckte jag att jag mådde dåligt igår är det ingenting jämfört med hur jag mår idag! Jag kan knappt andas, prata och hela huvudet snurrar, man kan kortfattar säga att jag inte kan göra mycket. Därför blev det ingen bastukväll och utgång ikväll utan jag och Carro ligger i soffan och tittar på idol istället. Undra vem som vinner? Jag och Carro har tippat på Kevin men båda har varit väldigt duktiga ikväll och egentligen bryr jag mig väl inte. Vi tyckte bäst om introt med alla gamla idoldeltagare!

Idag blev det en tur ut till Ikano med flickorna, skönt med bil eftersom det var snökaos ute! Jag mådde givetvis piss då också men orkade inte ligga hemma och tycka synd om mig själv. Sedan skulle jag försöka ta mig igenom mitt muntliga framförande som jag inte tränat något på eftersom jag varit sjuk. Trots detta så klarade jag mig i alla fall genom redovisningen och är nu godkänd i den här delen. Vi delade ut en del respons vilket var roligt att höra då jag verkligen måste tala långsammare och artikulera mer, bra tips! Vissa undrade även varför jag blinkade så mycket och det är den stora nackdelen med långa ögonfransar. Jag lovar er det finns även nackdelar med långa ögonfransar! Jag blinkar väldigt mycket och det är bara att vänja er :)

Imorgon är det julhandling för mig och Carro och jag hoppas verkligen att jag mår bättre då. Får jag bara lite ordentligt med sömn så kanske det är bättre! Får hoppas på den bra natt med mycket sömn och lite tänkande och drömmande, man kan ju alltid hoppas.... Men vill må bättre imorgon också eftersom det är sista helgen här och vill gå på hg:s bartömning. måste, måste, måste må bättre!

Har inte så mycket i huvudet just nu eftersom det mest snurrar i skallen så tar nog och avslutar här

Twilight

Sjuk, sjuk och sjuk åter igen! Kan jag inte få slippa detta någon gång? Vad har hänt med mig egentligen? Förr var jag aldrig sjuk, max en gång om året medans det är minst tionde gången som jag är sjuk den här hösten! Att jag är förkyld, har hosta och ont i halsen det kan jag ta, men den här ständiga huvudvärken gör mig tokig. Jag har knappt orkat röra på mig på hela dagen, dels därför jag inte tog mig iväg till campus och case-handledningen. Trots detta så var jag ändå duktig och arbetade lite med mitt case och har nu skrivit ner den muntliga kommunikationen, duktigt Michaela! (även om jag har en hel del kvar att göra) Det jag borde ha gjort idag är väl att träna på mitt framträdande till imorgon men har inte riktigt orkat engagera mig utan har pratat igenom det en gång och tagit tid, får väl se om jag orkar göra lite imorgon innan jag börjar.

Ikväll var det biokväll men Malin, Zara och Sune. Sune är Malins mammas vänninas son som för tillfället gör sin praktik i Linköping. Han fick Malins nummer för att han inte känner någon här och då tänkte vi att vi kunde ta med honom på bio, vi valde Twilight. Rekommenderar verkligen folk att se den, sjukt bra film med romantik och spänning och även lite humor + att man kan sitta och titta på Edward i evigheter (fast han har lite scary ögon). Jag skulle gärna göra som Zara och gå och se den en gång till! Kvällen var inte slut efter bion utan då gick vi till ett café för att Zara och Sune var hungriga och jag och Malin var sugna på te. Jag kan ju lova er att det var bland det mest smaklösa teet jag någonsing druckit, det skulle föreställa kamomillte men smakade absolut ingenting och geggan som skulle föreställa teet såg jätte konstigt och äckligt ut. Aldrig dricka te där igen och verkligen inte för dem pengarna!

Tanken var från början att jag och Malin skulle åka buss hem eftersom vi åkte buss dit men Malin kände för att gå och övertalade mig, som tur var. Vi fick en väldigt mysig och härlig promenad hem där vi pratade om allt möjligt, dvs typ killar! Nej men givetvis pratar vi om annat också men allt behöver inte nämnas här. När vi kom till Ryd och såg den nya lekparken de gjort blev vi väldigt nyfikna och var tvugna att undersöka den. Det första som slog oss var, hur fan ska man kunna spela basket på gräs? Har vi missat någonting då vi har erfarenheter av att man inte kan studsa en basketboll på gräs? Skulle vara kul att veta hur de har tänkt! När vi inte kunde komma på något svar på det så rörde vi oss vidare till snörampen vilket var väldigt roligt då Malins skosula var platt och hon höll på och halka på väggen upp och på ner vägen så gled hon ner och jag skratta så jag höll på och grina och trodde verkligen att hon skulle ramla vilken sekund som helst, det gjorde hon som ur var inte. Duktigt Malin!
Det fanns en jättefin, stor, rund gunga som vi bestämde oss för att sätta oss i och gunga, vilket var mysigt så vi satt där och pratade om allt möjligt. Vi kom bland annat fram till att det är där jag, hon, Zara och Elin ska sitta framåt sommarnätterna och prata en massa strunt som bara  vi kan göra :)

Jag har tänkt på att det är ganska häftigt vilket bra kontakt man har fått med vissa människor här på bara ett par månader. Jag, Malin, Zara och Elin har verkligen funnit varandra och har hur kul som helst tillsammans. Vi kompletterar varandra väldigt bra helt enkelt! Det känns i alla fall skönt att man har funnit så fina vänner när man kommer till en ny stad och inte känner några. Nu kände jag ju Carro och Elin som jag flyttade hit med men förutom dem, att lära känna några på lärarprogrammet som man träffas väldigt många gånger i veckan. Jag har haft väldigt tur att träffa såna fina vänner som jag nu har gjort och självklart alla andra som jag inte har nämnt här men som också finns där ute som jag stöter på nästan dagligen.

Oj okej klockan rinner iväg och jag borde börjar tänka på sängen då jag knappt kan hålla ögonen öppna och det är en dag imorgon också. Måste upp skapligt imorgon och dels träna på framförandet samt för att se om vi ska åka och handla lite. hmm undrar om Carro kommer hem inatt, vad tror vi? :)

Knäck

Jag och Carro har snart ätit upp all knäck som bi bakade i söndags vilket inte är bra men sjukt gott! Det kan inte hjälpas, är man så bra på att göra knäck som vi är så kan man inte motstå dem. Vi funderar allvarligt på att göra nya i helgen även fast vi inte borde men har man börjat äta en så kan man inte sluta. Det är ju trots allt jul och då är det faktiskt tillåtet att äta ett par extra även om man får lida över det senare :)

Idag var jag väldigt ambitiös och kreativ då jag gick och tränade mellan föreläsningen och seminariumet istället för att bara sitta av tiden då och behöva och iväg och träna nu på kvällen. Detta var väldigt skönt eftersom jag och Carro nu istället kunde luta oss tillbaka i soffan och titta på en film, valet föll på Freaky Friday! Medan vi väntade på Grey´s Anatomy så ringde mamma och vi pratade lite om julklappar och när de ska hämta mig. Jag tycker att det är väldigt svårt att bestämma vad jag ska köpa för julklappar i år, speciellt till mina kära syskon. Väntar på att mamma ska skicka ett mail med lite förslag så att jag kan ge mig ner på stan och shoppa loss. Det jag tycker är så svårt med julklappar är att jag vill inte bara ge saker för att man ska ge utan jag vill att det jag ska ge bort vill jag ska betyda något, det ska vara önskat och ha en betydelse.


När vi satt i våran grupp idag och skulle diskutera vilka saker vi skulle titta på hos varandra när vi håller vårt muntliga framförandet på fredag så kom jag fram till att det är väldigt läskigt egentligen hur omedveten man är om sin röst och kropp. Man pratar på ett viss sätt, rör sig på ett sätt, använder sina händer på ett viss sätt mm. Vi har alla våra små tix för oss och vissa kan vara väldigt irriterande och tänk om man inte är medveten om det? På ett sätt ser jag fram emot fredag för att få höra om jag har små tix för mig men samtidigt så är det läskigt för att tänk om jag gör saker som är jätte irriterande, illa! Ska bli en mycket intressant fredag och jag får hoppas på det bästa :)


Nyduschad

Har nu duschat, efter att jag och Carro har varit duktiga och varit och tränat både coreball, lite på gymmet och spinning, och känns väldigt bra att luta sig tillbaka i soffan med en lussekatt och en kopp te. Just nu är jag igång med träningen igen men har egentligen bara tränat två dagar i rad men det känns bra och jag hoppas att motivationen håller i sig, iaf veckan ut! Jag vet hur dåligt jag mår av att inte träna och därför har det varit så jobbigt att jag inte har haft någon motivation eftersom jag är så van vid att träna men helt enkelt inte orkat. Skärpning Michaela!!!

Igår satt jag och var väldigt orolig över att jag inte skulle hinna läsa klart min bok till imorgon eftersom jag inte hade börjat med den igår men det gick oväntat fort för att jag var klar med den innan tre idag. Kändes väldigt bra måste jag säga eftersom jag hade hunnit med och tvättat också.

Förvånansvärt så somnade jag ganska fort igår fast egentligen borde det inte vara så konstigt eftersom jag knappt sovit något natten innan men nu är det faktiskt mig vi pratar om. Trots att jag somna skapligt och verkligen sov djupt när jag sov så drömmer jag forfarande väldigt mycket och vaknar till och från, vilket gör att man inte alls känner sig helt utvilad. Jag fick några tips av Anna men det är saker som jag redan testat och det tycks inte hjälpa, jag brukar lösa sudoku innan jag släcker lampan för att få lite annat att tänka på samt att jag börjat skriva blogg för att skriva ned mina tankar istället för att ligga och tänka på dem när jag ska sova. Givetvis kan jag inte skriva ned allt jag tänker här, dels för att det skulle bli hur långt som helst samt dels för att det är inte rätt mot vissa människor och mig själv att skriva vissa saker här då det skulle hända att någon faktiskt läser min blogg som inte ska veta dem sakerna.

Imorgon blir det en lång dag med både föreläsning, grupparbete och litteraturseminarium samt att jag däremellan ska hinna träna en lite sväng samt äta, vilket påminner mig om att jag måste laga någon lunch att ta med mig imorgon, som fattig student har man inte råd att köpa lunch. Därför har jag inte tid att sitta här något mer utan måste ställa mig i köket och leta reda på någonting att laga!

Word

Jag skulle nog sammanfatta den här dagen med att jag både har varit duktig och inte duktig. Vi börjar med den duktiga delen så jag har tränat, läst klart i artikelsamlingen, skrivit ner vilka glas och vilket porslin jag har och sedan mailat över det till mamma som hjälp till deras julhandlande, bytt påslakan i sängen och lagar god mat till mig och Carro. Den dåliga delen är som tur är inte lika lång men jag har fortfarande inte börjat på min bok som jag ska ha läst klart till på onsdag så att det gäller att sitta hela dagen imorgon med den och streckläsa.

Okej antingen måste jag vara väldigt efter eller så är det Anton som är  före alla andra men jag hade ingen aning om att word betyder "håller med". Borde jag känna mig efter eller är det fler som inte visste vad word betydde? Detta är bara en lite parantes som kom upp när jag satt och skrev :) Ett tips ska vara att titta på amerikanska filmer!

Jag har faktiskt mått rätt så bra nu ett par dagar, faktiskt ända sen jag pratade ut med Carro, men jag har haft vissa tendenser till deprission. Idag var en sån dag! Men som tur var är Carro är så vi pratade lite om det direkt och på nåt sätt så känns det alltid bättre efter att ha pratat  med Carro, även om vi kan ha diskuterat vissa saker tusen gånger om :)

Nu börjar jag allvarligt talat bli trött på mina sovproblem, är det någon där ute som har något seriöst bra tips på hur man kan somna? I natt så har jag inte sovit många timmar, sista gången jag kollade på klockan var den två och har alltså legat klarvaken i sängen i tre timmar! När jag väl lyckas somna någon gång så känns det inte som att jag sover då jag drömmer hela tiden och därmed har känslan av att vara halvt medveten, så när jag sedan vaknar på morgonen så känns det som att det är kväll och dags att gå och lägga sig! Sedan har jag också börjat fundera på om drömmar kan betyda något. Jag är nämligen en människa som drömmer sjukt mycket och speciellt om människor i min närher och som jag känner på olika sätt. Vissa människor säger att det är ens undermedvetna som kommer fram medan andra säger att det bara är en dröm och betyder absolut ingenting, jag vet inte vad jag ska tro!

Eftersom jag hade tre timmar på mig i natt att ligga och tänka så låg jag och klurade lite på mitt muntliga framträdande som jag ska ha på fredag och jag har ju haft min lilla idé hela tiden men nu börjat ändra om den lite. Jag tänker fortfarande att jag ska göra en studieresa med en klass till Universeum men istället för att meddela föräldrarna om detta på ett föräldrarmöte så tänkte jag istället ha en lektion där jag berättar för eleverna om resan och varför vi ska åka dit och att de ska få en uppgift att göra där. Känns som att det är mer relevant att berätta dessa saker för eleverna istället för föräldrarna. Så nu ska jag bara försöka strukturera vad och i vilken ordning jag ska säga allt men det får väntas till efter att jag har läst min bok.

Nu kallar prison break!

Julbakat

Dagen börjar gå mot sitt slut och hela lägenhetet luktar nu saffran och jul. Jag och Carro har haft en väldigt mysig dag som började tråkigt med lite städning men som fortsattes med julbakning. Tyvärr så är inte vårt minne det bästa så vi var tvugna att springa fram och tillbaka till affären ett par gånger för att vi inte kunde komma ihåg allt vi skulle ha. Detta var rätt så komiskt då vi såg en försäljare där som vi kände igen från en kryssning som vi var på förra året som våran hytt hade kontakt med på olika sätt (mer behövs inte sägas). När vi äntligen hade lyckats inskaffa allt vi behövde så kunde bakandet börja! Vi bakade lussebullar och knäck och allt blev jätte gott (även om en hel del av knäcken kom i magen direkt istället för formarna) :)

Jag har varit förvånansvärt pigg idag, är inte  förrän nu tröttheten börjar smyga sig fram, med tanke på att det har varit en ganska fullspäckad helg. Igår var vi på LiThe Blås Luciafest, vilket var speciellt men kul. Jag, Elin, Zara och Malin hade klätt ut oss till en adventljusstake och var helt klart de snyggaste på hela festen! Sjävklart var vi tvugna att delta i kareoken och sjunga tänd ett ljus.
                                                 

Jag har kommit fram till att jag måste börja ta tag i min träning och matvanor igen! Visst så var jag sjuk förra veckan och är väl inte 100% frisk än men det har varit alldeles för dålig självdisciplin egentligen ända sen jag slutade med hockeyn i våras (fan vad jag saknar det!!!). Ska försöka komma iväg nu i veckan och träna lite lätt men jag måste verkligen försöka ta det under dagtid för att jag blir alldeles för deprimerad på kvällarna när det är mörkt ute och orkar inte cykla iväg och träna då. Jag måste försöka ta tag i mitt liv nu eller mitt liv är kanske fel ordval eftersom jag trivs ganska bra med hur mitt liv är just nu men just träningsbiten och att må bra fysiskt. Kanske inte har valt bästa tidspunkten då det är juletider nu, men man kan ju i alla fall ge det ett försök, bättre än ingenting alls!

Borde nog koncentrera mig lite mer på filmen som går på tv nu för att jag hänger inte alls med på vad som händer!

Nybakade scones

Idag när jag vakna så fick jag två överraskningar som gjorde mig glad, dels så ringde mamma och prata lite vilket var trevligt. Mina kära föräldrar befinner sig nämligen i Norrköping för tillfället hos min moster och hennes man och de skulle nu ta en sväng på stan och köpa julklappar. Självklart så ville de veta vad deras kära dotter önskar sig i julklapp och listan är faktiskt inte så lång så jag måste nog tänka till lite. Sedan när jag kommer ut i köket så ligger det nybakade scones på bänken och en liten lapp från Carro och Elin som säger:

God morgon Snygging!
Bakade lite imorse, hoppas att du vill ha halvnyttiga scones till frukost :)
Vi är nere på stan, vet inte hur länge!
Puss och kram /roomies


Det tycker jag var väldigt gulligt gjort och nu förstår jag varför jag vaknade så tidigt imorse av att dem var uppe och stöka! En sån här trevlig överraskning vill jag gärna oftare vakna upp till, så får vara på Carro att hon bakar lite oftare :P

Skulle väl säga att jag inte är så värst bakis idag men är däremot hur trött som helst och vet inte hur jag ska orka med en kväll till! Igår var det nämligen LÄXs (vårt festeri) julfest där det bjöds på glögg, julbord och julklappsutdelning. Detta var en mycket trevligt sittning men det var en aningen snålt att bara få en öl/cider när vi har betalat så pass mycket som vi gjort! Jag, Malin och Zara hade matchat varandra väldigt fint med rött och svart tema med ett plingande armband och en röd rosett i håret. Vi fick också kvällen bästa kommentar av Malins bordkaveljjer som sa:
Kaveljer: Är ni med i LÄX lr? (syfter på oss tre då)
Malin: Nej varför tror du det?
Kaveljer: Ja men ni hörs  ju och syns hela tiden!
Denna kommentar levde vi på hela kvällen och lär ju göra det ett bra tag framöver eftersom vi alla tre (jag har nog bestämt mig nu) att söka till LÄX nästa år :)

Kvällen var inte slut efter sittningen utan då fortsatte festen på hg, vilket även det var hur kul som helst. För en gångs skull var det inte en massa problem som handlade om alla dessa pojkar utan vi hade en riktigt kväll där vi tjejer hängde ihop! Tråkigt nog fick jag höra något väldigt hemskt om en vän som jag blev otroligt ledsen över och det känns så jävla hemskt att jag inte kan hjälpa henne på något sätt, man är verkligen hjälplös! Den här tjejen är så underbar som person och det är inte rättvist att hon ska råka ut för alla hemska och tråkiga saker när hon är värd så mycket mer, mer än vad hon förstår! Ingen människa förtjänar att bli dåligt behandlade och tyvärr så inser inte alla det och därför ska jag nu ha som uppdrag att få den här helt underbara tjejen att inse att hon är så mycket värd och att absolut ingen mer ska få behandla henne dåligt!

Ikväll är det luciafest och jag, Malin, Zara och Elin ska klä ut oss till en adventljusstake (temat är fint eller finurligt) och jag hoppas att jag piggnar till lite sen så att jah orkar med denna kväll också. Får gå över till Malin och Zara sen och beställa lite onlinepizza så ska jag nog se att jag är pigg snart :) Nej men en dusch skulle sitta fint nu!

Namnbyte

Ja det var ju länge man lyckades behålla sitt namn! Nej men nu var det faktiskt så att det andra namnet var alldeles för svårt för lilla mig att komma ihåg vilket gjorde att jag byte ut det åt rumpnisse (tack rasmus!) och jag hoppas att jag ska lyckas behålla det i minnet.

Idag så mår jag bättre tack vare att mina kära huvudvärk är borta, vilket firades lite med en shoppingrunda på stan med Malin. Det behövdes införskaffas lite saker till helgens aktiviteter (FEST!) och bland annat köpte jag och Malin ett  varsitt jularmband som låter massor vilket kommer att göra alla tokiga imorgon. Hon som stod i kassan på glitter var snabb att påpeka detta för oss och hoppades att vi skulle få kul på festen, det bör noteras att vi inte hade nämnt något om någon fest för henne!

Jag börjar allvarligt bli orolig för mina sovproblem! Ska det vara så svårt att sluta tänka och bara sova? Igår kväll var lite annorlunda då jag visste vad jag låg och grubbla på men inte visste vad jag skulle göra. Jag hade länge gått och hållit inne på saker då jag inte kunnat prata med min bästa vän och sambo om saken eftersom det dels rör henne. Tillslut tog jag mod till mig och gick in till henne sent på kvällen för att lätta på mitt hjärta. Hela min kropp darrade för att jag ville inte säga något som gjorde henne ledsen men samtidigt behövde jag berätta hur jag kände angående saker som hade hänt. Efteråt kändes det mycket bättre just för att Carro är min bästa vän och ingen kan ersätta henne, jag kan alltid prata med henne och när jag nu inte kunnat göra det under en tid har jag mått piss och det var en tung sten som lättade från hjärtat i natt. Nu kommer jag att kunna bearbeta saker bättre och gå vidare, jag mår redan idag bättre :) Men ni ska inte tro att bara för att jag hade lättat på hjärtat och mina tankar att jag kunde sova, nej då jag var fortfarande klarvaken och kunde inte alls sova!

Juste köpte en julklapp till läx julfest imorgon (ska bli jävligt kul) och är faktiskt väldigt stolt över mig själv att jag kan vara lite påhittig ibland. Alla kommer imorgon att vara i behov av min julklapp men jag vet att Malin framförallt vill ha den, sk försöka hjälpa henne :)

Redovisning imorgon i muntlig kommunikation och känns väldigt skönt att jag inte ska hålla i den eftersom jag har tagit på mig mycket av redovisandet tidigare. Även om jag inte har något problem med det så kan jag hålla mig lite i bakgrunden den här gången och låta de andra i gruppen få chansen att visa sig. Suzan och jag kan ju inte synas jämt ;) Har börjat fundera lite på mitt muntliga framträdande jag ska nästa vecka och har lite idéer som jag bollar runt med.  Tror att jag ska välja att hålla i ett föräldrarmöte om typ en klassresa som jag, som lärare, vill genomföra. Eftersom jag har varit gymnasieguide på Universeum och vet en hel del om det kan det vara en bra klassresa att berätta om.

Under dagens grupparbete blev jag väldigt fascinerad över årets julkalender så jag måste nog titta igenom hela avsnittet tillsammans med Carro så fort hon är klar med sitt där borta i andra ändan av rummet. Lite svårt att få kontakt med henne för tillfället, är väldigt insjunken i sitt lilla klipp som hon tittar på.

Välkommen till min nya blogg!

Jaha nu kan man ju fråga sig varför jag ska börja skriva blogg när så gott som alla människor numera gör det. Nu råkar det vara så jag har väldigt mycket som snurrar runt i huvudet som jag tycker vore bättre att jag skrev ner istället för att plåga mina kära vänner med mina proböem och bekymmer. Sen vet man ju faktiskt aldrig om det kanske finns någon där ute i världen som är intresserad av just vad jag gör om dagarna och vilka tankar jag har.

"det heter ölen" lär ju få vissa att bli fundersamma (eller kanske så bryr ni er inte) och undra vem tönten är som valde det namnet, som är ett citat av mig och malin, men det har faktiskt betydelse för mig. Det, ölen alltså är namnet på min mage och dess innehåll och hur det uppstod är inget vi behöver gå in på närmare.

Nu tänkte jag vara tråkig och lite traditionell, vilket inte är fel alls, och berätta för er människor som nu är intresserade vem jag är. Det var en gång en liten flicka på 19 vintrar som hette Michaela och flyttade i slutet av sommaren till linköping för att studera till det välbetalda yrket lärare. Hon går alltså första terminen på lärarprogrammet vilken innebär en massa pedagogik om genus, klass, etnicitet och genus åter och åter igen.

Eftersom jag nu har gått och blivit sjuk för 20:e gången det här halvåret, så tänkte jag nu luta mig tillbaka i soffan och titta på Grey´s Anatomy. Får väl se hur duktig jag kommer att vara på att komma ihåg att skriva ner mina tankar och funderingar :)

RSS 2.0