Last "Fall day"

Sista November idag... helt sjuk, fan tiden bara rasar fram och nu ska vi alltså gå in i vintermånaderna... Inte för jag vet när vintern tänkte dyka upp här. Idag har gradantal sjunkit lite grann så nu känns det som höst igen, men vi är inte i närheten av vinter än. Ska bli intressant att se när den dyker upp!!

Är nyduschat efter ett pass på gymmet så ska göra mig redo för att åka till college snart. Idag ska sista uppsatsen skrivas, vilket ska bli så skönt! Sedan har jag bara någon reflektion kvar att skriva och portfolion ska sammanställas sedan är kursen över. Ska bli riktigt skönt faktiskt!!

Nehe... wish me luck!


Over and Out

Sommar igen?!

Har fått det riktigt varmt här igen!! Känns verkligen hur konstigt som helst men temperaturen ligger just nu om dagarna mellan 15-20 grader, är nice!!

Skickade hem min klocka idag då jag lyckades ha sönder den när jag skulle ställa om tiden på den. Så nu får mor och far ta den till affären där hemma och fixa den!!

Blev oerhört sur när jag kom till min lektion idag! Min professor sa förra veckan att vi skulle skriva vår uppsats under lektionen idag men nu hade hon helt plötsligt ändrat det hela till onsdagen, blir sjukt sur över det. Grejen är att detta är sista uppsatsen vi skriver i den här kursen så ville ha det hela överstökat! Istället fick vi hålla på med en massa grammatik som var riktigt tråkig, hatar grammatik!!

Köpte mig denna tröja idag för att ha ett litet minne från kursen och college!


Ni kan även få denna bild från förra veckan!

Väskan och ena tröjan jag köpte till mig själv under Black Friday shoppingen!

Är ledig ikväll men kände för att stanna hemma! Känns som jag bara har fart och flängt hela helgen så är skönt med en lugn kväll hemma utan arbete. Sånt behövs ibland :) Ska även försöka komma i säng tidigt idag och få lite sömn för det var det snålt av natten till idag!!


Over and Out

1:a Advent

Det slog oss imorse att det är första advent idag vilket kändes väldigt konstigt då man har kunnat gå runt i bara t-shirt här i helgen! Hoppas iaf på att alla där hemma har har en bra första advent!!

Så vad jag har gjort igår och idag?

Lördag
Började dagen med ett besök på National Zoo med Bodil. Vi hade det jättemysigt då vi gick runt och kollade på alla möjliga djur och bara pratade ikapp oss. Var ett tag sen vi sågs men det ska det absolut bli ändring på nu!! Vi har bland annat börjat göra upp lite planer för nyår och ett stort äpple kan vara inblandad!













Framåt kvällen for jag till Emma igen och där blev det lite middag, vindrickande, grillande av marshmallows och en massa chocolate pie (så sjukt god, I will miss it).

Söndag
Vi började dagen med lite handlande och brunch på Olive Garden. Sedan for vi hem för att hjälpa Emma att packa alla sina saker, hon åker ju hem imorgon. Behövde sen säga hej då till både Emma och hennes värdfamilj vilket kändes väldigt tråkigt och verkligen jobbigt att säga hej då till Emma. Kommer sakna henne här men känns ändå skönt att veta att hon finns i Sverige sen när jag kommer hem!!

Så nu sitter jag här hemma och väntar på att D och J ska komma hem. Ska göra några arbetstimmar nu ikväll!!

Ska försöka ladda upp för uppsatsen som jag måste skriva under lektionen imorgon. Hur man nu kan ladda inför en uppsats man inte ens vet ämnet till... aja kan ju försöka iaf!!


Over and Out

Black Friday

Thanksgiving blev väldigt mysigt! Vi blev väl ca 10 pers som träffades på restaurangen i Annapolis för att njuta av den stora buffén som var förvånansvärt bra! Vi hade väldigt trevligt och åt allt för mycket mat! En promenad hann vi med också runt i Annapolis, som för övrigt är väldigt fint precis vid vattnet! En massa fudge införskaffade vi också innan vi begav oss hemåt!











Senare på kvällen så begav jag och Karolina oss till Emma för att förberedda oss inför Black Friday shoppingen som skulle bli hysterisk! Strax innan midnatt begav vi oss till Potomac Mill för att invänta starten på rean och redan då var det sjukt mycket folk som väntade utanför! När de väl öppnade dörrarna så började alla verkligen springa och knuffas. Var helt sjukt, typ bara sånt man ser på film!!

Oväntat så lyckades jag faktiskt handla en hel del! Lyckades få riktigt bra dealer och är nu nästan klar med julklappar till familjen, nice!! Hittade lite saker till mig själv, bland annat två tröjor och en väska från Michael Kors. Lite komiskt att jag handlar märkesgrejer men var så sjukt bra pris så kunde inte motstå! Köpte väskan för 80 dollar istället för 200, en ganska bra deal tycker jag!!

Vi fortsatte shoppingen på Tysons Corner senare då även Emelie anslöt och efter att ha shoppat loss hela natten så var vi tillbaka hos Emma vid 6 på morgonen. Var väldigt roligt att få shoppa på natten och det var inte så sjukt proppat med folk som jag trodde det skulle vara så gick väldigt bra!!

Nu är jag hemma igen och jag och J har precis avslutat ett mål med kinamat. Vi tittar nu på sista shrek-filmen, J sitter och skrattat typ hela tiden. Han älskar åsnan!!

Måste säga att jag mår mycket bättre ju längre in i den här veckan vi kommer, det verkar gå i rätt riktning, gillar't!!


Over and Out

Happy Thanksgiving!

Idag är det alltså thanksgiving så idag ska det ätas turkey!! Jag, J och D ska snar bege oss till Annapolis till en restaurang för lite bufféätande med D's släkt.

Senare ikväll när jag är tillbaka här och Karolina är klar med sin middag så ska vi bege oss till Emma för att ladda upp för Black Friday! Black Friday är typ starten på julhandlingen här och det är extrem rea så det ska shoppas shoppas shoppas!! Affären öppnar vid midnatt sen så är det öppna nästan ett dygn tror jag! Ska passa på att handla julklappar, måste ju skicka hem dem snart om de ska hinna hem till julafton!

Nej bäst att göra sig iordning!!


Over and Out

So happy right now!

Är så sjukt glad för min syster skull!! Ville typ bara säga det!

Nu har jag jobbat klart för ett par timmar, börjar inte förrän vid 8-9 tiden igen så ska bege mig mot starbucks för en fika med Karolina!

Har även haft ett underbart skypesamtal med Carro idag, miss her like hell!! She gives me so much strength!


Over and Out

Trying to find a solution!

Har mått betydligt bättre idag! Tror att det är för att jag har insett vad detta handlar om och nu kan ta tag i problemen!! Har därför införskaffat lite tabletter idag som förhoppningsvis ska hjälpa mig att få tillbaka lite energi, öronproppar ska jag även börja använda om nätterna så jag kan få tillräckligt med sömn! Detta är iaf en start så får se vi se hur det går!!

Är nyligen hemkommen efter middag med Karolina och Emma. Vi besökte en japansk restaurang ikväll där de tillagade maten framför en. Var roligt att få se och man fick så sjukt mycket mat!! Gott och trevligt var det. Fick även en stor påse med lite smått och gott av dem. Bland annat en påse med lussekatter, hurra!!! Så sjukt gott med lussekatter och även om det är alldeles för tidigt för mig egentligen att äta dem så kunde jag inte hålla mig och glufsade i mig en direkt när jag kom hem trots att jag är så sjukt mätt!!

J och jag har haft en riktigt rolig dag tillsammans!! Vi har bland annat lekt med playdoh lera som vi gjorde bokstäver av (den ungen verkligen älskar bokstäver!), sedan tränade vi även lite balans med både en vanlig boll och en stor pilatesboll vilket han tyckte var riktigt skoj!! Kommer vi nog göra om snart!!

Nej jag tänkte nog krypa ner i sängen snart och kanske slå på någon serie på datorn, känner för att gå lägga mig tidigt idag!!


Over and Out

Cause I had a bad day..

Har haft en fruktansvärt dålig dag. Eller alltså själva dagen har inte varit dålig men jag har mått riktigt dåligt, psykiskt. Är nog en av de jobbigaste dagarna sedan jag kom till detta land...

Jag vet hur jag kan komma in i mina höstdepressioner och antar att jag är mitt i en just nu men har nog inte insett det förrän idag. Förklarar väl lite varför jag har känt som jag gjort och varför jag kände mig så låg i helgen!

Som tur är så har jag världens bästa mamma som lyckades få ur mig allt jag känner inombords. Jag är en sån där typisk människa som går och håller allt inne tills det exploderar. Behövde väl få ut allt och som tur var så fanns mamma där och prata med då! Fick även prata med min kära vän Karolina idag så hon hjälpte mig också!!

Kan väl säga att detta inte handlar om hemlängtan för er som tror det, även om jag saknar alla där hemma väldigt mycket! Lite extra mycket just nu skulle jag väl tro när jag vet att två av mina vänner här alldeles snart får åka hem och träffa sina nära och kära, vilket jag unnar dem!! Grymt att de har klarat av sitt år och jag ser fram emot den dagen jag också har klarat av mitt!!

Känner mig ändå lite bättre nu på kvällskvisten efter att ha fått ur mig allt under dagen, tror att det var välbehövligt så att jag nu kan ta tag i problemen!!


Min kära mor och far som inte kunde vara bättre!! Love you!!

Annars så väntar thanksgiving i veckan, närmare bestämt på torsdag! Då ska vi bege oss till Annapolis för middag med D's familj!

Nej nu är det snart dags för mig att göra J redo för sängen och sedan tror jag att jag ska mysa ner mig i soffan med en film, eller man kanske borde plocka fram en bok?!


Over and Out

Newseum

Igår så ringde klockan alldeles för tidigt!! Hade som sagt "au pair"-möte så jag, D och J begav oss till Silver Spring för att tillsammans med min area director kolla på thanksgiving paraden. Var faktiskt förvånansvärt bra måste jag säga. Lyckades ta några bilder under paraden!!









Efter paraden blev det att sätta sig på metron för att fara in till DC, där jag möttes upp av Karolina och Emma. Dagens spenderas på Newseum, vilket är ett museum fullt med nyheter, löpsedlar, historiska händelser etc. Var ett museum som var väl värt att lägga pengarna på. Var härligt att man också kunde gå ut på högsta våningen och skåda ut över DC!


En bit av Berlinmuren.


En del från World Trade Center. Skåda alla löpsedlar från 11 sep. i bakgrunden. I det tragiska blev vi ändå lite småstolta när vi lyckades hitta Dagens Nyheter!!







Efter att ha spenderat över 3 h på museet så begav vi oss mot Emmas hem. Vi gjorde ett stopp för middag på Olive Garden vilket alltid är lika uppskattat!!

Kvällen spenderades alltså hemma hos Emma och trot eller ej så klädde vi deras julgran. Vet att detta är jättetidigt men de skulle ta julfoton idag så granen var tvungen att åka fram! Men var lite roligt att få klä en amerikansk julgran och det är verkligen sjukt färgglatt i deras granar. Till spelades det julmusik och över öppna spisen hängde deras julstrumpor. Kunde inte bli så mycket mer juligt vid det tillfället. Gjorde faktiskt att jag började sakna julen och inse att jag kommer missa julen där hemma, vilket känns sorligt..

Trots att jag haft en bra helg så har jag ändå känt mig lite låg. Har inte haft någon energi och riktigt glädje vilket känns jättemärkligt. Har rätt så mycket i tankarna just nu och en del saker som jag måste reda ut... tog en promenad efter jag kom hem idag för att kunna rensa huvudet lite och hjälpte något sådär, men har inte kommit på någon lösning direkt..

Nehe blir nog några jobbtimmar ikväll!!


Over and Out

Ben&Jerry's

Har en jobbarfredag och känns faktiskt lite trist...

Men men har iaf precis lagt J till sängs och nu har Ben&Jerry's åkt fram så nu blir det film!! Bridesmaids står på schemat, alla säger att den ska vara så sjukt bra så har längtat efter att få se den!

Får bli en tidig kväll för imorgon bitti bär det av för au pair möte, ska stå och kolla på en thanksgiving parad, får väl se hur kul det blir... efter ska jag iaf möta upp Karolina och Emma i DC och det ser jag fram emot!!

Tror att det känns tråkigt att jobba ikväll för jag vet vad många av mina vänner i linköping gör ikväll. Missar årets bästa och roligaste sittning, Drag Kinky Glamour. Önskar att jag kunde vara där men får minnas tillbaka till tidigare års sittningar!







Nehe film och glass nu!!


Over and Out

Hantera rädslor...

Fy fan vad jag fryser!! Är hemkommen efter middag och lite strosande i Rio med Karolina. Är verkligen kallt ikväll så kinderna är härligt rosiga!! Men var ändå en riktigt fin kväll och riktigt skönt att promenera runt i kylan.

Jag och J bakade hallongrottor idag men resultatet blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Hade nog föreställt mig att de skulle vara mycket godare än vad de var, aja går att äta iaf!!

Fick ett litet test på att hantera min största rädsla idag!! Jag och J tog en promenad runt i området (vilket alltså är ett bostadsområde) och rätt som det är kommer en lös hund hoppande mot oss utan någon ägare i sikte. Mitt hjärta börjar givetvis gå i 180 men försöker ändå hålla mig lugn eftersom jag har J med mig och han har även han en liten rädsla för hundar. När hunden håller på och hoppar runt oss så lyckas även J rycka till hunden i örat så hunden blir rädd och hoppar undan. I samma ögonblick kommer hundens ägare och det enda han lyckas klämma ur sig är "Oh sorry". Inte kopplar han hunden efter detta utan fortsätter promenera vidare. Blir sjukt irriterad då detta är ett område med mycket barn som brukar vara ute och leka, håll hundjäveln kopplad!!

Är ändå lite stolt över mig själv att jag lyckade hålla mig lugn och inte skricka och hoppa runt. Brukar annars vara min naturliga reaktion!

Börjar bli lite rädd för att jag ska känna mig ensam och få hemlängtan när både Emma och Karolina åkt hem. Vet att jag har andra att umgås med också men har trivts så jävla bra med att ha dem två att umgås med. De har verkligen gjort mina första 4 månader här hur bra som helst!! I'm gonna miss them...

Nehe nu vill min frusna kropp krypa ner under täcket!


Over and Out

Höstrusket är tillbaka...

Efter veckor av fint väder så var regnrusket tillbaka idag. Kan inte påstå att jag saknat det men anade att det var på väg. Är ändå inte direkt kallt ute vilket jag är tacksam men börjar bli lite kräsen och vill ha både värme och sol, för mycket att begära kanske?!

Dagen bestod av ett spinningpass på gymmet och lektion. Fick den trevliga nyheten att vi inte har lektion på fredag vilket man tackar och bockar för. Har även bara lektion på måndag nästa vecka för sedan blir det lite thanksgiving-ledigt. Sjukt skönt med lite break från lektionerna! Är bara en månad kvar på kursen så ska faktiskt bli rätt så skönt att få slippa åka till college även om det har varit lärorikt!!

Nehe har precis gett J ett bad så nu har vi båda krypit in i våra OnePiece, så nu blir det mys framför tvn i en timme innan det blir läggdags för honom!


Over and Out


Frisk!!

Idag känns det verkligen som att jag är helt frisk igen, hurra för det!! Detta firades med en morgonpromenad och pilates, otroligt skönt att få röra på kroppen igen!! Imorgon får det bära av till gymmet igen efter en veckas frånvaro!!

Har slutat jobba för dagen och tänkte snart bege mig iväg för bio. Ska nog ta och se J. Edgar med Leonardo Dicaprio, har hört att den ska vara sevärd!!

J och jag har varit väldigt kreativa (läs lite) idag och gjort lite crafts. Blev typ att vi ritade av våra händer och målade dem, blev iaf lite klippa och klistra. Var ett tag sen!! Är förvånad att jag faktiskt saknar att pyssla, blev rätt så mycket av det förra året så trodde att jag skulle ha tröttnat på det!


Over and Out


Awesome weekend!

Trots att jag inte är helt frisk än så trotsade jag förkylning etc. genom att ha en helt underbar helg!
Fredagen spenderades inne i DC med Emelie. Det blev middag och bio. Tower Heist blev det och är faktiskt förvånad att den var så pass bra, skrattade en hel del!!

I lördags for jag in till DC för att möta upp Emma, Karolina och Emmas vän Daniel som också är au pair fast i Philadelphia. Vi provade på lite museum, dock var de inte så jätteintressanta så lunch passade oss mycket bättre!! Var helt underbart väder denna dag så jacka var verkligen inget man ville ha på sig!!

Vi försöker se lite kulturella ut iaf!






Framåt kvällningen for vi hem till Emma, där väntades först taco med hennes värd familj. Sedan tände vi en liten eld på deras bakgård, där vi grillade marshmallows, drack en härligt blandning av sprit och åt S'mores (kex+choklad+grillad marshmallow+kex), där alla 3 saker var otroligt gott. Vi hade helt enkelt en mycket trevlig kväll med mycket prat och skratt!!













Söndagen var vi alla sjukt trötta så fick bli en riktigt slappardag. Vi tog oss ändå iväg till shopping mallet där jag äntligen lyckades hitta en jacka, så otroligt skönt! Nu är det problemet ur världen!! Efter film och mys så begav jag och Karolina oss hemåt på kvällen. Är alltid så skönt att få vara ledig och komma bort ett tag men samtidigt är det lika skönt när man kommer hem igen!!

Oj tiden springer iväg och jag måste göra mig redo för dagens klass!!


Over and Out

Farsdag

Detta inlägg är tillägnat min bästa och älskade pappa! Grattis på farsdag, jag hoppas att mina kära syskon skötte sitt jobb och firade dig idag!!

DU ÄR BÄST!


Annars så har jag haft en awesome helg men är så sjukt trött så får bli en uppdatering och bilder från den imorgon!


Over and Out

Bilder!

Hittade lite bilder i mobilen!!


Jag och Karolina när vi försökte hitta halloweendräkter!


Julen och tomten kommer oerhört tidigt i detta land. Denna bild togs förra helgen i ett köpcenter här. Alldeles för tidigt för tomten att visa sig tycker jag!!

Nu ska jag bege mig mot DC!


Over and Out

11-11-11

Idag har jag varit i U.S i 4 månader, har alltså gjort en tredjedel av mitt år. Klapp på axeln åt mig!!! Tiden bara flyger fram, förstår det inte riktigt...

Mår fortfarande inte helt bra. D lurade i mig något som gjorde att jag sov djupt 5-6 h inatt iaf, vilket var skönt! Har inte fått så bra sömn de senaste nätterna... Hoppas på att bli ännu bättre tills imorgon!!

Fick ett samtal av min nya area director idag och hon verkar trevlig! Får träffa henne nästa helg då det är dags för au pair meeting igen!

Snart ska jag bege mig iväg till min klass och ikväll blir det troligen bio med Emelie, ska bli trevligt!! Får bli en lugn kväll för morgondagen ska bli allt annat än lugn!! Så sjukt taggad för jäger och ja kanske till och med lite tequila, om Emma och Karolina har tur!!

Nehe bäst att packa väskan!


Over and Out

Bättre? Sämre?

Vet inte hur jag mår idag.. Eller när jag vaknade imorse så mådde jag fortfarande väldigt dåligt men känns som att jag har mått bättre och bättre under dagen men kanske bara är inbillning, jag hoppas iaf att jag är på bättringsväg!! Halsen känns knappt ingenting idag vilket är skönt, tycker inte om halsont!! Är mycket hellre förkyld eller har hosta än halsont. Eftersom jag inte har några halsmandlar så får jag lite special halsont och vet inte riktigt hur jag ska förklara den. Verkar iaf inte vara som när andra får ont i halsen...

D lät mig ändå sova imorse så gjorde han J redo för skolan istället... eller ja sova och sova, J var ju vaken vilket innebär att Michaela också är vaken. Är väldigt lyhört i detta hus och när han har rummet bredvid mig så är det svårt att undgå när han är vaken! Att han dessutom öppnar min dörr och kommer in och säger onepiece onepiece onepiece X antal gånger gör det inte heller lättare att sova. Är ju både charmigt och inte.. haha

Jobbade iaf ett par timmar på dagen då J hade halvdag i skolan, D kom hem för några timmar sedan så har typ legat i sängen sedan dess och tittat på serier etc. Inte en händelserik dag direkt men får se det som att jag vilar upp mig inför helgen!! Ska bli otroligt skönt med en ledig helg, var ett tag sen!!!


Over and Out

Sick...

Nej inte hade jag turen och blev bättre idag utan istället värre...

Fy fan vad dåligt jag mådde inatt och hela dagen har varit likadan. Var ju ändå tvungen att ta mig till min lektion eftersom uppsatsen skulle in samt att den skulle presenteras. Är otroligt skönt att ha det gjort men efter att jag och min partner stått där framme och redovisat vår uppsats så skakade verkligen hela min kropp så var en lättnad att få sätta sig ner. De i klassen måste ha trott att jag va jättenervös eller något för att jag skakade så mycket, om det ändå hade varit nervositet...

Nu på eftermiddagen/kvällen så känner jag mig ändå lite bättre, men kan vara för allt jag proppar i mig... Har blivit en lugn dag för mig och J, till största delen framför tvn med film och så. Just nu så är det första Harry Potter filmen som gäller vilken han tycker om. D kom med det smarta tipset att vi skulle beställa pizza åt oss ikväll så jag slapp laga något middag idag vilket är skönt!!

Hoppas på att jag mår bättre imorgon men har inte så stora förhoppningar... så länge jag är någorlunda frisk till helgen så är jag nöjd!!


Over and Out


My throat hurts!!

Fan också!! Har fått halsont idag.... började ju som sagt dagen med en sprängade huvudvärk men lyckades bli av med den efter lite träning. Dock har jag nu jätteont i halsen samt så känns det som att förkylningen kan vara på väg riktigt ordentligt.. Vill verkligen inte detta, speciellt nu när min lediga helg närmar sig. Har ju bara en ledig helg i månaden så vill ju verkligen ta vara på den. Har inte tid att ligga hemma och vara sjuk då!!

Annars så har det varit plugg plugg pugg idag. En uppsats som ska vara klar till imorgon, vilket den som gått som är nu! Blev jag som skrev större delen av den men så är det ibland, jag är mest glad över att vi är klara och har något att presentera under lektionen imorgon. Hur den presentationen går får dock visa sig, är lite nervös faktiskt över det. Vet att pratandet inte är min starkaste sida...

Hann med en fika med Karolina idag vilket alltid är lika trevligt. Och nej Karolina, tror inte veckliga är ett ord ;) Skulle även ha ätit middag med Sandra som har kommit tillbaka hit på semester men tyvärr så satt hon fast i trafiken så hon blev tvungen att lämna återbud. Får se om vi hinner ses något innan hon åker...

Efter lite rehab med te och mys framför tvn så är det dags för mig att krypa i sängs. Hoppas på bättring till imorgon!!


Over and Out


FAN!

VARFÖR SOVER JAG INTE NÄR JAG BORDE SOVA?!
VAKNA UPP VID 05.00 NÄR MAN INTE BÖRJAR FÖRRÄN 07.00 ÄR INTE OKEJ!!!!

Därför har jag en helt underbar huvudvärk idag!! Hoppas på att det går över med lite träning...


Over and Out


Det bästa?

Det bästa? När man oväntat får paket hemifrån! Love that feeling!!
Paketet kom från la familia idag vilket jag tackar och bockar för!


Har även avslutat ett skypesamtal med paketavsändarna, vilket var mycket trevligt!! Är ju så sjukt nyfiken på hur det går för min syster som snart kommer joina mig här i U.S. Hon ska också åka som au pair och har börjat prata med familjer. Ska bli roligt att se vart hon hamnar!!

Nehe strax dags för mig och J att äta some snacks innan det blir att städa och kanske även försöka ta tag i den där uppsatsen som måste vara färdigskriven till onsdag, kommer kräva mycket jobb för att få den klar! Speciellt när jag och min partner ska maila den emellan oss....


Over and Out

En dag i DC

Blev en dag i DC med Emelie idag! Som tur va så mådde jag bättre idag när jag vaknade så kunde bege mig mot huvudstaden. Dock så känns kroppen fortfarande väldigt konstig och jag har en molande huvudvärk som inte vill släppa. Hoppas på att den försvunnit imorgon!!

Jag och Emelie började iaf dagen på detta ställe!


Min undercover var Maria Rivera, en 17-årig student från Mexico! Lyckades väl helt okej med att hålla min identitet!! Bästa var iaf när vi fick krypa i en tunnel som riktiga spioner!! Dock var den lite väl kort, hade gärna krypit lite längre!!

Ett besök utanför vita huset blev det också samt till en giftshop där vi fick fota lite roliga bilder!!















Vi hade en riktigt mysig dag och vädret var riktigt härligt så vi köpte med oss lunch och satte oss ute för att äta!! Sedan blev det att fara hemåt för lite jobbande vilket jag fortfarande gör! D var snäll och hade köpt hem en varsin cupcake till mig och J. De var lite väl söta men ändå rätt så goda!!

Nu laddar jag för ett par hektiska dagar i skolan. Ser verkligen inte fram emot det men har iaf lyckats hitta lite fakta nu under helgen så det känns inte helt dödsdömt. Det finns lite hopp!!


Over and Out

AJ!

Värdelös helg.... Punkt!

Typ så känns det just nu!!

Okej den har inte varit helt värdelös, är precis hemkommen efter middag med Karolina, hade ett långt och trevligt skypesamtal med fröken Larsson och har ju fått tillbaka bilen idag. Men annars har det inte gjorts mycket vettigt!!

Dessutom håller jag på och bli sjuk, mår piss!! Så därför sitter jag nu här hemma en lördagskväll och är redo att ställa om klockan och krypa till sängs. Hopaps verkligen på att jag mår bättre imorgon för då blir det DC med Emelie och vill inte behöva ställa in det!


Over and Out

Bilen

Nu ska vi alldeles strax åka och hämta bilen, HURRA!!

Räknade lite dagar idag och upptäckte att jag har passerat över 100 dagar här i U.S. Jag har närmare bestämt varit här i 118 dagar nu, vilket är nästan exakt en tredjedel av ett år! DE NI!!


Over and Out

weird week..

Den här veckan är bara konstig!! Va typ det jag hade och säga...

Nej men idag så har jag haft lektion, men va inte så jätteglad efter den. Vi ska nu skriva en argumenterande uppsats i grupp på väldigt kort tid vilket jag inte ser fram emot. Att vi dessutom fick ett svårt ämne som vi måste argumentera för gjorde inte saken bättre.. Men försöker att inte bekymra mig över det förrän på måndag!!

Karolina har precis åkt härifrån. Jag har jobbat ikväll så hon kom över och gjorde mig och J sällskap. Haha tror allt att J blev lite småförtjust i henne!! Det blev iaf att beställa lite kinamat och kolla film, en bra mys/arbetskväll! 

Emma kunde typiskt nog inte vara med oss. Nya au pairen i hennes familj anlände idag så passade inte. Tanken var att jag och Karolina skulle åka till henne imorgon när hon jobbar för lite myskväll men tyvärr så blir det nog inte så av olika anledningar... Vi får satsa på nästa helg istället men känns lite tråkigt eftersom jag vill passa på och umgås så mycket som möjligt med dessa två kvinnor innan de lämnar mig!!

Så planerna för morgondagen är därför väldigt oklara! Det enda som jag vet är att vi ska hämta min bil imorgon, Jippi!!! Skulle ju egentligen inte få den förrän på onsdag men de hade ringt från verkstaden och vi kunde få hämta den imorgon vilket jag är otroligt glad över! Hej livet och friheten igen!! Är lite fler saker de måste fixa med bilen men de hade inte fått in alla grejer än så de ska istället komma ut i veckan och fixa det när de fått allt, vilket jag tackar och bockar för!

Har haft väldigt ont i mina benhinnor den här veckan, men kan inte riktigt förstå varför... Tycker inte att jag har gjort något speciellt så förstår inte varför det kommer nu, hoppas iaf på att det går över snart!! Är jobbigast när jag springer så får väl undvika det ett tag.

Vet inte vad jag vill göra nu.. Sova känns delvis lockande men ändå inte..

Fick veta att vi ska ställa om klockorna här i helgen. Sverige gjorde det ju förra helgen vilket var skönt för då var det helt plötsligt bara 5 h skillnad vilket gjorde det lättare med skypetider. Men efter helgen så blir det alltså 6 h igen. Kommer även bli mörkt tidigare och det ser jag inte fram emot, vill ha ljust ute och sol!!


Over and Out


The fall is here

Hösten är verkligen här nu! Alla löven ligger på marken och det är kyligare ute. Just nu har vi iofs runt 15 grader om dagarna men det pendlar lite. Så länge solen håller sig framme så är det ändå väldigt skönt ute. Men har insett att en höstjacka måste införskaffas. Tygjackan räcker inte länge till och vinterkappan känns lite väl varm!

Jag och J tog en sväng till lekparken idag så passade på att leka lite med kameran. Kan ju tyvärr inte visa några bilder på J så ni får nöja er med några på mig!







Haha inte så kul att bara se bilder på mig men aja får leka lite ego idag!! Mysigt hade vi iaf ute i höstvädret och lyckades faktiskt få ett par riktigt fina bilder på mig och J tillsammans!!

Är ledig ikväll så ska försöka fixa till det sista på min reflektion innan det är dags för Grey's!!


Over and Out

Fri för en dag

Kom äntligen ut från huset idag!! Karolina kom och plocka upp mig så åkte vi till starbucks för att hänga ett tag. Slutade med att vi satt där i 3 h och pratade om allt möjligt! Så otroligt skönt att få göra något annat!

Nu är jag återigen hemma och inväntar J som kommer om ca 30 min. Ska nog försöka skriva min reflektion som ska in i morgon under tiden!

Hittade detta härliga citat, så sant!!


Häromdagen så blev jag så otroligt sugen på knäckebröd och kaviar! Svenskt knäckebröd har vi här hemma men ingen kaviar. Hade då tänkt att jag kunde åka till Ikea och inhandla där men det är tyvärr inte möjligt längre. Tydligen har Ikea bestämt sig för att inte sälja svenska mat- och godisprodukter längre. Alltså ingen kaviar, ingen marabouchoklad eller daim. De ska enbart sälja deras varor, va fan?! Hur kan de bestämma sig för att göra så, de kunde väl ha väntat ett år till iaf!! Vart ska jag nu få kaviar ifrån?!


Over and Out

Fri för en dag

Kom äntligen ut från huset idag!! Karolina kom och plocka upp mig så åkte vi till starbucks för att hänga ett tag. Slutade med att vi satt där i 3 h och pratade om allt möjligt! Så otroligt skönt att få göra något annat!

Nu är jag återigen hemma och inväntar J som kommer om ca 30 min. Ska nog försöka skriva min reflektion som ska in i morgon under tiden!

Hittade detta härliga citat, så sant!!


Häromdagen så blev jag så otroligt sugen på knäckebröd och kaviar! Svenskt knäckebröd har vi här hemma men ingen kaviar. Hade då tänkt att jag kunde åka till Ikea och inhandla där men det är tyvärr inte möjligt längre. Tydligen har Ikea bestämt sig för att inte sälja svenska mat- och godisprodukter längre. Alltså ingen kaviar, ingen marabouchoklad eller daim. De ska enbart sälja deras varor, va fan?! Hur kan de bestämma sig för att göra så, de kunde väl ha väntat ett år till iaf!! Vart ska jag nu få kaviar ifrån?!


Over and Out

Delayed busses

Hatar när bussar ska vara försenade!! Det hela började med att jag halvsprang till busshållplatsen då min professor släppte oss lite sent idag. Väl framme så fick jag stå och vänta då bussen var försenad. När bussen är i tid så har jag 8 min till andra bussen jag måste ta för att kunna ta mig hem, bussen var idag 10 min sen.. Vilken innebar att jag missade andra bussen och därmed inte skulle hinna hem för att möta upp J när han kommer med bussen. Så fick ringa D som istället åkte hem för att ta emot honom! Hoppas verkligen på att vi får sluta lite tidigare på fredag så jag hinner med en tidigare buss alt. att bussen kan vara i tid!

Annars så börjar jag bli trött på att sitta instängd här hemma. Ja eller jag är ju inte instängd men känner mig lite fången utan bil. Kan ju inte ta mig någonstans, är tyvärr inga gångavstånd här om man nu inte vill ta sig en 40 min promenad till mataffären och starbucks. Är inte så lockande! Därför är jag otroligt glad över att Karolina kommer och hämtar upp mig imorgon så att jag får komma ut och umgås lite, ska bli otroligt skönt!!

Lämnade in essay 3 idag så får se hur det går med den!!

Har jobbat hela kvällen och känner mig nu redo för sängen för klockan ringer kl.7 imorgon bitti! Iofs så går jag bara upp då och hoppar i min onepiece och kryper ner i J säng istället, han har oftast vaknat då så försöker få honom att somna om och sova till 8.. Inte så ansträngande!!


Over and Out

November

Det är redan november, vart tar tiden vägen?! Dels så är snart det här året till ända och vad har man hunnit med?! Sen så har jag även varit i usa i snart 4 månader, helt sjukt hur fort tiden går! Snart så blir det 5 månader, sedan 6...7...8...9...10...11...12.. och sen är jag hemma igen!

D berättade att de hade ringt från verkstaden idag angående bilen och det är en del som måste fixas så blir billös enda tills nästa onsdag, kul kul men inte mycket jag kan göra åt... Reperationerna blir visst snordyra så tack gode gud för att det inte är jag eller D som måste betala dem!! Grattis mannen som körde in i mig!

Eftersom jag är utan bil så slog jag två flugor i en smäll idag genom att ta en långpromenad till affären för att handla lite och sedan promenera hemåt igen. Tog ca 1 h 15 min så var rätt så skönt, speciellt eftersom det var lite kyligt med en härlig sol på himlen!

Har upptäckt att en massa event har börjat komma upp på FB som har med LÄX att göra och saknar därför mina läx-grisar lite extra mycket just nu. Vilken tid det var, miss it!!

Något annat jag upptäckt som jag saknar otroligt mycket, vilket jag är lite förvånad över, är alla barnen på den skolan jag jobbade på under förra läsåret. Saknar speciellt klassen jag jobbade i och pojken jag arbetade lite extra med. Märker att jag går och funderar under dagarna på hur det går för dem, om pojken utvecklas och gör framsteg. Vill ju vet hur det går och känns konstigt att inte vara där längre och följa både honom och klassen.... Trodde inte att jag skulle bli så fäst vid alla barnen som jag blev...

Har pratar med min underbara vän Carro idag, miss her!! Hon hade även en mycket rolig tanke att delge som jag verkligen ser fram emot!!!


Over and Out

Trick or Treat?

Har haft en massa söta uklädda ungar som har plingat på dörren hela kvällen!! Så känns som att jag har delat ut hur mycket godis som helst!!

Pumpan var fylld med godis och även typ halva lådan!!

J var även han ute och gick trick or treat! D tog med honom till några av grannarna och om den ungen var söt! Haha han var utklädd till Harry Potter, soo cute!!

Vid halv nio-tiden så gav jag upp och släckte utebelysning, då slutar barnen komma :P Då var jag rätt så trött på att springa till dörren var 3:e minut. Hade ju ändå hållt på i 1,5 timme då! Så istället satte jag på Captain America och glufsade i mig en massa godis, ett rätt så bra slut på kvällen!! Måste tillägga att filmen var förvånansvärt bra, var inte alls som jag trodde att den skulle vara!!

Sovdags!!


Over and Out

RSS 2.0